עבור לתוכן

בלי נאמנות אין אזרחות- בקרוב אצלכם (נקווה)

Featured Replies

פורסם
אבל, באמת, זו מדינה יהודית, ולכן אם אינך מסוגל להישבע לערכי המדינה היהודית, אינך יכול להיות אזרחה.

זה כבר אפליה גזענית, ואני חושב שאי אפשר לצפות מנוצרי/מוסלמי להגיד את השבועה הזאות

הבעיה נוספת היא ההשבעה מצריכה את כל האזרחים ולא את המתאזרחים אז כל עוד אזרח לא נשבע הוא פושע בפוטנציה ללא אזרחות? (איך זה מסתדר?), אני גם לא מבין, עוד דבר אם החוק יעבור אז בעצם לא יהיו אזרחים במדינה אלה רק תושבי קבע ואזרח שלא ירצה להשבע יהיה פטור משירות צבאי (גם לא תנתן לא זכות הצבעה) אבל לתושבי קבע יש את הכל הזכויות/חובות האחרות כמו לאזרחים אז - הרבה אנשים יחגגו (ואני מתכוון לאלה שלא רוצים להתגייס הם לא יהיו משתמטים ומצד שני מתוקף זכות השבות יוכלו לדרוש אזרחות בגיל מאוחר - נגיד 30 או 24 אז ישרתו בצבא מספר חודשים)

דבר נוסף בעיתי הוא: נשבעים למדינה יהודית לכן אפשר להפסיק לחלום על הפרדת דת מהמדינה....

• תגובות 76
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה כבר אפליה גזענית, ואני חושב שאי אפשר לצפות מנוצרי/מוסלמי להגיד את השבועה הזאות

הבעיה נוספת היא ההשבעה מצריכה את כל האזרחים ולא את המתאזרחים אז כל עוד אזרח לא נשבע הוא פושע בפוטנציה ללא אזרחות? (איך זה מסתדר?), אני גם לא מבין, עוד דבר אם החוק יעבור אז בעצם לא יהיו אזרחים במדינה אלה רק תושבי קבע ואזרח שלא ירצה להשבע יהיה פטור משירות צבאי (גם לא תנתן לא זכות הצבעה) אבל לתושבי קבע יש את הכל הזכויות/חובות האחרות כמו לאזרחים אז - הרבה אנשים יחגגו (ואני מתכוון לאלה שלא רוצים להתגייס הם לא יהיו משתמטים ומצד שני מתוקף זכות השבות יוכלו לדרוש אזרחות בגיל מאוחר - נגיד 30 או 24 אז ישרתו בצבא מספר חודשים)

דבר נוסף בעיתי הוא: נשבעים למדינה יהודית לכן אפשר להפסיק לחלום על הפרדת דת מהמדינה....

זו לא אפליה גזענית, אין פה אפילו קשר לגזע - יש קשר לדת.

ואני חושב שלא צריך להיות, אבל זו מדינה יהודית שלא ממש בדרך להפרדת הדת מהמדינה, וכל עוד ההפרדה הזו לא תבוא, השבועה הזו תהיה קשורה לדת היהודית בצורה זו או אחרת.

פורסם

לא גזע ולא דת.

מדובר על הלאום היהודי והזכות שלו למדינה המבוססת על הערכים והתרבות של הלאום היהודי (AKA ציונות)- דבר שהערבים שואפים לבטל.

פורסם

החוק נדחה.. כולם להרגע

פורסם

^^^

טוב מאוד , נראה שרוב האנשים שפוים במדינה הזאות ולא נראה בזמן הקרוב חוקים פשיסטים נוספים :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

רוב חברי הכנסת הם הזויים ואכולי סרטים של שמאלנים מטומטמים, שדירדרו את המדינה הזו ל... איך קוראים למישהי\ו שמקבל בת^ת בכפיה בלי תשלום ובלי התנגדות? שר%&#ה עם פטיש לאונס? :P

פורסם

הייתי רוצה לראות את הילדים של אולמרט נשבעים אמונים, וגם את הבן זונה הצבוע בעצמו. העיקר הילדים שלו לומדים איפשהו בחו"ל בזמן שכל שאר פשוטי העם מתים במלחמות.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין-

לחוקק חוק שמונע מאזרח המדינה להיות עוין לה באופן גלוי/להתכחש לקיומה זה פשיזם? ???

אותו דבר לגבי "חוק הנכבה", מי שחי על אדמת ישראל, שיציין את האירוע שישראל מציינת בתאריך הזה.

מי שרוצה לציין את הנכבה- בבקשה, מוזמן ללכת לשטחים/עזה, שיניף שם כמה דגלי פלסטין שבא לו.

למה את ה "נכבה" הם צריכים לציין ביום שאנחנו מציינים את יום העצמאות אם הם, מן הסתם, לא עובדים עפ"י לוח שנה עברי? זו פרובוקציה ולא יותר, בשטחים מציינים את היום באופן קבוע ב 15 למאי, בלי שום קשר למתי נופל יום העצמאות.

עריכה-

אני לא מאמין.

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1209627042533&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

בירדן אסרו על אסיפות ואירועים לציון הנכבה, אצלנו- מותר בכיף S:

פורסם

הבעיה עם חוק הנאמנות היא שאי אפשר לאכוף אותו ועם הסעיף הלא סביר של שלילת אזרחות למי שלא שירת בצבא, אין לי בעיה עם דרישה להצהיר נאמנות למדינה - אבל נאמנות למדינה לא אומרת שאסור לנסות ולשנות אותה(באמצעים חוקיים), החוק רוצה לסתום פיות ולמנוע כל ניסיון לשנות את "ציביונה" היהודי של המדינה.

פורסם

אמנות למדינה לא אומרת שאסור לנסות ולשנות אותה(באמצעים חוקיים), החוק רוצה לסתום פיות ולמנוע כל ניסיון לשנות את "ציביונה" היהודי של המדינה.

תגיד, אתה מקשיב לעצמך מדי פעם? "לשנות באמצעים חוקיים" אפשר חוק זה או אחר, או שיטת ממשל. האם זה מה שהערבים מבקשים (רובם, לפחות)? לא ממש. הם מבקשים שכל היהודים יעופו מפה, או לכל הפחות יהוו מיעוט תחת שלטון ערבי - כמצוות הקוראן. הם פועלים כיום בכל דרך אפשרית להשגת מטרה זו, לרבות ניצול ציני של החוק בישראל, שמצידו נרדם על המשמר.

חוק האזרחות לא ישנה את דעתם של אותם ערבים, זה נכון - אבל אם הוא יאבק בחוצפתם שאינה יודעת גבול וימחק להם את החיוך מהפרצוף בזמן שהם משתינים על המדינה בקשת, אני אהיה מרוצה.

פורסם

אז שהחוק יתייחס לפעילות לא חוקית במובהק, בלי הגדרות כלליות שאפשר להכניס לתוכן את כל מה שלא אוהבים.

פורסם

הצעת החוק דווקא מאוד ברורה: התניית האזרחות בשבועת אמונים למדינה, שלילת אזרחות למי שקורא להשמדת המדינה או להפיכתה ל"פלסטין". זה שהשמאל דחף לחוק משמעויות אלה ואחרות שמעולם לא היו בו כדי להשתמש בהן אח"כ ככלי ניגוח כנגדו זה כבר משהו אחר לחלוטין.

פורסם

תגדיר "הפיכה לפלסטין".

פורסם
אני לא מאמין.

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1209627042533&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

בירדן אסרו על אסיפות ואירועים לציון הנכבה, אצלנו- מותר בכיף S:

אההה, אלף תודות שאין לנו דיקטטורה כמו בירדן

הצעת החוק דווקא מאוד ברורה: התניית האזרחות בשבועת אמונים למדינה, שלילת אזרחות למי שקורא להשמדת המדינה או להפיכתה ל"פלסטין". זה שהשמאל דחף לחוק משמעויות אלה ואחרות שמעולם לא היו בו כדי להשתמש בהן אח"כ ככלי ניגוח כנגדו זה כבר משהו אחר לחלוטין.

כנראה שלא קראת את כל ההצעה עם זה מה שהבאת......

הצעת החוק מאוד לא ברורה ואני מניח שאתה יודע שבחוקים מה שמשנה זה לא הכוונה אלה כל הצורות המוזרות שאפשר לפרש (ותאמין לי אם היה עובר היה מקבל 1001 פירושים), ואיך אפשר לכופף אותו, גם כן חברי הממשלה הם לא אנשים תמימים שחושבים רק לטובת המדינה בלי אינטרסים אישיים (במקרה הזה שליטה - כמו ליברמן)

חוץ מזה יש את חוק שמתיחס מפורשות לבגידה ואם יש מישהו שכן בוגד ויש חוק לזה אז למה צריך החוק החדש?

בגלל שכל הקטע של החוק זה ליצור פרובוקציה ולתת לשר הפנים הרבה מאוד כוח והפחדה

לחוקק חוק שמונע מאזרח המדינה להיות עוין לה באופן גלוי/להתכחש לקיומה זה פשיזם?

לא.

אבל השימוש שניתן לבצע בחוק הוא בהחלט בכיוון

חוץ מזה איך אתה מצפה ממוסלמי/נוצרי להשבעה אמונים למדינה יהודית ציונית ודמוקרטית

אני אישית בעד החוק שכל חייל/אזרח ישבע אמונים למדינה כמדינה דמוקרטית ולערכי הדמוקטיה

פורסם

תגדיר "הפיכה לפלסטין".

בסדר, ננסה: הפיכת מדינת ישראל למדינה בה השפה הרשמית היא ערבית, הממשל הוא ערבי, הדת הרשמית היא האסלאם ומרבית האוכלוסייה הם אלה המתקראים כיום "פלסטינאים", כל זאת תוך גירוש או רצח האוכלוסיה היהודית, או לכל הפחות השתלטות על נכסיהם. הגדרה מספיק טובה בשבילך, או שאתה רוצה יותר פירוט?

ולפני ההשוואה (שבוודאי תבוא) לארועי 48-49', בהם כביכול עשינו אותו הדבר - אנחנו מעולם לא רצינו לטבוח בערבים ולסלק אותם לים. רצינו דו קיום. לא קיבלנו. קיבלנו חצי מליון ערבים שברחו מהמדינה בפרוץ הקרבות ועכשיו, 60 שנה אחרי עדיין מגדירים עצמם פליטים (באשמת ישראל, כמובן), ועוד כמה מאות אלפים שנשארו אז בארץ בחסות הממשל היהודי הנאור, ושכיום רואים הזדמנות שלא ראו אז להרוס אותנו מבפנים. בכל מקרה, בתור ישראלי ויהודי אין לי את הלוקסוס של להיות "אובייקטיבי". כאשר השאלה היא "או הם או אנחנו", אני מעדיף לעמוד לצד עמי שלי.

אתה כנראה לא.

*****************עריכה******************

וכנראה גם אתה לא, רפי. אם אתה לא מצפה ממוסלמי להשבע אמונים לישראל, אזי מבחינתך כל פעילות סיוע לטרור, עידוד טרור, תעמולה שקרית במטרה לפגוע באינטרסים הלאומיים של ישראל וכהנה וכהנה הן פעולות תקינות לחלוטין כל עוד האדם המבצע אותן הוא אזרח המדינה ולא "אוייב מבחוץ".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים