עבור לתוכן

טמפרטורת מעבד גבוהה לעומת העבר. מה יכולה להיות הסיבה?

Featured Replies

פורסם

לפני כחצי שנה כתבתי כאן בפורום:

"התקנתי לא מזמן מעבד 5600+ X2 בפעם הראשונה ועשיתי את הטעות המצערת של השארת הפלסטיק על גוף הקרור (לא הבנתי למה היה קשה כ"כ להוריד את התפש האחרון... :(

הפעלתי ועברו כמה שניות טובות עד שנפל האסימון והפסקתי את החשמל. שמתי לב שחלק מהפד התרמי כבר נזל לפלסטיק אבל שאלתי ונאמר לי שזה לא כזה קריטי.

התקנתי שוב עם אצבעות מוצלבות ולמזלי נראה שהמחשב עובד כשורה והטמפרטורות של שתי ליבות המעבד היו 17 ו-20 ב-idle (אני עובד עם מארז פתוח).

הרצתי OCCT והמעלות קפצו באופן חד עד 40 ו-38 וכרגע הן מתנדנדות סביב המספרים האלה..."

כפי שניתן לראות הטמפרטורות היו סבירות ביותר. לאחרונה עברתי לחלונות 7 והתחלתי לסבול מקריסות אקראיות שייחסתי אותן לבעיות דרייברים שונות. בקוד תקלה אחרון שקיבלתי (BcCode 7F) נאמר שגם מעבד אולי מעורב ואחרי הרבה זמן שלא עשיתי זאת בדקתי שוב טמפרטורה ולהפתעתי הן כרגע 41 ו-44 ב-idle.

המארז עדיין פתוח, מאוורר המעבד עובד כרגיל, טמפרטורת חוץ היא 20~ ואני לא רואה שום סיבה למה הטמפרטורה קפצה בצורה כזו ובמצב עומס כמובן שגבוהה הרבה יותר מה שיכול אולי לגרום למסך כחול.

גם בביוס טמפרטורת המעבד נושקת ל-40 כך שזאת כנראה לא בעיית תוכנה כלשהי.

אם יש למישהו רעיונות, אשמח לשמוע.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה עם מזגן שהטמפ' אצלך היא 20 מעלות ?

כמו כן אבק ניסת לנקות ? בדקת שהמאוורר על MAX ?

פורסם
  • מחבר

אתה עם מזגן שהטמפ' אצלך היא 20 מעלות ?

כמו כן אבק ניסת לנקות ? בדקת שהמאוורר על MAX ?

בלי מזגן או מאוורר. קניתי מעבד 5600+ עם 65W TDP. אני מניח שזה תרם לטמפרטורה הקרירה וגם העובדה שהמארז פתוח.

אבק אני מנקה כשצריך ומהתקנה לא שיניתי מהירות של המאוורר שנראית בסדר.

נראה שהבעייתיות היא בכ"ז עם הפד התרמי שזקוק להחלפה.

תודה על הטיפים.

פורסם

אתה יכול לרענן משחה..אבל זה יוריד לך כמה מעלות בודדות..

ומה זאת אומרת אבק אתה מנקה שצריך ? הטמפ' עכשיו גבוה מהרגיל..על מנת לשלול את העובדה שזה לא האבק..נקה את המאוורר..

כמו כן מה הRPM ?

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לרענן משחה..אבל זה יוריד לך כמה מעלות בודדות..

ומה זאת אומרת אבק אתה מנקה שצריך ? הטמפ' עכשיו גבוה מהרגיל..על מנת לשלול את העובדה שזה לא האבק..נקה את המאוורר..

כמו כן מה הRPM ?

תודה על התגובה.

אני מקווה לפתור את העניין כך שיירדו יותר מכמה מעלות ושהמצב יחזור למה שהיה כלומר טמפרטורות בסביבות ה-20.

אם משחה תרמית לא תעשה זאת אולי אצטרך להשיג פד תרמי דומה לזה שהגיע עם המעבד רק שלא הצלחתי עוד לברר איפה בדיוק משיגים את זה. לגבי האבק ומהירות המאוורר, התכוונתי שלא נראה שהם הבעייתיים שכן המחשב כרגע נקי (עד כמה שאפשרי) והמאוורר שהגיע עם המעבד עובד במלוא המרץ באותה מהירות של יום ההתקנה.

פורסם

אתה לא תגיע ל20 מעלות...שכן טמפ' הסביבה/חדר הרבה יותר גבוה מזה..ובזה אתה צריך להתחשב !

ופד טרמי מציג ביצועים יותר גרועים ממשחה טרמית..ככה שאתה לא צריך להתמקד בזה.

אין אבק בתוך ההיטסינק של המאוורר? על כמה RPM המאוורר עובד בדיוק ? בדוק עם תוכנה..

פורסם
  • מחבר

אתה לא תגיע ל20 מעלות...שכן טמפ' הסביבה/חדר הרבה יותר גבוה מזה..ובזה אתה צריך להתחשב !

ופד טרמי מציג ביצועים יותר גרועים ממחשה טרמית..ככה שאתה לא צריך להתמקד בזה.

אין אבק בתוך ההיטסינק של המאוורר? על כמה RPM המאוורר עובד בדיוק ? בדוק עם תוכנה..

למה לא אגיע ל-20? כפי שציינתי זו טמפרטורת ה-idle שמדדתי במשך כמה חודשים לאחר ההתקנה בתוכנת CoreTemp שכרגע מודדת את ה-45+. נראה שהפד התרמי שהגיע עם המעבד, למרות התקלה בהתקנה שהזכרתי, עשה עבודה מצויינת לזמן מה.

אין אבק בהיטסינק . איזו תוכנת מהירות מומלצת? SpeedFan לא עובדת אצלי משום מה.

פורסם

אתה לא תגיע ל20 מעלות כי טמפ' החדר שלך היא הרבה יותר גבוהה... הצלעות קירור לא מקררות... הם הפזרות את החום וככה מורידות את המעלות אבל לא מקררות. ולכן לא יכול להיות שהמעבד יעבוד הטמפ' נמוכות יותר מהאויר.

פורסם
  • מחבר

אתה לא תגיע ל20 מעלות כי טמפ' החדר שלך היא הרבה יותר גבוהה... הצלעות קירור לא מקררות... הם הפזרות את החום וככה מורידות את המעלות אבל לא מקררות. ולכן לא יכול להיות שהמעבד יעבוד הטמפ' נמוכות יותר מהאויר.

אני לא מדבר על כרגע אלא על זמן ההתקנה (חורף 2008) שם אכן נמדדו הטמפרטורות הנמוכות האלה ואני מניח שאין לך טענה לתוכנית שאיתה מדדתי (Coretemp).

גם בעונה הזו, היכן שאני גר, טמפרטורת חוץ בשעות הלילה והבוקר היא כ-15~. פשוט לא נראה לי סביר שגם בשעות כאלה אני כל הזמן על 45+. תסלח לי אבל אני מעדיף לחשוב שהבעיה היא בפד התרמי ואחרי שאחליף אותו הבעיה תיפתר.

פורסם

אני חושב שהשורה התחתונה פה היא - אל תצפה שהטמפ' יהיו זהות בקיץ ובחורף. בטח לא בארץ.

בקיץ הרבה יותר חם, ולכן גם המעבד חם יותר. הגוף קירור האופטימלי (והתיאורתי) יביא את המעבד לטמפ' החדר.

זה הקר ביותר שאפשר עם קירור אוויר.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהשורה התחתונה פה היא - אל תצפה שהטמפ' יהיו זהות בקיץ ובחורף. בטח לא בארץ.

בקיץ הרבה יותר חם, ולכן גם המעבד חם יותר. הגוף קירור האופטימלי (והתיאורתי) יביא את המעבד לטמפ' החדר.

זה הקר ביותר שאפשר עם קירור אוויר.

ברור לי שיהיו הבדלי טמפרטורות אבל כמו שציינתי הטמפרטורה הנוכחית המוגזמת לדעתי נראית יותר אינדיקטיבית לבעייתיות של פד תרמי. מקווה שצודק ואשמח לעדכן בהתפתחויות.

תודה רבה לכל המגיבים.

פורסם

אתה יכול לבדוק RPM עם EVEREST או HWMONITOR..

לגבי הטמפ'.. אם אין אבק..והכל תקין במארז..אז תבדוק מה הטמפ' סביבה שלך ולפי זה תדע +-..

כמובן שרענון והחלפה למשחה טרמית יעזור בהורדת הטמפ'..עד כמה זה תלוי..אבל לא משהו מהפכני..

פורסם
  • מחבר

עדכון למעוניינים:

:kopfpatsch:

הייתי צריך ליישם את העצות שנתנו לי כאן לגבי בדיקת טמפרטורה בתוכנית אחרת. אני בד"כ מקפיד לבדוק עם כמה תוכניות, הפעם משום מה לא עשיתי זאת וזה כנראה עלה לי בהוצאה כספית מיותרת.

הלכתי למעבדה, שמו משחה ואמנם הטמפרטורה בביוס צנחה קצת אבל בחלונות ו-CoreTemp לא היה שום שינוי מה שהתחיל להחשיד מאוד את התוכנה הנ"ל.

באתי הביתה, כל התוכנות כמו Everest, SpeedFan ו-Sandra הראו טמפרטורות נמוכות וסבירות הרבה יותר.

הורדתי את גירסה 0.99.3 של CoreTemp (החדשה שהשתמשתי בה היא 0.99.4) והפלא ופלא היא יישרה קו עם שאר התוכנות.

תוכלו לראות בתמונות המצורפות את ההבדלים בין שתי הגירסאות.

אז תגידו, יש מקום לתביעת פיצויים על עגמת הנפש והכסף שהוצא לריק?

העיקר שזה הסתדר ועכשיו צריך להתחיל לפתור את שאר הבעיות שכנראה גורמות לריסטים המזדמנים בחלונות 7...

[attachment deleted by admin]

פורסם

אחלה טמפ'..תעזר בפורום תמיכה טכנית..על מנת לבדוק מה הבעיה במערכת ההפעלה..;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים