עבור לתוכן

האם CFM גבוהה אומר בהכרח קירור טוב יותר ?

Featured Replies

פורסם

אני מעלה את השאלה עקב חוסר שביעות רצון מהמערכת מים שבניתי.

אני משתמש ב Yate Loon 120mm Medium Speed Silent Case Fan - D12SM-12 - Sleeved אשר נותן 70.5 CFM (לפי נתוני חברה כמובן).

נעזוב לרגע את הדיון של עוצמת הרעש (המאוורר הנ"ל אמור לתת 33db, ואני לא שומע אותו), ונתרכז רק ב CFM.

השאלה היא כזו אם מאוורר שנותן לדוגמא 110 CFM כמו ה Scythe "SLIP STREAM" 120mm Case Fan" 1900 rpm Quiet Case Fan - Ultra Speed - Sleeved יקרר יותר טוב את הרדיאטור ?

ואם כבר למה לא לקחת את Delta 120x25mm FFB1212EH High Speed Case Fan - Sleeved שנותן 150 ? (למעט בעיית הרעש, לDelta יש מאוורר שמספק גם 250cfm).

ההגיון הבריא אומר כן, אבל מתי "כמות" ה cfm מפסיקה להיות רלוונתית ? (אולי צריך בכל זאת להסתכל על נוסחה כמו cfm/db ? )

פורסם

אני משער שכמות אוויר גדולה יותר שעוברת בגוף קירור תספק ביצועים טובים יותר .

אגב ,איפה אתה רוכש את המאוררים האלו ,אני צריך כך איזה שתיים כאלו ל120 אקסטרים שלי .

פורסם
  • מחבר

את שלי הזמנתי ב performance pc וגם השאר נמצאים שם אבל את ה Scythe ניתן להשיג בארץ (לא יודע אם יש את הדגם הספציפי הזה).

פורסם

כן Scythe אפשר להשיג בארץ(היום בדיוק בדקתי על הsflex שלהם ) אבל אני משער שלא את הדגם הספציפי הזה ,בכל מיקרה עם הרעש לא מעניין אותך בכלל ,אני הייתי הולך על המאוורר עם הכי הרבה cfm (אמרתה מהוא 250 cfm :o )

אגב את הדלתא אפשר להזמין מperformance pc ? ,מה זה בכלל performance pc הזה ? אתר ?

פורסם

פותח התרד באופן "יבש" כמה שיותר CFM יותר טוב.כמובן שיש נתון של לחץ סטטי..אבל זה פחות רלוונטי..

הכי חשוב הוא הרדיאטור..שכן יש רדיאטורים שמותאמים למאווררים חזקים יותר (כאשר הרדיאטור הוא בעל צלעות דקות יותר וצפופות יותר) ויש כאלו שלא..

איזה רדיאטור רכשת ?

ואם זכור לי טוב..אתה שירשרת את הרדיאטורי שלך..נכון ?

יש עדכון ניסת לפרק את המערכת ?

פורסם
  • מחבר

הצלחתי להוריד 8 מעלות רק בכך שהוצאתי את הרדיאטורים מה"כוך", השלב הבא זה לפרק את מערך הרדיאטורים שעשיתי ונראה מה קורה.

פורסם

או קי..אז לאותה המסקנה שהגענו בתרד הקודם..הבעיה היא עם הסידור של המערך ולא עם המאוורר או רכיב ספציפי במערך..

פורסם
  • מחבר

סתם מעניין לדעת אם זה באמת הנתון החשוב ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים