עבור לתוכן

רעש מוזר כנראה של מאוורר במחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום.

לאחרונה רכשתי מחשב חדש. הכל טוב יפה, חוץ מזה שיש מאוורר שנשמע כאילו הוא עובד בקצב רציני, וכתוצאה מזה יש רעש מוגבר. [רעש טבעי של מאוורר שעובד, פשוט ממש מהר, וזה יוצר מעין "זמזום" רציף שכזה, הייתי אומר].

ניסיתי לברר וגיליתי שייתכן והמאוורר של הכרטיס מסך [GTX260] פשוט עובד ב"FULL TIME JOB", וכדי לספק את הקירור הנדרש הוא בדרך עושה גם רעש מוגבר.

ניסיתי לפתוח את המחשב להסתכל, אולי יש משהו שחוסם או רוטט, אבל לא.

-יש למישהו רעיון אם זה אכן המאוורר של הכרטיס מסך שעושה EXTRA NOISE? האם יש אפשרות לטפל בזה בצורה כלשהי?

-אם אין סיבה מיוחדת שזה יהיה זה- יש רעיון אחר איך לבדוק / מה עושה את הרעש הזה, ואיך לטפל בו?

תודה מראש!

פורסם

תנסה לעצור (בעדינות) את המאוורר של הכרטיס מסך - אבל לכמה שניות שלא יתחמם, וככה תדע אם זה הוא. אם אתה מפחד עליו אז פשוט תנתק אותו ותדליק את המחשב בלעדיו. אם זה הכרטיס מסך תבדוק כמה חוטים יוצאים לו מהמאוורר, אם רק 2 אז אכלת אותה והוא גם ישאר רועש, גם אני תקוע עם זה..

אם יש 4 חוטים אז הדריוורים או הגדרות כלשהם אמורות להאט לך את המאוורר בהתאם לצורך.

אם זה לא הכרטיס מסך אז תבדוק מאווררים של המארז, וכל מאוורר אחר שיש.

בקשר למאוורר של המעבד, אם יש לו 4 חוטים והוא מרעיש אז תבדוק בביוס אם ההגדרה של האטת המאוורר בהתאם לצורך מבוטלת. אני איזה שנה הייתי עם מחשב רועש מאוד כי בחנות שקניתי את המחשב לא הפעילו את הפונקציה הזאת והמאוורר עבד 100% כל הזמן.

פורסם
  • מחבר

אבדוק את זה, מקווה לפתור את זה בדרך הזו, ושיש מזל עם כמות החוטים ;]

תודה רבה!

פורסם

פותח התרד אתה לא צריך לעצור שום מאוורר..תתקין GPU-Z או RIVA TUNER ובדוק על כמה RPM המאוורר עובד ?

כמו כן איזה גירסה יש לך בדיוק ? לliorwohl אין קירור (גם לא יעודי) שמגיע עם חיבור של שני פינים בלבד..

מה המפרט של המערכת ? טמפ' בדקת ?

פורסם
לliorwohl אין קירור (גם לא יעודי) שמגיע עם חיבור של שני פינים בלבד..
דווקא יש...

[attachment deleted by admin]

פורסם

התכוונתי ספציפית לסדרת הGTX..לא חסר קירורים לכרטיסי מסך אחרים עם חיבור שני פינים.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים