עבור לתוכן

למה ארה"ב פרו ישראלית?

Featured Replies

פורסם

אתה באמת חושב שלהיות תלוי בסין/רוסיה(ויותר גרוע בריה''מ) זה אותה תלות כמו בארה''ב?

תלות זה רע, נקודה. אבל אם כבר תלות - אני מעדיף תלות במערב - יש לה הרבה חסרונות, אבל אני מעדיף אותה מאשר ללכת עם מדינות כמו רוסיה שילכו אחרי כל המרבה במחיר.

אריה, בנוסף למה אמרו פה, ה-AK47 לא כזה מושלם, העמידות שלו באה במחיר של חוסר דיוק, למשל.

• תגובות 43
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

התמיכה של המערב היא לא תמיכה, אנחנו כל הזמן חוטפים ביקורת

מבעלות הברית על כל דבר קטן שאנחנו עושים בשטחים בלי מרווח

פעולה גדול מספיק בכדי למגר את הטרור, לחלץ שבויים וכיו"ב

במקביל אנו גם נכנעים להסכמים משפילים וחוטפים ביקורות על קולוניאליזם

מהמדינות הכי קולוניאליסטיות בהיסטוריה האנושית(ארה"ב ובריטניה).

סליחה, אבל זו לא תמיכה ואני בטוח שאם היינו מקבלים תמיכה ממדינות

שמאמינות שיש דרכים יותר יעילות לטיפול בטרור מ"משא ומתן מתרפס",

אולי מצבינו היה טוב יותר.

חוץ מזה,

רוסיה כבר תומכת במדינות שאנחנו לא בדיוק ביחסי ידידות איתן (כלומר, מוכרת נשק לאירן, סוריה

ומדינות עויינות נוספות - בוא אני אגלה לך סוד קטן, גם האמריקאים היקירים שלך מוכרים להם נשק). איזה סיבה יש להם לתמוך בנו? לנו אין אפילו נפט בשביל שנהווה איזשהו עניין עבורם

זה לא עניין של נפט בלבד, קודם כל, רוסיה לא תפספס הזדמנות להכניס לאמריקאים

אף פעם.

בנוסף לכך, השפעה במזרח התיכון חשוב לרוסיה וסין בדיוק כמו שהוא חשוב לארה"ב.

לסיכום גם אציין כי מסתמן כי הכלכלה האמריקאות הולכת לכיוון קריסה, כך גם השפעת ארה"ב

בעולם, לכן אני חושב שמחובתינו לחשוב כבר עכשיו על חלופות ל"סיוע" הכה נהדר שאנחנו מקבלים מארה"ב.

פורסם

מה כל כך רע בM16 ?

פורסם

מה כל כך רע בM16 ?

לא נשק אמין במיוחד, עם הליכלוך הכי קל יש מעצורים.

פורסם

יש כרגע ניצול בין ארצות הברית לישראל כמו כל דבר בחיים

שהם לא יצתרכו אותנו יותר הם יגידו יפה מאוד ביי ביי...

פורסם

יש כרגע ניצול בין ארצות הברית לישראל כמו כל דבר בחיים

שהם לא יצתרכו אותנו יותר הם יגידו יפה מאוד ביי ביי...

הימין בארצות הברית מאמין שזה חובתו של כל נוצרי לעזור לעם היהודי, לפי נבואת אחרית הימים שלהם ישו לא יחזור עד שעם ישראל יחזור ל2 גדות הירדן.

ורוב הנשיאים דגלו באותה גישה עיוורת.

פורסם

אכן ^ ^ ^

יש גם את המשיחויות הנוצרית שעובדת כלפינו

המנהיגים שלהם מנצלים את התנ"ך כאמצעי לגיוס מאמינים ואת ישראל כמדינה וכעם למטרה שאליה הם מכוונים את ה"עדר" שלהם

אתם יודעים מן סימביוזה כזו .

פורסם

האמריקאים לא טיפשים

הם בעדנו אבל לא בתמיכה עיוורת

הם יודעים שלערבים יש השפעה גדולה מאוד בעולם בגלל הנפט , אם הם יהיו בעדנו ב100% , הם יפסידו הרבה מאוד נפט בגלל זה

אה , ולגבי הM16 , הוא לא כזה רע , אחד הנשקים הטובים בעולם ,

פורסם

בסופו של דבר, רוב מדינות ערב שיש להן נפט פוזלות הרבה יותר למערב מאשר לרוסים או משו...

פורסם

ארה"ב מוכרת לישראל M16 בדולר אחד בלבד וגם המחיר הזעום הזה הוא בשביל סמליות בלבד.

זה מובן מאליו שארה"ב תומכת בישראל בגלל אינטרסים אישיים בלבד ולא בגלל חיבה כולשהי אלינו.

פורסם

בסופו של דבר, רוב מדינות ערב שיש להן נפט פוזלות הרבה יותר למערב מאשר לרוסים או משו...

כי רוסיה היא ענקית גז ונפט בעצמה, ולא בעלת אשראי מי יודע מה יציב, הפזילה בזמנו לרוסיה הייתה כי היא מכרה להם נשק, בהתחשב שארצות הברית היום מוכרת נשק לרוב העולם הערבי, האמברגו כרגע קיים רק כלפי איראן וסוריה, אין להם ממש סיבה לפזול לכיוון רוסיה, ועם תום המלחמה הקרה לרוסיה אין סיבה לפזול לכיוון הערבים שלא היו שום דבר מעבר לנטל כלכלי ופוליטי עליה במשך שנים.

תוך 20 שנה רוסיה תיהיה המתחרה הגדולה ביותר של הערבים מבחינת ייצוא נפט, גם בגלל המשאבים הקיימים אצלה, וגם בגלל שהיא שולטת על הנייר ו\או בפועל על רוב צינורות הנפט שמגיעים לאירופה. אני לא אתפלא אם רוסיה לא תתחיל לפזול לכיוון הערבים עם טנקים, והפעם עם חיילים רוסיים בתוכם אם וכאשר יהיה משבר אנרגיה אמיתי בעולם.

פורסם

ההבדל בין הרוסים לערבים (ואני מדבר כרגע בעיקר על מדינות המפרץ) זה שמדינות המפרץ חושבות על "היום שאחרי" ומבססות את עצמן כמדינות תיירות ו"אימפריות כלכליות" שיקרצו לכל מיני חברות בינלאומיות לבוא אליהן. מיותר לציין שמדובר על תיירים ועסקים מהעולם המערבי... בסופו של דבר, הסיבה לא משנה, מה שחשוב זה התכלס - וכשמדינות ערביות רבות חוברות למערב במטרה משותף (כלכלית, בטחונית - איראן וכו'), זה פועל לטובתנו בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים