פורסם 2003 באוגוסט 1422 שנים יש לי HD של חברת MAXTOR מדגם 6L040J2.אני צריך לעשות עליו כמה פעולות שדורשות הרבה כוח עיבוד וזיכרון, ואת זה אין לי על המחשב שלי (P2-350, ASUS P2B, 256MB RAM), אז החלטתי להעביר אותו למערכת יותר חזקה רק לצורך הביצוע של הפעולות האלה.המערכת: P4-2.4C (עם hyper-threading), לוח אם - ASUS P4P800, זיכרון - 512MB DDR 400.הכונן עצמו קצת בעייתי - אני לא מצליח להפעיל בו DMA. אבל בכל מקרה, אני מצליח לעשות לו boot על המערכת החלשה. כשאני מנסה להפעיל אותו על המערכת החזקה, אני לא מצליח לעשות לו boot, ואני מקבל הודעה שאין bootable devices במחשב. הכונן מזוהה ע"י ה-bios.יש למישהו רעיון?נ.ב. ב-MBR של הכונן נמצאת הפניה ל-GRUB (שהוא boot loader של לינוקס). בעצם, לא נראה לי שזה משנה.
פורסם 2003 באוגוסט 1422 שנים אם אני לא טועה בגלל שהחלפת לו מערכת הוא לא מזהה שם שום חלק את חייב לפרמט בשביל שהוא יזהה אותך ויתקין את כל הדרייברים...
פורסם 2003 באוגוסט 1422 שנים אתה רוצה לעשות ממנו BOOT ? {כמו שעושים מדיסקט וכו...}אם כן אז המחיצה שאתה רוצה לעשות ממנה boot צריכה להיות "פעילה" סימן A ב FDISK.או שפשוט אין עליו קיבצי איתחול.
פורסם 2003 באוגוסט 1422 שנים מחבר כנראה שלא הבנתם אותי. יש על הכונן מערכת הפעלה עובדת ותקינה, ועל המערכת החלשה הכל עובד מצוין (חוץ מהעובדה שאני לא מפעיל שם DMA). הבעיה שאני מחבר את הכונן, הוא מזוהה ע"י ה-bios ו...כלום כאן זה נעצר, ואני מקבל הודעה שאין bootable devices.
פורסם 2003 באוגוסט 1422 שנים מחבר טוב, עשיתי עוד כמה בדיקות, ומסתבר שיש בעיה בגישה של ה-BIOS ל-MBR של הכונןבגלל שהכונן נמצא שם רק באופן זמני, אני לא מתכוון להילחם עם זה.מישהו יכול להמליץ לי על דיסקט אתחול שפשוט מבצע אתחול למחיצה מסוימת על הכונן (לפי בחירה שלי)?
פורסם 2003 באוגוסט 1422 שנים זה לא יעזור הרבה כי מערכת ההפעלה תחטוף שבץ כשהיא תתחיל לזהות את הציוד במחשב החדש, הסיכויי שתצא מזה מערכת הפעלה פועלת די נמוך ולא בטוח שהיא תעבוד אחרי זה כשתחזיר אותה למחשב הקודם.
פורסם 2003 באוגוסט 1422 שנים מחבר זה לא יעזור הרבה כי מערכת ההפעלה תחטוף שבץ כשהיא תתחיל לזהות את הציוד במחשב החדש, הסיכויי שתצא מזה מערכת הפעלה פועלת די נמוך ולא בטוח שהיא תעבוד אחרי זה כשתחזיר אותה למחשב הקודם. דווקא לא... במקרה הזה מדובר בלינוקס. כל רכיבי החומרה במחשב מזוהים בזמן ההפעלה כבר יצא לי כמה פעמים להעביר כוננים שמכילים מערכת לינוקס בין מחשבים, עד היום לא נתקלתי בבעיות... ובקשר לכונן - בסוף ויתרתי על זה . נכנעתי
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.