עבור לתוכן

מסך המיועד להתחבר למחשב נייד - איזה גודל כדאי עקב מגבלות הרזולוציה של הנייד?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד עם מסך 14.1 שפועל ברזולוציה מקסימלית של 1280X800 (יחס 16:10).

רוב הזמן אני עובד איתו בבית ומחבר אותו למסך רגיל. כרגע יש לי מסך 17" רגיל לא רחב, כך שכדי למנוע עיוות של התמונה, יש שוליים שחורים די רחבים למעלה ולמטה.

השאלה שלי היא האם שווה בכלל להשקיע במסך יותר גדול מ-17" (רחב כמובן)? קראתי שהמסכים האלו מיועדים לעבוד ברזולוציות גבוהות ואם לא מתכננים להגיע לכאלו רזולוציות אין טעם בכלל לקנות אותם.

האם יש לכל גודל מסך רזולוציה ספציפית המתאימה לו? ואם כן מה הגודל המתאים לרזולוציה שלי?

תודה

פורסם

אין מסכים שולחניים ברזולוציה של 1280X800.

יש מסכים רחבים ברזולוציות אחרות, גבוהות יותר, באותו יחס. לדוגמה:

19" ב-1440X900

20-22" ב-1680X1050

22-27" ב-1920X1200

בכל אחד מאלה תוכל להציג 1280X800 בלי עיוותי פרופורציות. אבל כמובן, זה חבל, כי אתה לא מנצל את הרזולוציות הגבוהות, וגם גורם לטקסט מטושטש.

תרשה לי לשאול אותך - למה כשאתה מחבר את המחשב למסך החיצוני, לא לשים פשוט את הרזולוציה של המסך? מה הקשר של הרזולוציה של הנייד עצמו?

הסיבה היחידה לעשות את זה - זה אם אתה רוצה להציג על שני המסכים את אותו הדבר, אבל למה שתעשה את זה?

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי את השאלה שלך נכון, אז הבעיה היא שפשוט כשאני נכנס להגדרות רזולוציה, אין לי אפשרות לכוון את זה על משהו גבוה יותר מ-1280X800 מכיוון שזו הרזולוציה המקסימלית של הנייד.

האם יש אפשרות לעשות את זה? כלומר לכוון את הרזולוציה של המסך החיצוני לגבוהה יותר מזו של הנייד? אם כן איך עושים את זה?[br]פורסם בתאריך: 31.05.2009 בשעה 15:46:19

סליחה על הבורות!

קראתי שוב את התגובה שלך ובסוף נפל לי האסימון....

עד עכשיו בגלל שהפלט היה גם למסך של הנייד וגם לצג לא יכולתי לשנות את הרזולוציה ליותר מזו של הנייד...

כיוונתי את הפלט לצג בלבד ועכשיו אפשר להגדיל את הרזולוציה :-[

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים