עבור לתוכן

בלי נאמנות אין אזרחות- בקרוב אצלכם (נקווה)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בשביל ששבועה כזאת תהיה לגיטימית ומקובלת על כולם, היא צריכה להיות בסגנון של "אני נשבע לשמור על חוקי מדינת ישראל ולא לפעול נגדה" או משהו כזה, בלי שום התייחסות ישירה לאופיה היהודי (אלא עקיפה בלבד, במסגר חוקי המדינה).

אבל זה בדיוק מה שכולנו רוצים, חוץ ממי שקצת יותר פנאט, מה שלכולם איכפת זה שדם שחי במדינה לא יפעל נגדה, נגד החוקים שלה, נגד האזרחים שלה, ולהיות עוין למדינה שהוא עצמה חי בה ומקבל ממנה הטבות.

• תגובות 76
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לך טעות קטנה... מה שרוצים זה שמי שרוצה להיות אזרח במדינה ולהנות מהתנאים שהמדינה נותנת- שלא יפעל או יתמוך בהפלת המשטר ושינוי מהות המדינה. במיוחד כשזה כולל רצח של ילדים קטנים ואנשים חפים מפשע שסתם הלכו לקניון...

הערבים מתבכיינים שלא טוב להם- כשהם לא מנסים להתערבב בחברה הישראלית (וזה שהם משתלטים על שכונות זה לא זה), לא שומרים על החוקים ושואפים להקמת משטר איסלאמי (לפחות רובם תומכים בזה...) תוך דיכוי כל שאר ה"אינפידאלים" (לא מכיר ביטוי לזה בעברית).

עזרה למדינה (שרות לאומי, לדוגמא) נחשבת אצלם לבגידה וגוררת נידוי של המתנדב.

לפי דעתי- כל מי שתומך בנידוי בנסיבות האלה לא צריך להיות אזרח.

פורסם

לפי דעתי- כל מי שתומך בנידוי בנסיבות האלה לא צריך להיות אזרח.

אהם ,שלושה רבעים מתוך כל הערבים במדינה הזות (עם לא יותר ).

פורסם

יותר... ו...?

פורסם

מי שלא יחתום על דבר כזה לא מגיע לו לחיות כאן ובצדק, יהווה פוטנציאל למכור מידע לגבי המדינה (כמובן במקרה ויחשף לכך).

אני מוכן לחתום על דבר כזה כנאמנות למדינה ומי שלא שיסתלק, הרי מה כל כך קשה להתחייב נאמנות למדינה שלך שבה אתה חי מקבל ממנה כספים וקונה בה שטחים?

בן אדם שלא יסכים זה בן אדם שלא יהיה מוכן לתת את חלקו למדינה ולכן לא מגיע לו,

אם בארה"ב חובה, מדוע שפה לא?!

חוק מבורך אמן ויעבור.

פורסם

מה תעשה אבל עם מישהו שהוא נולד בשטחי מדינת ישראל ואזרח ישראלי מלידה?

בארה"ב זה למי שמבקש אזרחות, לא למי שאזרח מלידה כי הם לא יכולים להעיף אותו לשום מקום.

פורסם

איך זה מסתדר יהודית ודמוקרטית אבל?

אם יש מישהו שהוא אתאיסט?

חוץ מזה אני לא מבין איך מישהו שהוא נוצרי או מוסלמי יכול להשבע?

בארצות הברית נשבעים אמונים למדינה (שזה בסדר גמור ואין לי בעיה עם זה) לא לדת

וזה תקף רק למתאזרחים חדשים ולא לאנשים שנולדו במדינה

לדעתי נוסח החוק צריך להיות:

לא לבגוד במדינה (כמו החוק הקיים)

מדינה דמוקרטית

עקרונות הדמוקרטיה

פורסם

אתה לא נשבע לאלוהים כאן ^^

אתה מתחייב למדינה שאתה אזרח כלפי החוקים שלה ולמקרה של אי בגידה במדינה..זו הכוונה (ממה שאני יודע לגבי החוק הזה, אלא אם כן ואני טועה תקנו אותי :P)

פורסם

איך זה מסתדר יהודית ודמוקרטית אבל?

אם יש מישהו שהוא אתאיסט?

חוץ מזה אני לא מבין איך מישהו שהוא נוצרי או מוסלמי יכול להשבע?

בארצות הברית נשבעים אמונים למדינה (שזה בסדר גמור ואין לי בעיה עם זה) לא לדת

וזה תקף רק למתאזרחים חדשים ולא לאנשים שנולדו במדינה

לדעתי נוסח החוק צריך להיות:

לא לבגוד במדינה (כמו החוק הקיים)

מדינה דמוקרטית

עקרונות הדמוקרטיה

אתה משחק אותה טיפש?

להלן הנוסח :

"אני מתחייב להיות נאמן למדינת ישראל כמדינה יהודית, ציונית ודמוקרטית, לסמליה ולערכיה, ולשרת את המדינה, ככל שאדרש לכך, בשירות צבאי, כמשמעותו בחוק שירות ביטחון התשמ"ו 1986 או בשירות חלופי, כפי שייקבע בחוק".

אתה רואה פה שבועה לאל? לדת? לא, כולה אמונים והכרה במדינת ישראל באשר היא, ולא באשר הזרים רוצים שהיא תיהיה

אין דבר מינימלי מזה

בקשר לזה ששאל מה נעשה עם מי שנולד במדינת ישראל, תאמת, אני אישית הייתי מעיף תחוק שמעניק לו אוטומאטית אזרחות

למעשה הייתי משנה הרבה חוקים

אבל ככל הנראה, המדינה הזאת לא תחזיק מעמד כל כך הרבה זמן, הסרטן הולך וגואה, זה עניין של זמן

פורסם

אז נוצרי או מוסלמי ישבע אמונים לערכי המדינה, למשל, ליום שבת כיום קודש ויום מנוחה? אתה מבין את הבעיתיות?

השבועה צריה להיות נטו מול חוקי המדינה, לא לערכים או לסמלים או אלוהים יודע מה. הסמלים והכל כבר כלולים במסגרת החוק (וזה כולל להוריד את החלק של לשרת את המדינה. זה לא קומוניזם פה, ואתה תשרת את המדינה בדיוק כמו שהחוק קובע, יותר מזה זה רצונך האישי ולא שום דבר אחר). מה רע בשבועה בסגנון של "אני מתחייב להיות נאמן למדינת ישראל ולחוקיה, לא לבגוד בה ולשמור על ערכי הדמוקרטיה והצדק"?

ההתייחסות היחידה לערכים היא התייחסות גלובלית לערכי הדמוקרטיה, בלי להתחייב לשמור על ערכים יהודיים/מוסלמים/נוצרים - ומה שכן, כבר נכלל במסגרת החוק.

פורסם

אז נוצרי או מוסלמי ישבע אמונים לערכי המדינה, למשל, ליום שבת כיום קודש ויום מנוחה? אתה מבין את הבעיתיות?

השבועה צריה להיות נטו מול חוקי המדינה, לא לערכים או לסמלים או אלוהים יודע מה. הסמלים והכל כבר כלולים במסגרת החוק (וזה כולל להוריד את החלק של לשרת את המדינה. זה לא קומוניזם פה, ואתה תשרת את המדינה בדיוק כמו שהחוק קובע, יותר מזה זה רצונך האישי ולא שום דבר אחר). מה רע בשבועה בסגנון של "אני מתחייב להיות נאמן למדינת ישראל ולחוקיה, לא לבגוד בה ולשמור על ערכי הדמוקרטיה והצדק"?

ההתייחסות היחידה לערכים היא התייחסות גלובלית לערכי הדמוקרטיה, בלי להתחייב לשמור על ערכים יהודיים/מוסלמים/נוצרים - ומה שכן, כבר נכלל במסגרת החוק.

אויש

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/34B7D85A-3AB8-4194-A2CE-FBDF0246D740.htm

מנוחה שבועית: אם לא נקבע אחרת בתקנות, אורך המנוחה השבועית לעובד הינו 36 שעות ברציפות. המנוחה השבועית תכלול: ליהודי את יום השבת, לגבי מי שאינו יהודי אחד מהימים שישי שבת או ראשון לפי בחירתו.

מה הבעיה בלשרת את המדינה? יש חוק גיוס חובה, אין יוצאי דופן, אלא אם כן אתה בעד אפליה?

בשבוע בסגנון שרשמת? מה רע? שאין הכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית לעם היהודי!

אין לנו לאן ללכת, להם יש, עברנו שואה, פוגרומים, על אף שהיינו אזרחים למופת, טוב ברוב המקרים.

פורסם
  • מחבר

אין סיבה שערבי יחויב לשרת בצה"ל, אבל בהחלט צריך להפסיק את המגמה של תפיסת השירות הלאומי כ "בגידה" ו "פשע" אצלם.

פורסם

אין סיבה שערבי יחויב לשרת בצה"ל, אבל בהחלט צריך להפסיק את המגמה של תפיסת השירות הלאומי כ "בגידה" ו "פשע" אצלם.

ולמה זה ידידי, אתה בעצם מגדיר מדינת ערבים בתוך המדינה שלנו, שהיא יוצאת מן הכלל

בעיני זה ממש ממש ממש לא מוצא חן

כנ"ל גם לחייב חרדים ושאר ירקות

פורסם

אויש

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/34B7D85A-3AB8-4194-A2CE-FBDF0246D740.htm

מנוחה שבועית: אם לא נקבע אחרת בתקנות, אורך המנוחה השבועית לעובד הינו 36 שעות ברציפות. המנוחה השבועית תכלול: ליהודי את יום השבת, לגבי מי שאינו יהודי אחד מהימים שישי שבת או ראשון לפי בחירתו.

אתה בכוונה מנסה לפספס את הפואנטה שלי?

מה הבעיה בלשרת את המדינה? יש חוק גיוס חובה, אין יוצאי דופן, אלא אם כן אתה בעד אפליה?

גיוס הוא חוק במדינת ישראל, אתה נשבע לקיים את החוקים, מכאן שאתה נשבע להתגייס (או לשרת את המדינה או איך שלא בא לך לקרוא לזה). חוק גיוס חובה הוא רק ליהודים (לא בדיוק אבל בערך), החוק לא מחייב שירות לאומי ומהערבים הלא רבים שכן רוצים להתגייס (נניח בצד לרגע את הבדואים), וכן, יש כאלה, חלק לא קטן לא "מתקבל" בטענות שונות ומשונות. ובינינו? יש לא מעט לוחמים שלא היו רוצים לראות לצידם ערבים-מוסלמים בחזית, אז אני האחרון שאתה יכול לפנות אליו בתור אחד שתומך באפלייה.

אגב, אני תומך בחוק שירות לאומי לכולם ואין לי שום התנגדות שערבי (או כל אזרח המדינה) ישרת בצבא, בכל יחידה שהיא, בתנאי שהוא עומד בדרישות (שוויוניות, כלומר זהות לערבים ויהודים).

בשבוע בסגנון שרשמת? מה רע? שאין הכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית לעם היהודי!

אין לנו לאן ללכת, להם יש, עברנו שואה, פוגרומים, על אף שהיינו אזרחים למופת, טוב ברוב המקרים.

עוד פעם, ההכרה בכך שהמדינה יהודית היא במסגרת החוק, אין שום טעם בכך. לא משנה מה תגיד, החוק נוטה בבירור לטובת היהודים בארץ הזאת, ותאמין לי שכל הערבים יודעים את זה טוב מאוד. למעשה זו אחת הבעיות הכי גדולות שלהם עם המדינה, אז לבוא ולעשות להם דווקא לא יגרום לכלום.

פורסם

אתה מעלה פה נקודה טובה.

המדינה הזו, ערכיה וסמליה, אינם רק דמוקרטיים, הם יהודיים - בדיוק כמו שציינת - יום שבת כקדוש ויום מנוחה, בלי תחבורה ציבורית בשבת.

אבל, באמת, זו מדינה יהודית, ולכן אם אינך מסוגל להישבע לערכי המדינה היהודית, אינך יכול להיות אזרחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים