עבור לתוכן

בלי נאמנות אין אזרחות- בקרוב אצלכם (נקווה)

Featured Replies

פורסם

"אדם יעדיף לאבד את חרותו בשביל לקבל את ביטחונו האישי"

תשאל את המיליונים שמוסוליני רצח, או את המיליונים שהיטלר רצח, או את המיליונים שסטאלין רצח, או את מאות האלפים שעונו במרתפים 20 שנה בצ'ילה, או את ההורים של (עשרות) אלפי התינוקות שנזרקו ממטוסים לאוקיינוס בארגנטינה. וכו' וכו'.

אני בטוח שכולם יגידו לך שהם בעד בטחון אישי על חשבון חירות :xyxthumbs:

• תגובות 76
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ליברמן עוד יתחיל פה מלחמת אזרחים!

הצדדים הלוחמים נגד צידו שלו; ביחד או כל אחד בנפרד:

החרדים, הערבים, הבדואים, הדרוזים, המתנחלים, העניים שומרי הטינה לממשלה, המשתמטים, השמאלנים, גויים רבים, אינדיבידואלים.

כל אלו הם בערך 60% מהמדינה, אולי 50%.

ליברמן לא יכול לגייס אותם בכח, החלמאי הזה לא מבין, מספיק האזרחים מלאים בשנאה כלפי הממשלה והבירוקרטיה הנאציסטית שיש כאן. הוא ורק הוא יביא מלחמת אזרחים.

ואני אומר את זה בתור אחד שהצביע למפלגה שלו.

זה לא בלי יהדות אין אזרחות!!!!!!!!! :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

אוף! :pissed: אנשים כמוך פשוט גורמים לי כל כך הרבה עצבים....

בלי נאמנות אין אזרחות!!! לא משנה מה אתה, כל עוד את נאמן למדינה ולא רוצה לפוצץ אנשים אתה מסודר.

פורסם

טוב אני יסכם את מה שאני חושב ,דמוקרטיה היא לא דרך טובה לשלטון ,אבל כרגע זה הכי קרוב שיש למשהוא טוב .

והחוק הזה רק יועלי למצב הנוכחי של המדינה ,אני נגד דיקטטורה בצורה חד משמעית אבל צריכה להיות היתערבות של השילטון במצבים קיצונים (aka ערבים שמפגינים נגד במדינה שהם חיים בה ).

פורסם

דמוקרטיה זה הרע במיעוטו, כמו שצ'רצ'יל אמר. בכל מקרה, עזבו את חוקיות החוק ואם הוא דמוקרטי או לא (באמת שלא בא לי להכנס לזה עוד פעם), הנוסח של השבועה בעייתי מאוד. איך כומר או דרוזי (ששירת בצבא 3 שנים), שאין להם דבר כנגד המדינה, ישבעו אמונים לסמלים יהודיים?

פורסם

כמו כל חוק הניסוח יעבור 20 אלף שינויים העיקר שהרעיון ישאר

לדעתי זה יעשה בדיוק באותו אופן שבארה"ב נשבעים לפני משפט, כל אחד והספר הקדוש שלו... העניין הוא להישבע אמונים למדינה

פורסם

אי אפשר להשבע למדינה בלי להשבע לסמלים ולערכים שלה. הסמלים והערכים של מדינת ישראל הם יהודיים בבירור, של האמריקאים ממש לא קשורים לדת.

הדגל האמריקאי, לא מכיל אף סממן דתי, הישראלי הוא טלית ומגן דוד. הסמל הישראלי הוא מנורה ועלי זית, האמריקאי מכיל הרבה דברים לא ממש קשורים לדת (ציפור, חיצים וכו').

פורסם

אף אחד לא אמר להם להפוך ליהודים, אלא פשוט להשבע אמונים למדינה - ז"א שמקובל עליהם שזאת מדינה שהרוב שלה ישמר יהודי.

פורסם

יואב תפסיק כבר לחפש את הדברים להתווכח עליהם.... :sleep:

אם היית חושב ממש אבל ממש מעט היית מגיע לאותה מסקנה ש-Makoto (וכל השאר) הגיע אליה.

פורסם

אף אחד לא אמר להם להפוך ליהודים, אלא פשוט להשבע אמונים למדינה - ז"א שמקובל עליהם שזאת מדינה שהרוב שלה ישמר יהודי.

אבל זה 180 מעלות לחלוטין ממה שהשבועה אומרת, אם לא שמת לב (ושים לב שאתה בעצמך לא מדבר על מדינה יהודית אלא על מדינה עם רוב יהודי :). הדברים האלה שנראים כמו זוטות בשבילך בעצם עושים את כל ההבדל). בשביל ששבועה כזאת תהיה לגיטימית ומקובלת על כולם, היא צריכה להיות בסגנון של "אני נשבע לשמור על חוקי מדינת ישראל ולא לפעול נגדה" או משהו כזה, בלי שום התייחסות ישירה לאופיה היהודי (אלא עקיפה בלבד, במסגר חוקי המדינה).

פורסם

אם הם בוחרים לחיות במדינה עם רוב יהודי אז זה ברור שהם מסכימים לזה. זו מדינה חופשית (כמעט... חח...).

שוב, כל עוד אין לך נטייה פוצצנית (כמו אובדנית...) ואתה לא מתכנן להשתלט על המדינה וכול שאר השטויות והחרא הזה.... אתה מסודר. לא צריך להיות איכפת לך מה היה על שאר האזרחים. אם הם יהודים - שיהיו יהודים. אתה רק תנסה שלא להתפוצץ. כמובן שיש את כל השטויות של חוקי המדינה.... אבל זה ממש שולי. כי בהם לא ישנו לך את הדת בה אתה מאמין או יכתיבו לך התנהגות. הדברים היחידים שישפיעו עליך הם דברים כמו שלא תוכל ללכת לקולנוע ביום כיפור.... זה הכל. לא צריך להתפס על קטנות.

פורסם

אי אפשר להשבע למדינה בלי להשבע לסמלים ולערכים שלה. הסמלים והערכים של מדינת ישראל הם יהודיים בבירור, של האמריקאים ממש לא קשורים לדת.

הדגל האמריקאי, לא מכיל אף סממן דתי, הישראלי הוא טלית ומגן דוד. הסמל הישראלי הוא מנורה ועלי זית, האמריקאי מכיל הרבה דברים לא ממש קשורים לדת (ציפור, חיצים וכו').

אויש איזה שטויות אתה מדבר זה משהו.

אתה יודע, באומנויות לחימה, יש קידה והשתחוות בפני המאמן, מעיקר הדין ביהדות, מעשה זה נחשב לעבודה זרה

ישנם מאמנים, שלא מוכנים שהתלמיד שלומד אצלהם לא יקוד קידה, לא משנה אם הוא דתי/לא

ישנם דתיים שעושים זאת, ומכוונים שזה לא לשם המאמן אלא לשם האימון והמשך סדיר(לא מעניין כרגע מה ההלכה חושבת לגבי זה)

בקיצור, אם בנאדם ירצה להישאר במדינה הזאת, שלא יפליץ שהוא לא נשבע לסממני דת אחרת

שיבחר, להשבע ולהשאר

לא להשבע, לעוף לקיבינימט

פורסם

^^^

סתם בשביל הסקרנות, בן כמה אתה? :lol:

פורסם

בשביל ששבועה כזאת תהיה לגיטימית ומקובלת על כולם, היא צריכה להיות בסגנון של "אני נשבע לשמור על חוקי מדינת ישראל ולא לפעול נגדה"

יפה, אז נעשה את זה ככה. תהיה בטוח שהניסוח יהיה משהו כזה, והשניסוח ההתחלתי הוא סתם כדי שתהיה תבנית כלשהי לניסוח משופר.

פורסם

^^^

12

פורסם

^^^

גם אם הוא 7, אתה הרבה פחות בוגר (או מבין משהו) ממנו, בלי להעליב. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים