עבור לתוכן

התייעצות לגבי ניקוי Zalman 7700cu

Featured Replies

פורסם

ברשותי כאמור גוף קירור Zalman 7700cu עם המפרט בצד.

לאחרונה יש לי בעיית התחממות של המעבד עד ל-50c במנוחה יחסית ויש 2 בעיות שאני חושד בהן:

1. משחה טרמית לא טובה שמרחתי (ג'נרית).

2. המשטח שבא במגע עם המעבד לא מבריק וזה יכול להיות עקב התיישנות של החומר (נחושת), סוג של חלודה או משהו.

בקשר למשחה אז אקנה Arctic silver או משהו בסגנון. אבל המשטח מגע קצת מדאיג אותי -

רציתי לשאול איזה עוד אפשרויות יש לי מלבד Lapping כי מעולם לא עשיתי את זה ונראה לי סתם אהרוס אותו,

אולי יש משהו בבית שאפשר להשתמש? אלכוהול? ספריי מגעים? חומצת לימון? (עובד על קומקום חשמלי :smile1:)

פורסם

50 מעלות במנוחה ? על כמה RPM המאוורר ?

פירקת את הקירור לבדוק את המשטח ? מרחת משחה מחדש ?

ואם אתה רוצה לנקות משטח נחושת..שהתחמצן קצת..פשוט קח לימון (כן לימון) כמה טיפות על הבסיס..תמתין כמה דקות..ולאחר מכן תנקה את זה..

זה אמור להסיר חמצון באופן די מוצלח..כמובן שיש גם חומרים יעודים לזה..שאפשר לקנות ברשתות השונות..

פורסם
  • מחבר

תודה taotao, בהחלט המשחה היא ג'נרית ולא משהו כמו שהזכרתי (אבל כן מרחתי!), המשטח התחמצן בטוח...

אגב ספריי מגעים עובד?

פורסם

ספרי מגעים עובד על מה ? ולא ענית על השאלות.. :-\

פורסם
  • מחבר

50 במנוחה (פיירפוקס עובד עם כמה טאבים, זה לא כזה מאמץ, מנוחה מלאה 48~) על RPM של 1480

בזמנו כשפירקתי את הקירור, ראיתי שהמשטח נהיה כהה יותר, בלי ברק - משחה מרחתי כאמור פשוטה ג'נרית.

המאוורר שמתי על מהירות יחסית נמוכה שלא ירעיש, אבל גם במהירות גבוהה החום דומה (שינוי של מעלה), 100% יש הבדל במצב LOAD - שאותו לא רוצה לבדוק כי יש לי בעיה אחרת של הספקים... הספק שלי חלש מדי, 11.30 וולט על מסילת 12 וולט...

כרגע נראה שהחום הארצישראלי עשה את שלו למחשב שלי כי עד כה הכל "פעל בלי תקלות"

אז אני מנסה לטפל בבעיות אחת אחת :smile1:

אם בעיית ההתחממות תעלם וזה עדיין לא יעזור, אתחדש בספק חדש :)

פרה פרה כמו שאומרים

פורסם

איך הגעת למסקנה שהספק שלך חלש ? אם הוא היה חלש או לא יציב היו לך קריסת במצב מנוחה..

אם "מדדת" את המתח בתוכנה..זה ממש אבל ממש לאאינדיקציה לכולם..שכן כמו שאתה רואה..התוכנות לא מדויקת כלל..

תפעיל את המאוורר על MAX RPM..תפעיל תוכנת מאמץ ותראה מה הטמפ' ואם יש קריסות.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים