עבור לתוכן

שדרוג לוח אם, מעבד, זיכרון וכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

היי

אני כרגע בטיול בארה"ב, ורוצה לקנות פה כמה רכיבים לשדרוג המחשב שלי. יש לי עד כ- 400$ להוציא לטובת העניין, אבל רצוי טיפה פחות.

הרכיבים שאני מעוניין לשדרג הם לוח האם, המעבד, כרטיס המסך והזיכרון.

המחשב מיועד לעשות הכל, משחקים, גלישה, נגינת סרטים, קידוד וידאו (המרות בין פורמטים, capture ממצלמת MiniDV וכולי)...

מה יש לי כרגע:

AMD thunderbird 1200

לוח אם של Asus (לא זוכר את הדגם המדויק... נדמה לי משהו כמו K7M או משהו כזה)

512 מ"ב זיכרון SDRAM PC133

כרטיס מסך Asus V6600 GEFORCE 256 עם 32 מגה זיכרון

אני כרגע בארה"ב אז אני קונה מחנויות בארה"ב.

הנה מה שאני שוקל כרגע. מה דעתכם?

85.5$Gigabyte GA-7N400-L1 Motherboard

91$ Athlon XP-2500+ (1.86GHz, 512KB, 333MHz, Socket A) CPU

85$ MSI MS-8907 FX5200-TD128 Graphics Card

100$ 2X256 MB Samsung PC3200 400 MHZ Memory

פורסם

ללא OC, נכון?

{בחרתי בגרסה הזו של הלוח כי אני מניח שיש לך מצלמה דיגיטלית שמתחברת ב firewire, אם לא אז תקח את הגרסה ללא ה SL}

אני מניח שזה ייכנס בתקציב:

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 621.9 ] 1

Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 659.9 ] 1

Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory [ ¤ 545.16 ] 1

Video Cards : ABIT Siluro Geforce 4 TI4200-8X 64MB DDR DVI TV-Out Video Card [ ¤ 614.99 ] 1

Total Price ¤ 2441.95

אם לא, אז במקום הTI קח רדאון 9100.

פורסם
  • מחבר

אכן, אין לי כוונה לעשות OC.

המצלמה שיש לי היא מצלמת וידאו של סוני (TRV70). לצורך ה Capture אני מאמין שהיא תשתמש דווקא בכניסת ה DVI של כרטיס המסך ולא ב Firewire.

כמו כן, שים לב שאני נמצא בחו"ל. המחירים שבארץ אינם תקפים כרגע לגבי. המחירים שציינתי הם מהאתר www.accupc.com ממנו אני כנראה אזמין (שמעתי עליו דברים טובים), אז תסתכל שם לגבי תחליפים.

דווקא לגבי זיכרונות של Twinmos שמעתי שיש להם בעיות תאימות. למה לא לקחת את הסמסונג שציינתי?

הביקורות שקראתי על הלוח של Abit (גם פה באתר) לא היו זוהרות במיוחד. מדוע הוא עדיף על הלוח של Gigabyte?

בקשר לכרטיס המסך: הבחירה ב FX5200 נעשתה מתוך שיקולי תקציב ועקב תמיכתו ב DX9. האם הוא לא מהווה פשרה סבירה? (בהתחשב בזה שאני לא מת על משחקי תלת מימד וזה לא יהיה היעוד העיקרי של המחשב, למרות שסביר להניח שהוא יריץ משחקים מפעם לפעם).

פורסם

הכרטיס מסך ממש חלש... והDX9 ממש גימיק מטומטם {בכרטיס הזה} כי עד שייצאו משחקים מבוססים DX9 אז הכרטיס לא יוכל להפעיל אותם באופן סביר.

בקשר לזיכרון, זיכרון במהירות של 400/3200 לא יעזור פה {אין OC} וגם DUAL לא יעזור {AMD}, אז אם יש שם בחנות זיכרון של סמסונג בקיבולת של 512מגה במהירות של 333 אז קח אותו או כל זיכרון בעל שם של חברה מוכרת.

בלוח הנ"ל של אביט יש כרטיס קול איכותי מאוד, SATA ו firewire.

אתה יכול לקחת גם את זה של GIGABYTE לא יהיה הבדל משמעותי {או בכלל} כי הם מבוססים על אותה מערכת שבבים.

בקשר לכרטיס מסך אני עדיין ממליץ לך לשנות.

פורסם
  • מחבר

אם אני הולך על זיכרון 2700/333 אז זה בהחלט פותח לי יותר אפשרויות.

ראשית, יש בחנות ממנה אני התכוונתי לקנות את הזיכרון צ'יפים 256 מ"ב של קינגסטון ב 43$ מה שאומר שאני אשלם רק 86$ על 512 מ"ב.

עכשיו, הנה העניין: יש פה מבצע באופיס דיפו (לא סתם איזה חאפר קטן, אז אני בטוח שלא מדובר בזיוף או חיקוי) שמציעה צי'פים 2100\266 של קינגסטון במחיר מגוחך. 24$ לצ'יפ של 256 מ"ב אחרי Rebate. השאלה אם כדאי לחסוך את הכסף ולקנות את הצ'יפים הללו?

אם לא, אז יש עוד מבצע, ב Best Buy. צ'יפים PC2700 של 256 מ"ב ב 30$ אחרי Rebate, אבל של חברת PNY. אני אישית לא כל כך מכיר אותה, אבל ראיתי פה המון חנויות שמוכרות המון מוצרים שלהם. מישהו שמע עליהם? כדאי ללכת על המבצע הזה?

בקשר לכרטיס המסך: ב Tom's Hardware המליצו על כרטיס ה FX 5600 של MSI. אם אני חוסך בזיכרונות, אני אוכל אולי ללכת על זה במקום. זה שווה לי?

למה אתה אומר שלא כדאי לי לקחת Dual Channel עם מעבד של AMD?

כרטיס הקול שיש לי כרגע הוא SB Live Value. האם כרטיס הקול על הלוח הוא טוב יותר ממה שכבר יש לי? (בלוח של Gigabyte יש 6 ערוצים).

קניתי בנוסף עוד קודם את ההארד דיסק 160 ג'יגה של WD ה Special Edition עם ה- 8 מ"ב Cache. לא נראה לי שהוא SATA אז אני לא חושב שתמיכה ב SATA רלוונטית.

תודה על התגובות.

פורסם

266/2100 לא טוב כי המעבד שלך הוא בבאס של 333/2700.

זיכרון כל 333/2700 שיש עליו שם של חברה שאתה מכיר יהיה טוב.

בקשר לDUAL בAMD, זה לא משמעותי בכלל כי הבאס של המעבד נמוך, אז סטיק אחד יכול "לכסות" את כל רוחב הפס של המעבד.

כרטיס מסך, אמרתי לך אם יש כסף אז רדאון 9500 פרו, אם אין ממש {נראה לי כך} אז רדאון 9600 פרו, אם גם זה הרבה אז TI4200 ואחרון {אם ממש אין כסף} אז רדאון 9100 {הכרטיסים מסודרים מהחזק לחלש}

הSpecial Edition זה IDE, אז הSATA לא יהיה משמעותי.

הכרטיס קול שיש על הלוח של ABIT אני חושב שהוא יותר טוב, אבל אם אתה לא צריך FIREWIRE וSATA אז תשאר עם הכרטיס קול שלך.

פורסם
  • מחבר

לאיזו פגיעה בביצועים אני יכול לצפות אם אני אקח את הצ'יפים של ה PC2100?

מה בנוגע לזיכרונות של PNY?

כדאי?

פורסם

בכל מצב עם זיכרון 266 ומעבד 333 אז הזכרונות יעברו OC ל333, אם הזכרון איכותי אז הוא "יסבול"את זה, אם הוא לא איכותי אז תהיינה בעיות כגון אי יציבות. {אתה יכול להוריד את הבאס של המעבד ל266 אבל זה לא יהיה שווה...}

אני לא מכיר את החברה PNY בקשר לזכרונות. {נראה לי ששמעתי עליה פעם בקשר לטלוויזיות :P}

פורסם
  • מחבר

בכל מצב עם זיכרון 266 ומעבד 333 אז הזכרונות יעברו OC ל333, אם הזכרון איכותי אז הוא "יסבול"את זה, אם הוא לא איכותי אז תהיינה בעיות כגון אי יציבות. {אתה יכול להוריד את הבאס של המעבד ל266 אבל זה לא יהיה שווה...}

אני לא מכיר את החברה PNY בקשר לזכרונות. {נראה לי ששמעתי עליה פעם בקשר לטלוויזיות :P}

הזיכרונות של ה PC2100 הם זיכרונות של Kingstone אז נראה לי שהם איכותיים ויצליחו לעמוד ב OC.

אז אתה אומר שאם אני אקח אותם אז לא תהיה בעייה או ירידה במהירות?

PNY מאוד נפוצים פה. גם ב Best Buy וגם ב CompUSA מוכרים המון מוצרים שלהם, בעיקר סוגים שונים של זיכרונות (כולל זיכרונות Flash) אבל ראיתי גם כרטיס מסך שלהם. בחיפושים באינטרנט ראיתי ביקורות על כרטיס המסך שלהם שבהם היה רשום שזו חברה ותיקה יחסית.

אז השאלה היא כזאת: ללכת על 2100 של Kingstone ולסמוך על ה Overclock, או ללכת על 2700 של PNY?

פורסם

אני הייתי לוקח את הPNY 2700.

פורסם
  • מחבר

עדכון: בסופו של דבר, על פי בדיקה וקריאה נוספת בתחום קניתי את המוצרים הבאים:

Kingston PC2700 DDR333 512MB, $86.00, 1, $86.00

MSI K7N2 Delta-L Mainboard (Retail Box), $84.75, 1, $84.75

MSI MS-8912 FX5600-VTDR128 DDR 8X AGP VIVO VGA Adapter (Retail Box), $163.50, 1, $163.50

Athlon XP-2500+ (1.86GHz, 512KB, 333MHz, Socket A) Box, $91.00, 1, $91.00

שזה יוצא טיפה יותר מ- 400$, אבל לא משדרגים מחשב כל יום.

כרטיס המסך הוא זה שקיבל את ה Editor's Choice ב Tom's Hardware Guide מתוך בדיקה של 24 כרטיסים, והוא כולל TV-IN שגם חשוב לי (ברוב כרטיסי ה Radeon שהיו בטווח המחירים שלי לא היה רשום שיש). לוח האם הוא גם בזול וגם הומלץ ב THG, אז החלטתי ללכת עליו מכיוון שהבנתי שזה לא כל כך משנה באיזו חברה מדובר, ויותר בצ'יפסט.

כמו כן החלטתי ללכת על הזיכרונות של קינגסטון בכדי לשמור על יציבות מקסימלית.

אבל עכשיו יום ראשון, ומתפרסמים פה כל המבצעים החדשים, ומה אני רואה? מבצע מטורף.

512 מ"ב PC2700 של חברת Centon ב 30$!

:o

זה מחיר פשוט מצחיק לזיכרונות כאלה. אז הלכתי וחיפשתי קצת מידע על החברה והגעתי לאתר שלהם http://www.centon.com.

מהאתר שלהם קיבלתי רושם שמדובר בחברה רצינית, אבל עדיין, מעולם לא שמעתי עליהם לפני כן. הזיכרונות נמכרים ב- Circuit City שזו גם כן רשת ענק למוצרי אלקטרוניקה ומחשבים, ולא חאפרים.

אני אשמח מאוד אם יהיה לי ג'יגה זיכרון במחשב אבל אני קצת מודאג מבחינת תאימות.

האם ערבוב הצ'יפים על לוח שהוא Dual Channel עשוי לגרום לבעיות כלשהן?

פורסם

לא אמור ליצור בעיות.

מפרט לא רע, רק כרטיס מסך הייתי לוקח רדאון 9600 {יש גם עם TV IN}

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים