עבור לתוכן

בלי נאמנות אין אזרחות- בקרוב אצלכם (נקווה)

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=/1/1491247

מסתבר שבישראל ביתינו בזמן הבחירות לא היו רק דיבורים, הם גם מנסים לעמוד במה שהם אמרו....

חבל שאין מצב בעולם שגם אם יעבור בכנסת, אין מצב שהחוק הזה עובר בג"צ במתכונתו הנוכחית, אבל אני מקווה שהבסיס, הצהרת אמונים למדינה, כן יעבור.

אם יצליחו להעביר את החלק של התניית אזרחות בהתחייבות לשירות אזרחי כלשהו (צבא/שירות לאומי/סוג אחר של תרומה התנדבותית) בכלל טוב, בנוסף לזה שהרבה אנשים יזיזו את התחת לעשות משהו מועיל, זה גם חוסך על הדרך כסף למדינה.

עכשיו נחכה שהשמאלנים והחרדים יקפצו עם התנגדות, כרגיל...

• תגובות 76
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מנסים אבל לצערי כנראה לא יצליחו. יש יותר מדי אינטרסים מנגד.

פורסם

אני חושב שצריך חוק על דרך השלילה - מי שמוכיח ללא עוררין אי-נאמנות, אזרחותו תשלל ויחשב לתושב בלבד. יותר פשוט לאכוף חוק כזה אבל גם כך לא אוכפים פה חוקים שהרי אחמד טיבי וברכה לדוגמא מסיתים ונפגשים עם מנהיגי מחבלים במדינות אויב ומסתובבים חופשי. אני כבר לא מדבר על אזרחי ישראל שמסיתים בחו"ל נגד המדינה, קוראים להחרמתה, תומכים באויביה וכו' וכאלה יש גם יהודים. מה אני אמור להסיק - שכולם סוכנים כדוגמת "שמפניה" החסינים בפני החוק?

פורסם

מסתבר שבישראל ביתינו בזמן הבחירות לא היו רק דיבורים, הם גם מנסים לעמוד במה שהם אמרו....

ומה עם "ברית הזוגיות" שהופיעה במצע? למה אזרח במדינת ישראל שיש לו רק אבא יהודי לא יכול להינשא לבחירת ליבו היהודיה (או, רחמנא ליצלן, יהודי לא יכול לשאת ערביה), מבלי לנסוע מהארץ? האם ליברמן שכח שכל התמיכה שהוא קיבל בשנים האחרונות ואחוז לא מובטל מהתמיכה שקיבל בבחירות האחרונות מקורה בציבור עולי חבר העמים, אשר רבים מהם אינם יהודים הלכתית וכתוצאה מכך אינם יכולים להינשא במדינתם? מאז הבחירות לא ראיתי שהוא מנסה לעשות קמצוץ של מאמץ בכיוון הזה, ולא נראה לי שהוא מתכוון לעשות כזה עקב הישיבה שלו בקואוליציה עם ש"ס.

חבל שאין מצב בעולם שגם אם יעבור בכנסת, אין מצב שהחוק הזה עובר בג"צ במתכונתו הנוכחית, אבל אני מקווה שהבסיס, הצהרת אמונים למדינה, כן יעבור.

אם יצליחו להעביר את החלק של התניית אזרחות בהתחייבות לשירות אזרחי כלשהו (צבא/שירות לאומי/סוג אחר של תרומה התנדבותית) בכלל טוב,

לרוצחים לא שוללים אזרחות, אבל למי שנולד פה ולא הצהיר "הצהרת אמונים" (מה זאת אומרת להיות "נאמן"?) כן?

בנוסף לזה שהרבה אנשים יזיזו את התחת לעשות משהו מועיל, זה גם חוסך על הדרך כסף למדינה.

אני חושב שברוב המקרים עדיף למדינה שאותו אדם יתחיל ללמוד, ירכוש מקצוע ויתחיל לעבוד, מאשר שיעשה שירות לאומי של שנתיים שלוש. זהו המצב גם בקרב חלק מהמתגייסים לצבא. בכל מקרה, על המדינה לחייב לעשות שירות אזרחי כלשהו במקום שירות צבאי אבל לא במתכונת הקיימת ובטח שלא לשלול אזרחות למי שיסרב לעשות אותו.

עכשיו נחכה שהשמאלנים והחרדים יקפצו עם התנגדות, כרגיל...

לא כל מי שנגד חוקים אנטי-דמוקרטיים הוא שמאלן או חרדי:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3721369,00.html

פורסם
  • מחבר

אתה מנסה להיות טרול בכוח שאתה באמת לא מודע למה שאתה אומר?

בנוגע לברית הזוגיות- עד כמה שאני מסכים עם זה ב 100% וביזיון שגוף מושחת ומגעיל כמו הרבנות מקבל "בלעדיות" על העניין, וצריך להשתית נישואים אזרחיים מהר ככל האפשר- אנחנו סה"כ 3 חודשים עם הממשלה הנוכחית. תן להם עוד שנה, אם הם לא נוגעים בעניין- תתלונן שוב.

ביחס להרבה מפלגות אחרות במרוצת ההיסטוריה ועד היום, אחוז העשיה ביחס להצהרות שלהם ממש לא רע.

לשלול אזרחות לרוצחים- נראה לך שאני לא בעד? רק שאף אחד לא העלה רעיון כזה אף פעם. ומצד שני, לאן תזרוק את אותו רוצח חסר אזרחות? הרי הוא לא רשאי לחיות בשום מדינה. לא שאיכפת לי, אבל צריך פתרון -כלשהו- לבעיה הזו.

הלאה-

ברוב המקרים אכן עדיף שאותו אדם ירכוש מקצוע ויתחיל לעבוד, אבל שים לב טוב טוב למה שאמרתי, נגעתי בנקודה הזו בזהירות:

אם יצליחו להעביר את החלק של התניית אזרחות בהתחייבות לשירות אזרחי כלשהו (צבא/שירות לאומי/סוג אחר של תרומה התנדבותית) בכלל טוב

אני לא אומר שצריך לחייב 100% מהאנשים לעשות צבא, ואני אפילו לא אומר שכל מי שלא עושה צבא חייב לעשות שירות לאומי.

אני כן אומר שכולם חייבים לעשות את התרומה שלהם בדרך זו או אחרת, זה לא כאילו חסרות דרכים. החלק שחשוב לי, בכל מקרה, הוא הצהרת האמונים.

לא כל מי שנגד חוקים אנטי-דמוקרטיים הוא שמאלן או חרדי:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3721369,00.html

אוקיי, אפשר לדעת מה אתה חושב שהשגת בזה?

אז יופי, הראית דוגמה אחת של משהו יוצא דופן (כ"כ יוצא דופן שאפילו שמו אותו בחדשות, וזה למה הלינק שהבאת פה אפילו קיים.....)

אבל תגיד לי בבקשה-

מקום המדינה ועד היום- מי אלו שמתנגדים לכל דבר שעלול "לפגוע" בערבים? שמאלנים.

מי אלו שמתנגדים לכל דבר שעלול להפריע להם להיות פרזיטים על המדינה? חרדים.

ב 99.99999% מההחלטות בסגנון הנ"ל, אלו היו 2 הצדדים המתנגדים העיקריים, זה שלפעמים מצטרפים אליהם פה ושם- לא רלוונטי לנושא.

פורסם

ליברמן עוד יתחיל פה מלחמת אזרחים!

הצדדים הלוחמים נגד צידו שלו; ביחד או כל אחד בנפרד:

החרדים, הערבים, הבדואים, הדרוזים, המתנחלים, העניים שומרי הטינה לממשלה, המשתמטים, השמאלנים, גויים רבים, אינדיבידואלים.

כל אלו הם בערך 60% מהמדינה, אולי 50%.

ליברמן לא יכול לגייס אותם בכח, החלמאי הזה לא מבין, מספיק האזרחים מלאים בשנאה כלפי הממשלה והבירוקרטיה הנאציסטית שיש כאן. הוא ורק הוא יביא מלחמת אזרחים.

ואני אומר את זה בתור אחד שהצביע למפלגה שלו.

פורסם

מלחמת אזרחים ? קודם נראה את ליברמן מנצח את התקשורת והשמאל , זה באמת אתגר גדול ......

לגבי החוק אני לא מבין מה קשור שירות בצבא או שירות לאומי ? איזה אינטרס יש לפסול אזרחות לפציפיסט או סתם עצלן .

זה דווקא נשמע לי יותר נגד חרדים ....מאשר נגד שונאי ישראל .

למה ללכת סחור סחור ...שיגידו בבירור שכל מי שתומך בטרור באיזהשהי צורה תפסל אזרחותו ונגמר הסיפור .

פורסם
  • מחבר

יש לי הרגשה שבכוונה יוצאים מנקודה קיצונית יותר, כדי שאח"כ יהיה יותר סיכוי להעביר את החוק, גם אם במתכונת מצומצמת וצנועה יותר.

פורסם

חוק מבורך.

אני לא מבין למה השמאלנים\ערבים לא מוכנים לקבל חוק שכזה.

חוק בסיסי, גם בארה"ב חותמים על "חוזה" כזה לפני שמקבלים אזרחות.

במדינה שבה בוגד מקבל פנסיה מהכנסת לאחר שברח מפה, חוק כזה חייב לעבור.

פורסם

מלחמת אזרחים ? קודם נראה את ליברמן מנצח את התקשורת והשמאל , זה באמת אתגר גדול ......

לגבי החוק אני לא מבין מה קשור שירות בצבא או שירות לאומי ? איזה אינטרס יש לפסול אזרחות לפציפיסט או סתם עצלן .

זה דווקא נשמע לי יותר נגד חרדים ....מאשר נגד שונאי ישראל .

למה ללכת סחור סחור ...שיגידו בבירור שכל מי שתומך בטרור באיזהשהי צורה תפסל אזרחותו ונגמר הסיפור .

עזוב אותו.. סתם טרול...

מה שאתה מציע זה בעייתי... תראה לדוגמא את המפלגות הערביות: תומכות בטרור בצורה גלוייה ועדיין נתנו להם לרוץ לכנסת...

על כל ערבי שתרצה לשלול לו את האזרחות תצתרך לעשות משפט ולהוכיח שהוא תומך בטרור. זה יקח כמה עשרות שנים כדי לשלול אזרחות לכול התומכי טרור, וגם כנראה תצתרך לגלות מידע שיסכן סוכנים שלנו...

אם כבר, אז לשלול אזרחות לכול מי שמצביע לטיבי\ זחלה ושות'...פעם ב-4 שנים לעשות purge...

חוץ מזה, לא מדובר רק בתומכי טרור ערבים- יש גם חרדים שמתנגדים לשלטון הדמוקראטי ולא צריכים להיות אזרחים...

פורסם

לדעתי החוק הזה חשוב אבל לא בטוח מה הסיכוי שלו לשרוד

לצערי ישראל נחשבת לדמוקרטיה (עזבו שהיא לא) ויש משהו שנקרא "חופש הביטוי" החוק הזה נוגד את חופש הביטוי למקרה ספציפי אבל החשש הוא שזה יהווה פתח לחוקים אחרים.

פורסם

לצערי ישראל נחשבת לדמוקרטיה (עזבו שהיא לא) ויש משהו שנקרא "חופש הביטוי" החוק הזה נוגד את חופש הביטוי למקרה ספציפי אבל החשש הוא שזה יהווה פתח לחוקים אחרים.

תגיד לי מה אתה נורמלי ?

מה היית רוצה במקום? דיקטטור? ממשל צבאי? מה בדיוק?

:screwy:

פורסם

שיטת הממשל שאני רוצה לא קיימת.

דיקטטורה, ממשל צבאי, דמוקרטיה.... זה הכל צדדים קיצוניים של שיטות הממשל

דמוקרטיה היא דבר טוב אבל גם רע בו זמנית... אני חושב שמי שרואה את הממשלה של ישראל בשנים האחרונות מבין עד כמה השיטת ממשל הישראלית לא מסוגלת להתמודד עם המציאות בישראל.

האם דיקטטורה זה הפתרון? לא. אבל להשאיר את המצב כמו שהוא אי אפשר

אני לא זוכר מי אמר את זה בדיוק וגם הנוסח לא נכון לגמרי אבל יש משפט נחמד "אדם יעדיף לאבד את חרותו בשביל לקבל את ביטחונו האישי"

פורסם

גם לחופש ביטוי יש גבול ועם כל הכבוד לדמוקרטיה הגבול הזה נחצה ברגע שאזרח של המדינה מטיף להשמדת המדינה כמו חברי הכנסת הערבים הנכבדים שלנו, חרדים קיצוניים בשכונת מאה שערים וכמה אלפי פעילי שמאל קיצוני בתל אביב. בתקווה יוציאו גם את יום הנכבה מחוץ לחוק. לא מתאים להם שיתאבלו על הקמת מדינת ישראל באיזה חור מוסלמי, לא בארץ.

אני לא אומר שצריך לתפוס את כולם בשיער ולגרור אותם לשירות צבאי/לאומי. החוק צריך לעבור ניסוח מחדש. מה שכן אדם שמטיף בריש גלי להשמדת המדינה לא צריך להחזיק באזרחות של המדינה.

פורסם
"אדם יעדיף לאבד את חרותו בשביל לקבל את ביטחונו האישי"

רק שההיסטוריה הוכיחה אחרת החל מהיוונים, רומאים, גרמנים וכו...

אדם שמקריב את החירות שלו תמורת ביטחון מאבד את שניהם

לגבי החוק:

חרב פיפיות

חוץ מזה מעניין אם אחרי שהחוק הזה יעבור ליברמן ישלול לעצמו את האזרחות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים