עבור לתוכן

שדרוג 40D ל-5D (קנון) עד כמה ההבדל משמעותי?

Featured Replies

פורסם

במקומך הייתי קונה בכמה מאות שקלים מצלמת SLR פילם + עדשת 50 מ"מ. קיט כזה ייאפשר לך לבדוק מקרוב את הנושא של "הטווח הדינמי הרחב והצבע העשיר". חוששני שתגלה שהחוויה בפועל פחות מספקת ממה שאתה חושב, ושהתוצאות רחוקות מאוד ממה שאתה רגיל לקבל ב-40D.

לגבי FF, כל זמן שאתה לא מצליח להצביע בבירור על אספקטים שבהם ה-40D מגבילה אותך וש-FF אמור לדעתך לפתור, אני לא רואה בקנייה כזו הרבה טעם. במיוחד אם מדובר ב-5D המקורית שנופלת בלא מעט פרמטרים מהמצלמה שלך.

פורסם
  • מחבר

אני יכול להשיג גוף ישן (EOS 500) ואעשה כעצתך (המועילה כרגיל ותודה).

ד"א אתה באמת לא רואה יתרונות שעדיין נותרו בצילום האנלוגי?

פורסם

מבחינתי קיימים מספר יתרונות לפילם, אבל ואף אחד מהם לא היה גורם לי לחזור לצלם במדיום הזה בקביעות:

1. אפשרות לחשיפות אולטרה-ארוכות בפילם (עשרות דקות ואפילו שעות).

2. מחיר נמוך של עדשות אולטרה-רחבות. המחיר של עדשת 20-35 מ"מ חדשה לפילם מתחיל ב-$150, בעוד שעדשה שנותנת את הטווח הזה בדיגיטלי עולה כ-$500 (שני המחירים בחו"ל).

3. זמינות של עדשות אולטרה-רחבות שמתחילות ב-12 מ"מ, בהשוואה לאורך מוקד שמקביל ל-15 מ"מ בדיגיטלי.

4. עיניות גדולות יותר בהשוואה למצלמות DSLR עם קרופ x‎1.5 (אבל לא בהשוואה למצלמות DSLR פריים-מלא).

5. היצע גדול של ציוד יד-שניה זול ששימושי מאוד בפילם ולא תואם לדיגיטלי. למשל פלאשים TTL-OTF, עדשות אולטרה רחבות שמאבדות את הזווית הרחבה שלהן על דיגיטלי, וכן עדשות ישנות שלא עובדות כמו שצריך על גופים חדשים.

6. אין בעיית אבק על החיישן (אבל יכולה בעיית אבק במעבדת הצילום או בסורק)

7. יתרון גדול במחיר הציוד (אבל לא במחיר השוטף כמובן). ב-700 ש"ח אפשר להשיג גופים מעולים עם איכות בניה שמקבילה ל-DSLR בסכום של חמש ספרות, ושכוללים תכונות אחרות שמאפיינות מצלמות יקרות - למשל מהירות תריס 1/12000 עם סנכרון 1/350. לא שבאופן אישי אני מוצא מה לעשות עם תכונות כאלה, אבל זה כבר סיפור אחר.

אני מצלם מדי פעם בפילם, אבל רק כשבא לי לשחק עם משהו שונה. למשל עדשת עין דג שבה השתמשתי די הרבה בטיול לאיטליה לפני כשנה:

post-4674-1210985170.jpg

במקרה הזה הייתה לי אפשרות לשאול עדשה כזו עם מצלמה מתאימה (פנטקס Z1 נהדרת), אבל אין לי שום כוונה לרכוש עדשה כזו לדיגיטלי.

הציוד שיש לי לפילם לא זוכה להרבה יחס מאז שעברתי לדיגיטלי, ואני צריך ממש למצוא סיבות מיוחדות כדי להשתמש בו. עם זאת, אין לי לב למכור אותו עבור מחירים כאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים