עבור לתוכן

צריך ייעוץ למחשב נייד ללימודי חשמל תקציב 5000

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני פונה אלייכם בהתייעצות לגבי איזה סוג מחשב יתאים לי ביותר ללימודים שלי

1) האם ישנו הבדל גדול בין 15 אינץ' לבין 12? בדגש על עבודה של שעות רבות ביום מול המחשב?

2) עד כמה המשקל הוא פקטור?

3) נדלקתי על מחשב של HP

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=717659

שהוא גם כולל מסך מגע מסתובב. אני מוצא את זה נוח תיאורתית לשבת איתו בכל מקום לסובב אותו לחצי

וכך פשוט לקרוא בו טקסטים בצורה נוחה. האם התיאוריה שלי נכונה הלכה למעשה? למישהו יש ניסיון עם עבודה על המחשב הנל?

הוא נרא גם חזק בנתונים שלו וקל מאוד אך עדיין זהו מסך של רק 12 אינץ'.

הכוונה לכל מחשב בתצורת טבלט PC

שאלה נוספת היא האפשרות של מסך מגע שימושית לי בלימודי מהנדס או שאין הבדל בינו לבין מחשב נייד רגיל וזה סתם גימיק?

כמו שראיתם בכותרת התקציב הוא כ5 אלף שקל ואני אשמח לכל עצה מכם בנושא בכלליות. :xyxthumbs:

בתודה, מיכאל

פורסם

1) האם ישנו הבדל גדול בין 15 אינץ' לבין 12? בדגש על עבודה של שעות רבות ביום מול המחשב?

הבדל מאיזו בחינה? נוחות נשיאה? ניידות? גודל טקסט? אופציות לרזולוציה? אם כוונתך האם יהיה הבדל בטקסט אז כמובן שברזולוציה זהה מחשב 15.4" יציג טקסט גדול מזה של מחשב 12.1". מחשבי 12.1" מוגבלים ברזולוציה המירבית שלהם בהשוואה למחשבי 15.4" כך שאם אתה מחפש רזולוציה גבוהה זה גם יכול להיות שיקול.

2) עד כמה המשקל הוא פקטור?

זה תלוי מאד בשימוש שלך ובשיקולים אישיים. לדעתי לסטודנטים שמניידים את המחשב ללימודים משקל הוא מרכיב מאד מהותי ורוב האנשים שאני רואה עם מחשבים כבדים מצטערים על הבחירה שהם עשו.

3) נדלקתי על מחשב של HP

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=717659

במקרה יש לי את המחשב הספציפי הזה בבית. אישית, אני לא ממליצה עליו אם אין לך צורך ספציפי בטאבלט. מדובר במחשב כבד בשביל גודלו, חיי הסוללה לא מצטיינים והוא מייצר לא מעט חום ורעש אבל הבעיה המרכזית היא איכות המסך הירודה. זוויות הצפיה רעות מאד והמסך מגורען. היתרון שלו הוא שהוא נותן מסך מגע בעלות של בערך חצי מכל מחשבי הטאבלט האחרים בשוק. למי שחייב טאבלט בתקציב נמוך זה הגיוני - לכל האחרים זה לא שווה את הפשרות לדעתי.

שימוש בטאבלט בלימודים יכול להיות נוח לדברים מסויימים כמו גרפים וכו'. להתרשמותי, רוב האנשים לא משתמשים לאורך זמן בטאבלטים לשיעורים בתחום המתמטיקה שכן פשוט יותר נוח לכתוב ביד. יש כאלו שכן מסתדרים עם זה מצויין ומשתמשים בזה אבל לדעתי זה מיותר למי שלא באמת צריך.

מה יהיו השימושים שלך במחשב? מה אתה מריץ עליו? אתה מנייד אותו ללימודים כל יום?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה

לגבי המסך

אני הולך לבלות הרבה זמן מול המסך ולכן זהו פקטור חשוב מאוד. השאלה הכי עניינית היא האם מסך בגודל 12 אינץ' יעמיס עליי ויקשה עליי לעבוד איתו?

האם ההבדל ברזולוציות משמעותי או שולי בין 15 ל 12 אינץ' (לא מבחינת המספרים, אלא מבחינת שימושיות)

ראיתי את המסך שלו כבר מספר פעמים ןלא ראיתי שהוא "מגורען" או משהו כזה, דווקא נראה טוב.

ביום יום אני משתמש בסמסונג 20' מהסדרה החדשה אז אני לא לגמרי בור בתחום. אוליי תאירי את עיני בנושא?

כי למעשה העניין שהמחשב הזה קטן יותר דווקא מושכת אותי אליו.

אני מתכוון להשתמש במחשב ולקחת אותו איתי ביום יום אך לא חושב שאשתמש בו לשיעורי המתמתיקה על ההתחלה (זה קצת סטרץ' מיותר)

על איזה מחשב את היית ממליצה לי?

פורסם

אם אתה מתכוון ללכת איתו ביום יום תיקח 13-14", הרזולוציה תהיה כמו ב15"

ובתכלס המסך מגע לא כזה שימושי בשביל לימודי חשמל

פורסם

ההתרשמות שלי מהמסך היא שהוא מתחת לממוצע ומבריק במיוחד, הבעיה מחמירה עוד יותר כשמשתמשים בו על סוללה (מה שבדר"כ אומר הפחתת הבהירות) והוא הופך כמעט בלתי שמיש במקומות עם אור ישיר. בעיית זוויות הצפיה לא חריגה בשוק אבל בולטת ומפריעה במיוחד בגלל שמדובר בטאבלט שאמור להיות מוחזק בזוויות שונות (ולכן בטאבלטים יקרים יותר בדר"כ יש את מסכי הניידים מהטובים שניתן למצוא בשוק). זו ההתרשמות שלי ולי אישית רמת המסך מאד מציקה, אני בטוחה שתמצא כאן אנשים שלהם זה כלל לא מפריע (מדובר בדגם פופולרי למדי). זו שאלה של מה נוח לך ולמה אתה רגיל.

כמו שאמרתי, המחשב הזה הוא אינו בחירה טובה גם בתחום הניידות שכן הוא אמנם מכיל מסך של 12.1" אבל כבד בשביל מחשב כזה ומפיץ יותר חום ורעש מהממוצע. לכן, לדעתי הסיבה היחידה לבחור בו היא שימוש ייעודי בתכונות מסך מגע. מכיוון שלא נשמע שיש לך צורך כזה - אני לא ממליצה. אם מה שאתה מחפש זה ניידות טובה יש אופציות נוספות aכדאי לך להסתכל עליהן. אני לא יכולה להמליץ לך על מחשב חילופי שכן לא ענית על שאלתי לגבי השימושים להם הוא מיועד.

לגבי הרזולוציה, שוב זו שאלה של למה אתה רגיל. אני אישית עובדת על מחשבי 12.1" עם רזולוציה של WXGA באופן קבוע במשך כמה שעות כל יום בלי שום בעיה. לי זה לחלוטין לא מפריע או מאמץ את העיניים. האם זה יפריע לך? אין לי דרך לדעת, אם אתה מודאג אני ממליצה שתלך ותסתכל על ההבדלים בחנות.

פורסם
  • מחבר

אינני לומד עדיין אני מתחיל באוקטובר

לכן הפנייה שלי היא לא רק לייעוץ לדגם ספציפי, אלא גם מהניסיון של אלה שכבר לומדים בתחום

קראתי את ההודעה הראשונה שלי ואכן לא ציינתי את זה. טעות שלי.

המחשב לא יריץ משחקים בעיקר ישמש לקריאה עיבוד תמלילים גלישה וכו - תפעול מינימלי

למרות זאת בתחום המחירים שרשמתי אני רוצה שיהיה בעל יכולות להריץ תוכונות כמו פוטושופ בצורה חלקה

אני מתכוון לקחת אותו איתי בכל יום אז ניידות היא חשובה אך לא פקטור בלעדי.

האם זה מספיק מידע? ;D

פורסם

יש לי את הדגם TX2520EJ שהוא הדגם אחד לפני המחשב שלך ואני במקרה סטודנט להנדסת חשמל אז כמה דברים:

א. אל תחשוב פעמיים!!! לך על זה!!!

ב. WIN 7 RC1 64BIT רץ מושלם עליו!!! ( רק על תוריד דרייברים לקורה טביעות אצבע מWINDOWS UPDATE אלה מאתר של HP)

ג. 4 שעות עבודה עם סוללה 8 תאים.

ד. כל דבר הכי קטן במחשב הזה שימושי. מסך מגע והשלט במיוחד.

ה. 12" בכלל לא קטן ולא מורגש הבדל משמעותי מהמסך ה22 הרגיל שלי בבית( לאחר שימוש ממושך בנייד המסך שלי נראה לי ענק אך ל ההיפך)

ו. אני לא יודע איזה סטנדרטים אתה מעמיד למסך אך באור שהוא לא אור יום המסך די איכותי ובחושך מוחלט אין שום בעיה ללמוד איתו.

ז. הוא נראה טוב ממש!!! כבר 3 מרצים שאלו אותי איפה קונים וים סטודנתים אחרים שמתחלקים ל2 קבוצות עיקריות: אלה שקונים כזה בהזדמנות הראשונה ואלה מבואסים על שלהם.

ח. הוא בכלל לא כבד (יחסית לבחור צעיר)!!! הוא החליף לי איזה 5 קלסרים שמנים אני לא מרגיש אותו בכלל!!!

ט. אגב עם WIN 7 הוא לא מתחמם בכלל( בקושי) ואפשר לשים אותו חופשי על הגוף מה שלא מומלץ עם VISTA!

י. קיצר לי אישית אין טענה אחת רצינית עליו!!! אם תרצה עוד מידע אז תשאל חופשי!

נ.ב אין מחשב יותר טוב מבחינת יחס עלות תועלת מהמחשב הזה לסטונטים.

פורסם

כסטודנט לחשמל , אני לא מוצא שום שימוש במחשב טאבלט.

אני גם לא רואה סיבה לכחת אתך מחשב נייד להרצאות , אלה עם כן אתה רוצה לעשות משהו אחר בזמן ההרצאה.

פורסם

תגיד אתה רציני? אזוב חשמל TABLET=מחברת דיגיטלית אתה בכלל השתמשת בTABLET בחיים שלך? רשמת בONE NOTE? אם לא אז אני מבין את התגובה שלך. ובתור אחד שמשתמש במחשב הזה בכל ההרצאות, תרגלים ובשעורי בית אני רוצה להודיע לך יש המון סיבות לקחת את המשחב לכל מקום אפשרי.

פורסם

אין פה מה להתווכח. יש אנשים שמעדיפים להשתמש בטאבלט, ויש כאלה שמעדיפים להשתמש במחברת נייר רגילה.

כל עוד פותח הדיון לא הבהיר בצורה חד-משמעית למה הוא רוצה טאבלט, אני לא רואה סיבה להמליץ דווקא על המחשב הזה.

פורסם

אינני לומד עדיין אני מתחיל באוקטובר

האם זה מספיק מידע? ;D

אכן, זה מספיק מידע :) עם זאת, לאור העובדה שאתה מתחיל ללמוד באוקטובר אין הרבה טעם לדבר על דגמים ספציפיים כרגע, זה עוד ה-מ-ו-ן זמן. תתחיל להתעניין בדגמים אפשריים כמה שבועות לפני שאתה רוכש את המחשב (וכמובן לא כדאי לרכוש כעת אם אתה צריך אותו באוקטובר). דגמים שיומלצו כעת עלולים בהחלט לא להיות רלוונטיים עוד 4 חודשים או שמחיריהם והמתחרים שלהם ישתנו לחלוטין.

באופן כללי, לאור הדרישות שלך, הייתי ממליצה לך אכן להשאר בתחום מחשבי ה-12.1"-13.3" שיתנו לך ניידות יפה וביצועים מספקים לצרכים.

תגיד אתה רציני? אזוב חשמל TABLET=מחברת דיגיטלית אתה בכלל השתמשת בTABLET בחיים שלך? רשמת בONE NOTE? אם לא אז אני מבין את התגובה שלך. ובתור אחד שמשתמש במחשב הזה בכל ההרצאות, תרגלים ובשעורי בית אני רוצה להודיע לך יש המון סיבות לקחת את המשחב לכל מקום אפשרי.

מה לא מובן לדעתך? העובדה שיתכן שאנשים אחרים לא מסכימים עם ההערכה שלך לשימושיות Tablet בלימודים? מובן שקנית כעת את המחשב והוא מאד מתאים לך ואתה מאד מרוצה ממנו אבל זה לא אומר שהמחשב הוא המחשב האידיאלי לכל משתמש ושאין בו אף פגם. כפי ש-Qttp אמר, לא לכל אחד זה נוח לעשות כזה שימוש ב-Tablet וזה ברור ומובן.

פורסם
  • מחבר

יש לי את הדגם TX2520EJ שהוא הדגם אחד לפני המחשב שלך ואני במקרה סטודנט להנדסת חשמל אז כמה דברים:

א. אל תחשוב פעמיים!!! לך על זה!!!

ב. WIN 7 RC1 64BIT רץ מושלם עליו!!! ( רק על תוריד דרייברים לקורה טביעות אצבע מWINDOWS UPDATE אלה מאתר של HP)

ג. 4 שעות עבודה עם סוללה 8 תאים.

ד. כל דבר הכי קטן במחשב הזה שימושי. מסך מגע והשלט במיוחד.

ה. 12" בכלל לא קטן ולא מורגש הבדל משמעותי מהמסך ה22 הרגיל שלי בבית( לאחר שימוש ממושך בנייד המסך שלי נראה לי ענק אך ל ההיפך)

ו. אני לא יודע איזה סטנדרטים אתה מעמיד למסך אך באור שהוא לא אור יום המסך די איכותי ובחושך מוחלט אין שום בעיה ללמוד איתו.

ז. הוא נראה טוב ממש!!! כבר 3 מרצים שאלו אותי איפה קונים וים סטודנתים אחרים שמתחלקים ל2 קבוצות עיקריות: אלה שקונים כזה בהזדמנות הראשונה ואלה מבואסים על שלהם.

ח. הוא בכלל לא כבד (יחסית לבחור צעיר)!!! הוא החליף לי איזה 5 קלסרים שמנים אני לא מרגיש אותו בכלל!!!

ט. אגב עם WIN 7 הוא לא מתחמם בכלל( בקושי) ואפשר לשים אותו חופשי על הגוף מה שלא מומלץ עם VISTA!

י. קיצר לי אישית אין טענה אחת רצינית עליו!!! אם תרצה עוד מידע אז תשאל חופשי!

נ.ב אין מחשב יותר טוב מבחינת יחס עלות תועלת מהמחשב הזה לסטונטים.

תודה רבה רבה לך על התגובה העניינית והמסודרת!

שכנעת אותי בהחלט לבחור בכיוון הזה.

בנוגע לאחרים - בפעם השלישית - אני לא יודע מה אני צריך והאם אני צריך מחשב טאבלט.

אני שואל את אלה שלומדים לימודים גבוהים אם זה יהיה לי שימושי.

אני לא יודע מה אני צריך, כי לא התחלתי ללמוד עדיין, ומלבד הדר כולם שומרים את הקלפים קרוב לחזה משום מה.

זה סוד כמוס להגיד איזה מחשב הייתם ממליצים לי במצבי? שוב - לא בררן בנושא מסכים - נבדוק בחנות אם ההבדל גדול לעיניים שלי

הדבר הכי כבד שהמחשב יריץ יהיה פוטושופ וגם זה לעיתים נדירות. אני מסתגל מהר לטכנולוגיה ואם כמו שהדר אומר זה אפשרי לכתוב בשיעור

אז אני אכתוב בשיעור עם המחשב. ואם אני מוכן להשקיע 5K על מחשב, ואני לא צריך את הטופ אנד של המחיר הזה, אז אוליי השימושיות הנוספת של

הטאבלט תסייע לי. מה שבטוח שהאופציה הזאת לא תפריע.

נ.ב. מהחיפוש שעשיתי על תוכנת ONE NOTE מצאתי רק מידע שטחי (ויקיפדיה וכו'). האם מישהו יכול להכווין אותי לאתר שמפגין את יכולות התוכנה הזאת?

היא נשמעת מעניינת מאוד

תודה לכולכם בכל מקרה :hi:

פורסם

שמע, כסטודנט להנדסת חשמל לדעתי זה לא שימושי יותר מידי, וראיתי לא יותר מ5 אנשים שמשתמשים בזה

פורסם

בנוגע לאחרים - בפעם השלישית - אני לא יודע מה אני צריך והאם אני צריך מחשב טאבלט.

אני שואל את אלה שלומדים לימודים גבוהים אם זה יהיה לי שימושי.

אני לא יודע מה אני צריך, כי לא התחלתי ללמוד עדיין, ומלבד הדר כולם שומרים את הקלפים קרוב לחזה משום מה.

זה סוד כמוס להגיד איזה מחשב הייתם ממליצים לי במצבי? שוב - לא בררן בנושא מסכים - נבדוק בחנות אם ההבדל גדול לעיניים שלי

אם אתה לא יודע אם יש לך צורך ממשי בטאבלט - אין לך כזה. צורך ממשי זה לא "האם זה יהיה לי נוח בלימודים" אלא מישהו שעובד עם תוכנות/ פונקציות מסויימות שמחייבות את זה. זו כוונתי בצורך ממשי בטאבלט. אם זה לא היה ברור אני מבהירה - אין לך צורך ממשי בטאבלט, אולי תוכל להשתמש בפונקציות הללו ולהנות מהן, כפי שראית יש דעות לכאן ולכאן בעניין אבל אני אישית לא ממליצה לרכוש את המחשב הספציפי הזה לאור סוג השימוש האפשרי שתוכל לעשות בפונקציה הזו ובהתחשב בחסרונות שלו.

אני לא מבינה איך הגעת למסקנה שאני שומרת את הקלפים קרוב לחזה. הרי השקעתי זמן והסברתי לך באריכות ולעניין מה אני חושבת על המחשב הזה ומהי הסיבה שאני לא ממליצה לך על מחשב אחר על מנת שלך תהיה את האופציה למצוא את המחשב הכי טוב לשימושים ולתקציב שלך.

במקום סתם לזרוק דגם אני מנסה לייעץ לך בצורה מושכלת, נתתי לך את ההמלצה הכי הגיונית לשיקולי - ללכת לכיוון של מחשב בגודל הזה ולהמתין כמה חודשים עד שזה יהיה רלוונטי. אני לא רואה טעם להתחיל להמליץ על דגמים שונים במחירים שונים כרגע שכלל לא יהיו רלוונטיים עוד כמה חודשים ולדעתי זו דרך הפעולה הטובה ביותר בשלב זה. תחזור עוד שלושה חודשים ואשמח לומר לך מה מומלץ לדעתי בזמן זה.

פורסם

טוב אני באמת לא רוצה להיכנס פה ראש בראש עם אף אחד. לכל אחד יש את הדעה שלו.

אז כמה דברים.

א.TABLET זה לא MUST לסטודנט אבל תכל'ס חוץ מתכנות ועבודות מה כבר ניתן לנצל את הנייד ללימודים? היום יש חוות מחשבים שיתנו לך גישה לאינטרנט וכל מה שאתה רוצה, אבל TABLET נותן לך הרבה יותר אפשרויות ומידע מסוימת של גמישות ואם יום אחד אתה תראה שהוא לא כזה נחוץ אז עדיין יש לך נייד טוב עם חומרה טובה.

תוכנה MICROSOFT ONE NOTE אם תשים לב כאשר אתה מתקין את החבילה MICROSOFT OFFICE (WORD,POWER POINT אתה תראה שביחד איתם יש גם עוד מספר תוכנות שאף פעם אתה לא משתמש בהן אז אחת מהן היא הONE NOTE. מה שמעניין בתוכנה זו זה שהיא נותנת לך לנהל את המחברות שלך באופן מאוד מסודר ואת היכולת לנהל מחברת של ממש(אני מתקוון שאתה יכול לבחור שורות או משבצות ממש כמו מחברת רגילה). היא מאוד נוחה לשימוש בTABLET שכן יש לך ממש סוגים שונים של כלי כתיבה שטושים זוהרים הם רק חלק קטן מהם. יש לך גם גישה לחלק מצורות גיאומטריות בסיסיות כך שלצייר מעגל יחדה ומערכת צירים וקטורית לוקח בדיוק 5 שניות.

כמו כן אתה יכול בכל רגע ומקום להפסיק לכתוב ולהתחיל להקליד שימושי במיוחד כאשר מדובר בהגדרות.

יש לך אפשרות לצלם את ההרצאה או שלהקליט את המרצה.

אחד השימושים בלימודי כימיה למשל זה האופציה של גזירת מסך כך שאתה יכול תוך שניות לגזור את היסודות שאתה צריך ולהיתמקד בהם במקום ללכת לאיבוד בין כל ה118.

כמובן שיש עוד דברים אבל אין כמו ללמוד לבד ולסדר לעצמך את הכפטורים ואת הפונקציות הכי שימושיות.

ואם אתה כמוני חולה גדג'טים אז תדעה לך שהמחשב הזה זה האבא של הגדג'טים :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים