עבור לתוכן

תפקידו של הכ.קול במערכת

Featured Replies

פורסם

באחד הדיונים בפורומים השכנים הועלתה הטענה כי אם אני משתמש ביציאה אופטית (או לחלופין דיגיטאלית) אני בעצם מבטל את פעולתו של הכ.קול ומעביר את העיבוד למגבר (במקרה שלי רמקולים - Z5500)

עד כמה הטענה הזאת נכונה , אשמח להסבר מפורט.

פורסם

באחד הדיונים בפורומים השכנים הועלתה הטענה כי אם אני משתמש ביציאה אופטית (או לחלופין דיגיטאלית) אני בעצם מבטל את פעולתו של הכ.קול ומעביר את העיבוד למגבר (במקרה שלי רמקולים - Z5500)

עד כמה הטענה הזאת נכונה , אשמח להסבר מפורט.

עיקר התפקיד של כרטיס קול הוא ביצוע המרה DAC, כלומר דיגיטלי לאנלוגי.

המוזיקה שיש לך כקבצי מחשב היא מידע דיגיטלי, וכדי שרמקולים יוכלו לנגן אותה צריך להמיר אותה ממידע דיגיטלי (0,1,0,01,1,0) למידע אנלוגי.

עכשיו, כאשר אתה משתמש בכבל אופטי אתה בעצם מדלג על פיענוח הDAC של כרטיס הקול והמידע עובר "נקי", כלומר דיגיטלי, אל הרמקולים שלך ושם מתבצע הפיענוח (כל זה כמובן ברמקולים בעלי כניסה דיגיטלית שיש להם אכן DAC).

לכן במקרה כזה אין באמת חשיבות רבה לכרטיס הקול, אפילו און בורד פשוט עם יציאה דיגיטלית יעשה את העבודה.

לגבי השאלה מה עדיף יותר, זה תלוי באיכות כרטיס הקול בהשוואה למה שיש ברמקולים. כרטיס קול טוב מן הסתם יהיה עדיף יותר מאשר הDAC של הרמקולים. אבל תמיד טוב לבדוק.

פורסם
  • מחבר

מה הרעיון מאחורי EAX הכה מקודם של CREATIVE?

וההשוואה היא בין הOB של P6T Deluxe לבין Creative X-FI Titanium על בסיס רמקולים Z5500

פורסם

מה הרעיון מאחורי EAX הכה מקודם של CREATIVE?

http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_audio_extensions

וההשוואה היא בין הOB של P6T Deluxe לבין Creative X-FI Titanium על בסיס רמקולים Z5500

את ההשוואה אתה צריך לעשות בעצמך, חבר את הרמקולים באנלוגי ובדיגיטלי, תשווה בין המצבים ותראה מה נשמע לך הכי טוב.

לדעתי במקרה הזה הם יישמעו יותר טוב בחיבור אנלוגי (כלומר כשXFI TITANIUM יבצע את הDAC), אבל לך תדע.

פורסם
  • מחבר

ומה עם היציאה האופטית שקיימת על הTITANIUM<?

פורסם

אם הכרטיס לא יודע לדחוס DDL או DTS CONNECT אין טעם לחיבור דיגיטלי כי לא תוכל לשמוע סראונד במידע שאינו דחוס בצורה הזו מהתחלה.

אני כבר לא מדבר על זה שחבל שכל המידע יידחס סתם אם אפשר לעבוד באנאלוגי לא דחוס. אני אפילו לא מתייחס לזה שברגע שאתה רוצה לעבוד בדיגיטלי עם כרטיס שלא יודע לדחוס את המידע חזרה לדיגיטלי, אתה לא יכול לבצע שום מיקסוס על הסאונד. זה חשוב במידה ואתה עושה דברים כמו אקולייזר, פריסה מחדש לערוצים, חיתוך אקטיבי לסאב-וופר וכו'.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אממ.. תוכל לפרש את דבריך כך שאבין? :x

אני לא עושה עריכות סאונד מכל סוג שהוא.

השימושים הם משחקים\מוזיקה\סרטים

ההתלבטות היא בין הOB של P6T Deluxe (AD2000B )

,Creative Audigy ו Creative X-FI titanium

הAudigy יודע להוציא רק אנלוגי כאשר שני האחרים גם אופטי וגם אנלוגי.

מה שגרם לי להתעניין בנושא הוא רעש סטציונרי שיש לי כרגע בחיבור אנלוגי של הAUDIGY עם ה Z5500.

עניין נוסף - האם הDAC של הZ5500 עדיף על זה של הTITANIUM?

האם מבחינת הפרעות אלקטרומגנטיות לא שווה לי להעביר לרמקולים באופטי ובכך לצמצם את המרחק שעובר האות האנאלוגי לרמקולים? (מהמגבר הפנימי לרמקולים)

פורסם

מה אורך הכבלים שאתה צריך? אם מדובר על כבלים קצרים הייתי לוח אנאלוגי, אם מדובר על מרחק גדול כנראה שכבל דיגיטלי עדיף למרות המגבלות שיהיו לך בגלל הכרטיס.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הכבלים בארוך מטר וחצי. על אילו מגבלות אתה מדבר?

האם היציאה האופטית בX-FI Titanium תהווה שיפור לעומת אותה היציאה בON BOARD?

פורסם

בחיבור של מטר וחצי אני ממליץ להישאר עם אנאלוגי.

אם יש בעיות של רעשים זה לא תקין ויש בעיה איפשהו, אבל זה בהחלט משהו שאפשר לפתור.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת לחידוד : האם הTITANIUM עדיף על הONBOARD בחיבור אופטי?

פורסם

לא יודע לענות על זה, לא ידוע לי יותר מדיי מידע על עד כמה הם טובים בהעברת מידע דיגיטלי. סביר להניח שכן, אבל זה לא בטוח.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים