עבור לתוכן

איכות הTHINKPAD החדשים לעומת הTHINKPAD הישנים אל מול הדל העסקיים החדשים?

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי IBM THINKPAD R40 כבר כ5 שנים ועד היום עבד כמו סוס ללא הפסקה.(שימש אותי כמחשב שולחני שעבד 24/7).

לאחרונה המאוור התחיל להרעיש, אז פתחתי וסידרתי אותו.באיזשהו שלב הוא חזר להרעיש, אז רציתי לסדר שוב, אך בטעות משכתי החוצה את החיבור הפיזי בין החשמל+חיישן חום ללוח האם.ניסיתי להלחים מחדש, אך ללא הצלחה.

המחשב עצמו עובד בסדר גמור, הבעיה היא שללא מאוור אין טעם להתמש במחשב, אחרת הוא יכבה לי אחרי כמה דקות של עבודה בגלל החום.

אני עדיין לא בטוח אם אני רוצה לתקן אותו או לקנות אחד חדש.

המחשב שירת אותי נאמנה 5 שנים ואפילו מריץ ויסטה ללא קושי(זכרון של 2 גיגה).בגדול כבר השקעתי בו לא מעט(תחנת עגינה, סוללה נוספת, 2 גיגה ראם וכונן קשיח של 80 גיגה) - האם יהיה שווה לתקן(בטח החלפה של לוח האם, כי בהתעסקות קצת הרסתי מגעים באיזור החיבור) או לקנות אחד חדש.

בגדול בגלל הנסיון שיש לי עם הTHINKPAD, אני מאוד רוצה שוב מחשב מאותה סדרה.

עשיתי סקר שוק קטן והחלטתי על אחת משלושת האפשרויות:

T61P

T500

W500

את המחשב כנראה ואקנה דרך אח שלי בסינגפור(טס שבוע הבא) כך שיש סיכוי להשיג מפרט מתקדם יחסית ללא מחירי השחיקה המטורפים שיש בארץ.

הוא מנסה לשכנע אותי לעבור לדל עם Dell Latitude E6400 כי לטענתו הלנובו זו לא אותה רמה של הIBM והדל החדשים טובים יותר.

נכון ששומעים "סינים" וישר חושבים כוח עבודה זול, אך למיטב ידיעתי, לנובו הם חברת אלקטרוניקה בין הגדולות ופס הייצור של הTHINKPAD הוא פס ייצור זהה לTHINKPAD הישנים של הIBM.

השאלות שלי:

1.האם למישהו יש נסיון עם הTHINKPAD החדשים?

אם במחשב הישן, במשך 5 שנים שהוא היה דלוק 24/7 והוא לא ראה מעבדה פעם אחת, אני יכול לצפות מהמחשבים החדשים למשהו דומה? או שהם יבקרו במעבדה תוך חצי שנה? ממש אין לי כוח לשטויות.אם אני קונה, אני רוצה משהו בעל איכות בנייה וחומרים טובים.

2.האם למישהו יש נסיון עם DELL מהשנים האחרנות?(סדרה עסקית)

3.האם שווה לי לוותר ולהמשיך עם המחשב הטוב והישן ופשוט לקחת אותו לתיקון, מה שנקרא: "כבר לא בונים אותם כמו פעם"?

סליחה על החפירה..

*אודה לכם אם תוכלו להחזיר תשובה מהר יחסית, כי אני צריך להגיע להחלטה בימים הקרובים

תודה רבה לכל מי שיעזור.

פורסם

את המחשב כנראה ואקנה דרך אח שלי בסינגפור(טס שבוע הבא) כך שיש סיכוי להשיג מפרט מתקדם יחסית ללא מחירי השחיקה המטורפים שיש בארץ.

הוא מנסה לשכנע אותי לעבור לדל עם Dell Latitude E6400 כי לטענתו הלנובו זו לא אותה רמה של הIBM והדל החדשים טובים יותר.

ה-Thinkpads החדשים לא נופלים מהישנים מבחינת איכות ופיצ'רים. הטענה היחידה שלי זה שמאז סדרת ה-T61/R61 הם נהיו מכוערים בטירוף. ה-E6400 גם אופציה אמינה, ואני מעדיף את המראה שלו (למרות שכבר שמעתי דעות שהוא נראה מצועצע מידי). בכל מקרה, כשמשווים בינו לבין המתחרה הישיר שלו, הוא ה-T400, הם נותנים תמורה די דומה, עם יתרונות קטנים לפה ולשם.

את ה-T61P, אגב, לא הייתי לוקח. אין שום סיבה כשיש T400/T500/W500 בשוק.

1.האם למישהו יש נסיון עם הTHINKPAD החדשים?

כן.

אם במחשב הישן, במשך 5 שנים שהוא היה דלוק 24/7 והוא לא ראה מעבדה פעם אחת, אני יכול לצפות מהמחשבים החדשים למשהו דומה?

כן. למרות שפאקים תמיד יכולים לקרות.

2.האם למישהו יש נסיון עם DELL מהשנים האחרנות?(סדרה עסקית)

אין לי ניסיון אישי, אבל ההתרשמות מפה לאוזן היא חיובית.

3.האם שווה לי לוותר ולהמשיך עם המחשב הטוב והישן ופשוט לקחת אותו לתיקון, מה שנקרא: "כבר לא בונים אותם כמו פעם"?

סביר להניח שהמחשבים החדשים לא ירגישו חזקים כמו ה-R40, שהוא לבנה בכל המובנים. מצד שני, הם יותר קלים ודקים, ועדיין עמידים ביותר.

אם אתה מרוצה מהביצועים של ה-R40 (למרות שלא ברור לי איך, ועוד ב-Vista), אין סיבה למהר. תיקח אותו לתיקון, יסחוב לך עוד זמן מה, ואז כבר תקנה באותו מחיר שהיום היית קונה מחשב דגם טוב יותר.

רק כמובן, תשכח מלנסות לתקן אותו אצל IBM. הם רק יציעו לך לוח חדש בעלות משוערת של 2000 שקלים כולל עבודה. בטוח אפשר להלחים את זה בלי להחליף לוח, וגם במקרה המאוד גרוע, הזמנת לוח מ-EBAY והרכבה עצמית ייצאו לך הרבה הרבה יותר זול.

פורסם

מנסיון אישי שלי (מהעבודה) ה LENOVOים קצת פחות איכותיים מה IBM (בשנה האחרונה שלחנו כבר 3 X61S לתיקון, אומנם אחד בגלל דיסק, אבל 2 בגלל לוח)

יכול להיות סטיסטי, אבל זו ההרגשה.

וכמו שכבר אמרו - במידה ואתה מרוצה מה R40 שלך אתה יכול למצוא גם בחול וגם ביד2 כאלה יד שניה במחיר לא רע (קנה כבר מחשב קומפלט, זה מאגר בלתי נדלה לחלקי חילוף) ןתחליף לוחאם. במידה ופתחת כבר את הנייד שלך בטח כבר גילית שהם מאוד מודלולרים וניתנים לפירוק די בקלות.

פורסם
  • מחבר
אם אתה מרוצה מהביצועים של ה-R40 (למרות שלא ברור לי איך, ועוד ב-Vista), אין סיבה למהר. תיקח אותו לתיקון, יסחוב לך עוד זמן מה, ואז כבר תקנה באותו מחיר שהיום היית קונה מחשב דגם טוב יותר.

תתפלא, אבל הויסטה לא צריך יותר מדי כמו שחשבו.לא צאיך כרטיס מסך מפוצץ, לא צריך מעבד-על.

2 גיגה של ראם עושים את ההבדל.ולשימוש יום-יומי הכל עובד בלי בעיות.(אני לא משחק במחשב) והסטנרינו 1.4 סוחב לא רע מוזיקה, פוטושופ, סרטים(עד 720P).

למחשב לוקח זמן לעלות, כנ"ל לגבי הכיבוי.אבל כמו שציינתי,המחשב דולק תמיד אז הנתונים של הדלקה וכיבוי לא רלוונטים.

בגדול כנראה שאקנה את הW500 ובכל זאת אתקן את הR40(יש לו ערך נוסטלגי בשבילי)

בגדול, אפשר לקנות לוח אם בכ100 דולר באיביי ולהחליף לבד.

למישהו יש אולי מושג בכמה אפשר לקנות לוח אם מסוגThinkpad R40 2722-BDG כאן בארץ?

מישהו מכיר את המעבדה THINKPADWORLD(בארץ) ויודע מה המחירים בממוצע לתיקון לוח אם(כמובן שהכל תלוי בנזק, אבל בבמוצע)

תודה

פורסם

תתפלא, אבל הויסטה לא צריך יותר מדי כמו שחשבו.לא צאיך כרטיס מסך מפוצץ, לא צריך מעבד-על.

2 גיגה של ראם עושים את ההבדל.ולשימוש יום-יומי הכל עובד בלי בעיות.(אני לא משחק במחשב) והסטנרינו 1.4 סוחב לא רע מוזיקה, פוטושופ, סרטים(עד 720P).

זה נכון, כל עוד מכבים את ה-Aero המגעיל (שלדעתי בכלל לא נתמך ע"י כרטיס המסך שלך), זה אמור להיות בסדר, במיוחד כשאני רואה ששדרגת גם את הכונן הקשיח האיטי להחריד (אני מניח של-5400RPM לפחות).

מה גם שאם יש לך Pentium M 1,4GHz, אז זה ה-R40 הכי חזק שיש. רובם היו עם Pentium4 שהוא כבר ממש איטי יחסית להיום.

למישהו יש אולי מושג בכמה אפשר לקנות לוח אם מסוגThinkpad R40 2722-BDG כאן בארץ?

אי-אפשר. אין פה שוק לדברים האלה. זה רק אם במקרה למישהו יש.

מישהו מכיר את המעבדה THINKPADWORLD(בארץ) ויודע מה המחירים בממוצע לתיקון לוח אם(כמובן שהכל תלוי בנזק, אבל בבמוצע)

אין טעם לנחש. אתה יכול להתקשר אליהם ולשאול.

פורסם
  • מחבר

זה נכון, כל עוד מכבים את ה-Aero המגעיל (שלדעתי בכלל לא נתמך ע"י כרטיס המסך שלך), זה אמור להיות בסדר, במיוחד כשאני רואה ששדרגת גם את הכונן הקשיח האיטי להחריד (אני מניח של-5400RPM לפחות).

מה גם שאם יש לך Pentium M 1,4GHz, אז זה ה-R40 הכי חזק שיש. רובם היו עם Pentium4 שהוא כבר ממש איטי יחסית להיום.

.

כרטיס המסך הוא RADEON MOBILITY 7500 עם 32MB

בגדול, אינו נתמך רשמית ע"י ויסטה, אבל בהתקנה אפשר לסמן RADEON 9000 והוא עובד בלי בעיות.בכל מקרה, יש לי דרייברים מותאמים אישית של 7500 לויסטה.

המחשב מריץ משחקים כמו HL2 וCALL OF DUTY 2 וNFSU ללא קושי.כמובן שזה לא שיא העוצמה, אבל לא רע.(לא שאני משחק במחשב, אבל הוא לא כזה עגלה).

אני עובד בלי AERO.גם ככה המסך לא תומך בזה ואני לא רואה שום סיבה להשתמש בזה.הכונן המקורי היה 4200RPM ושידרגתי ל5400RPM ויש הבדל משמעותי.

הכי מצחיק שהמחשב עלה לי בזמנו 7000 ש"ח.

פורסם

תוכל לנסות לפנות ל http://www.laptop.co.il/ יש לי ניסיון עסקי איתם, הם אחלה של אנשים, אמינים ויודעים מה הם עושים - אחותי שפכה על המחשב הניד שלה (HP) מלא מים ואז בניסיון נואש להציל אותו היא הפתנה לעברו .. תחזיק חזק .. פן לשיער שמכוון על חום מקסימאלי. כמה מקשים קיפחו את חייהם מהחום העוצמתי והחלק העליון של המקלדת מת לגמרי. הם הצליחו להחליף רק את האיזור הבעייתי, ולא את כל לוח האם (יש להם מעבדה באריאל שמתעסקת בדברים האלו, ממש החלפת רכיבים בודדים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים