עבור לתוכן

בלי נאמנות אין אזרחות- בקרוב אצלכם (נקווה)

Featured Replies

פורסם

כשיש מחסומים ופעילות שוטפת של צה"ל בערים הפלסטינאיות- מבחינתי זה מלחמה. לא קרה ולא פושרת, אלא מלחמה לכול דבר.

הבעייה שהפלסטינאים בחיים לא יסכימו לחילופי שטחים מהסיבה הפשוטה שהם רוצים הכול, לכן אין שום סיבה אפילו להכנס איתם לדיון על הנושא הזה ולעשות את ההחלפה באופן חד צדדי- גם אם זה יכלול אירגון של עוד מבצע (כמו חומת מגן)... תוכל לקרוא לה אחר כך "המלחמה שאחריה הסכמנו להחליף שטחים" אם ממש בא לך שתהייה מלחמה מיוחדת בשביל זה.

וב67 כשמאות אלפי ערבים רצו לברוח לירדן- תזכיר לי מי סגר להם את הגבול?

לגבי טיבי ושות'- עזוב ההתחייבויות שלהם. הם מקבלים משכורת מכנסת ישראל. המינימום שהייתי מצפה מהם זה לא לנסות לשרוף את המישכן.

לגבי הטרנספר- הכוונה היא שלא תהייה אפשרות להעביר את כל הכפרים הערבים לפלאסטין, ולא תהייה אפשרות לצרף את כל ההתנחלויות בלי ליצור מובלעות. את אלה יהייה צורך להעביר לשטחים שכן יעברו ידיים.

לגבי המתנחלים שמתפרעים- כבר כתבתי שהם קיצוניים. וכקיצוניים הם לא מייצגים את הרוב. מבחינתם, הריבון היחיד על ישראל זה אלוהים ולכן ממשלה שמנסה לפנות אותם בכוח אינה רלוונטית.

ושוב- הפרוש שלהם לציונות עקום- אבל עדיף מהגישה של השמאל (שנדד מהקיצוניות אל המיינסטרים) והערבים. בכלל שהמתפרעים הם קיצוניים הם לעולם לא ישלטו על הרוב ולא תינתן להם האפשרות לממש את השאיפות שלהם לחלוטין, ועם זאת, בגדול הם תומכים ועוזרים למדינה.

יצא לי לעשות אבט"ש בהתנחלות. חור שאתה לא מתאר לעצמך. דיברתי עם האנשים, ואני מסכים שחלקם פסיכים, אבל הרוב ממש לא שם כדי לזיין את הערבים. הם שם כי הם מאמינים שזו זכותם להקים בית בכול שטח שלהמדינה (והשטחים האלה רשמית שייכים לישראל), והם רואים שאם הם לא ישבו במקום כלשהו אותו מקום יעלם. שזו הייתה בדיוק הגישה של חומה ומגדל...

• תגובות 76
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נראה שהוויכוח שלכם די עקר, בנתיים תרפדו את החוק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים