עבור לתוכן

אחריות מאק באזור ניו יורק, ובחירת מצלמת SLR

Featured Replies

פורסם

אני מגיע לארה"ב עוד שבועיים ואני מתכנן לקנות מצלמה (כנראה E520 של אולימפוס)

משהו יודע אם יש חנות זולה באזור NYC שמוכרת מצלמות וגם אחריות מק?

האם אפשר לקנות את המצלמה בחנות אחרת כמו B&H ולקנות את האחריות אחר כך?

פורסם

אני מגיע לארה"ב עוד שבועיים ואני מתכנן לקנות מצלמה (כנראה E520 של אולימפוס)

E520 עם שתי עדשות הקיט עולה בסה"כ $120 פחות מקיט מקביל מבוסס E620. ההבדלים בין שתי המצלמות די גדולים, כך שחבל לדעתי לחסוך את הסכום הזה.

משהו יודע אם יש חנות זולה באזור NYC שמוכרת מצלמות וגם אחריות מק?

adorama.com

האם אפשר לקנות את המצלמה בחנות אחרת כמו B&H ולקנות את האחריות אחר כך?

למיטב ידעתי אפשר לקנות בארץ אחריות מק במהלך החודש הראשון שלאחר קניית המצלמה. כדאי שתשאל אצל ארליך.

פורסם
  • מחבר

E520 עם שתי עדשות עולה 550 דולר.. גוף E620 בלבד עולה 570 דולר

איפה ראית E620 כ"כ בזול?

נ.ב. אין בעיה, קבלתי את התשובה שלך בנוגע לשאלה על המאק, אפשר לנעול את הדיון ולעבור לדיון במצלמה (דיון מקביל)

פורסם

מחיר מצויין, אבל עדיין אני לא בטוח שהייתי הולך דווקא על הקיט הזה. במחיר דומה מאוד תוכל לקנות פנטקס K2000 עם שתי עדשות קיט, ולקבל יתרון של סטופ בטווח הדינמי ב-ISO נמוך ועוד סטופ ברעש ב-ISO גבוה. אני לא משוכנע ש-LV ופאק ליתיום (במקום AA) שווים יותר.

במקום שתי עדשות הקיט של פנטקס אפשר ללכת על שילובים לא הרבה יותר יקרים שיכולים להתאים מאוד לטיול, למשל עדשת טמרון 18-200 שתחסוך החלפת עדשות, או שילוב של 18-55 + טמרון 70-300 שייתן טווח הרבה יותר ארוך + מקרו.

פורסם
  • מחבר

אני לא טיפוס של מקרו.. אז כרגע לא מדבר אלי עדשה מיוחד לזה

לגבי ה-K2000, בדקתי אותה והיא גם בסדר, אבל LV נראה לי יתרון בחלק מהמקרים ובמחירים זהים חבל לא לקחת אותו

אם אני זוכר נכון עד לפני חצי שנה ה-520 הייתה מתחרה ישירה ל-K200, אבל בגלל הורדת המחירים היא כדאית יותר לא?

פורסם

אני לא טיפוס של מקרו.. אז כרגע לא מדבר אלי עדשה מיוחד לזה

ומה לגבי הנושאים של החלפת עדשות והטווח המוגדל? אם הדברים האלה לא מדברים אליך, אז תשאר עם שתי עדשות הקיט.

לגבי ה-K2000, בדקתי אותה והיא גם בסדר, אבל LV נראה לי יתרון בחלק מהמקרים ובמחירים זהים חבל לא לקחת אותו

אם אני זוכר נכון עד לפני חצי שנה ה-520 הייתה מתחרה ישירה ל-K200, אבל בגלל הורדת המחירים היא כדאית יותר לא?

מצלמה צריך לבחור לפי התאמה לצרכים ולתקציב, לא לפי גובה ההנחה ברגע כלשהו. אולי כדאי שתמלא את השאלון (אם לא עשית זאת כבר בדיון קודם, אני לא ממש זוכר).

פורסם
  • מחבר

הנה השאלות שלי..

* מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון?

הגבול העליון עובר באזור ה-620 דולר כולל הכל (הקנייה תעשה פיזית בארה"ב)

* האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')?

לא בזמן הקרוב..

* האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך?

לא צפויה קניה נוספת בשנה-שנתיים הקרובות

* האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה?

אם יהיה משהו כדאי וטוב אז כן

* האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט.

לא

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

נושאים - יכללו טבע ונוף, אתרי תיירות ובערך כל דבר שיש בטיולים

תנאי תאורה יהיו בעיקר צילומים באור יום, יכול חלק מהצילומים יהיו גם בתנאי תאורת לילה

* האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב?

ממש לא

* האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה?

לא

* האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם?

אולי יהיה צילום של מספר פורטרטים, אבל אני לא מחפש משהו טוב מעדשת הקיט לכך

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

במידה ותהיה אפשרות לצלם ללא פלש, זה כנראה עדיף (אני לא מתכנן קניית פלאש חיצוני כרגע)

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא יודע, להסחב עם חצובה בערב זה באסה

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 ויותר לפלאש חדש.

לא כרגע

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

חשוב

* האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

מתוכננת צפייה על מסך FHD, והדפסת מספר תמונות עד לגודל פוסטר אפילו

* מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

לטיול נראה לי עדיפה עדשה רחבה. הטווח העליון פחות חשוב מעבר ל-300 מ"מ בערך (300 אחרי CF)

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

יש לי העדפה לניקון/קנון בגלל שוק ביד שנייה, אבל אני לא נעול על כלום

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o יצרן

o צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס

o מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית)

o עינית גדולה מהממוצע

o תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום)

o נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית

o פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist)

מאלו אף אחת לא קריטית.. אבל יש יתרון למצלמה בעלת יותר תכונות מהרשימה

לפי השאלון הנ"ל, מה המלצתכם? תודה על העזרה

פורסם

לפי התיאור הזה כל מצלמת DSLR ברמת הפתיחה תספק אותך, כולל אלה של ניקון, קנון וסוני. אבל בניגוד לפנטקס ולאולימפוס יהיה לך קשה לקבל בתקציב של $620 גוף של החברות האלה ביחד עם שתי עדשות. בנוסף, ה-D40 היא מצלמה מיושנת ומסורסת, כך שבכל מקרה הייתי נמנע ממנה. ה-1000D היא מצלמה הרבה יותר מוצלחת, אבל המחיר שלה גבוה יותר ולא ייאפשר לך לרכוש עדשת טלה. ה-A200 היא מצלמה נחמדה מאוד, אבל אין לה את ה-LV שקיים בקנון ובאולימפוס.

טווח שמעבר ל-85 מ"מ (לאחר הקרופ) הכרחי מבחינתך? כמה חשוב לך להמנע מהחלפת עדשות במהלך הצילום?

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי סיפור גדול מדי החלפת עדשות.. עוצרים רגע בצד בטיול בודקים שאין גשם וגמרנו (תקן אותי אם אני טועה)

חשבתי על הקנון אבל התקציב שלך קצת גבוה לי

פורסם

לא נראה לי סיפור גדול מדי החלפת עדשות.. עוצרים רגע בצד בטיול בודקים שאין גשם וגמרנו (תקן אותי אם אני טועה)

הבעיה עם החלפת עדשות היא שלפעמים מפספסים את הרגע בזמן ההחלפה. מעבר לך, עדשת אולטרה-זום נותנת לך טווח דומה לזה של מצלמה קומפקטית כמו ה-TZ5, אבל אפשרות להנות מהאיכות של DSLR. זה שילוב אידאלי לטיול.

אני צריך כיוון בקניית מצלמת DSLR חדשה בארה"ב. בשני המקרים מדובר בקיט של שתי עדשות 14-42 ו-40-150 של אולימפוס

אחרי חרישה של האינרטנט בשביל למצוא את המחירים הטובים ביותר סגרתי על האופציות הנ"ל:

1. אולימפוס E520 עם שתי עדשות 14-42 ו-40-150 במחיר של 500 דולר

2. אולימפוס E620 עם שתי עדשות 14-42 ו-40-150 במחיר של 705 דולר

3. קצת שונה, אבל K2000 של פנטקס ב-565 דולר עם עדשות 18-55 ו-50-200

נראה לי מצד אחד חבל לשים עוד 65 דולר בפנטקס על ה-E520, מה אתם אומרים?

האם שווה לשים עוד 200 דולר ולקחת כבר את הקיט של ה-E620?

היתרונות של ה-E620 בהחלט מצדיקים את ההפרש במחיר, אבל אם אתה יכול לוותר על ה-LV אז אני מאמין שבטיול תהנה יותר מ-K2000 עם עדשת טמרון 18-200 מאשר עם גוף ושתי עדשות.

פורסם
  • מחבר

השילוב של K2000 עם עדשת 18-200 יוצא יקר אפילו מהקיט של ה-E620 ואני לא סגור שיתרון של עדשה אחת הוא כ"כ מכריע עבורי.

(K2000 עולה משהו כמו 450 דולר והעדשה עוד כ-300 וסה"ך יותר מ-700 דולר לפני משלוחים)

אני מתחיל לחשוב חזק בכיוון של ה-E620.. ב-700 דולר (2800 שקל לפני שאני מוסיף אחריות מאק) אני מקבל קיט שעולה בארץ באזור ה-4800 שח

יש לך השוואה של ה-620 עם ה-K2000 אורן?

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה.. אבל מצאתי משהו שנראה דיי טוב:

סוני יצאה עם באנדל של מצלמת A350 עם 2 עדשות (18-70 ו-55-200) ו-גריפ במחיר של 700 דולר.

Sony Alpha DSLR-A350 Digital SLR Camera / Two Lens / Grip Kit with Sony 18-70 f/3.5-5.6 Zoom Lens, 55 - 200mm f/4 Zoom Lens & VG-B30AM Vertical Grip

אני יכול להשיג את הקיט הזה בדיוק במחיר של 620 דולר בלבד.. זה עדיף על האופציות למעלה?

פורסם

אם LV מהיר ועם מסך מפרקי הוא משהו שמאוד חשוב לך, אז כן. הקיט הזה יהיה עדיף. ובכל מקרה כדאי לך להריץ חיפוש בפורום על ה-A350. היו לא מעט דיונים עליה.

את הגריפ עדיף להשאיר בבית לפני היציאה לטיול. חבל על תוספת המשקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים