עבור לתוכן

רכישת מצלמה קומפקטית חדשה

Featured Replies

פורסם

לאחר מס' שנים לא מבוטל עם Ricoh Caplio G3 שנרכשה ב- 999 ש"ח בזמנו והומלצה ממש כאן ע"י boren, החלטתי להתחדש.

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

1,300 ש"ח, גמיש.

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

נופים, אנשים, כלי תחבורה בתנועה. נופים בתנאי תאורה חיצוניים (מקור אור: שמש) ואנשים בתנאי תאורה סבירים (מקור אור: נורות חדר).

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש?

כמובן.

אני חושב על פלאש מוקפץ אך לדעתי לא יהיה מקום גם לפלאש וגם למצלמה בתיק שאני סוחב.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא, אני משתמש בהשהייה של 2 שניות, או מחזיק את המצלמה צמוד לאובייקט יציב.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

משאני רואה את המחיר, התחרטתי, אוותר על הפלאש החיצוני.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

לא יקרה הרבה, ראה תשובתי מעלה.

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

כן, Ricoh Caplio G3, פשוט ישנה ומאסיבית, והסוללות נגמרות כ"כ מהר (קניתי נטענות חדשות של GP 2700 ועדיין "נאכלות".

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

ע"ג מסך. נראה לי שלא אצלם ביותר מ- 5 מגה פיקסל.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

חשוב עדשה רחבה, לקלוט כמה שיותר פרטים כאשר אני צמוד לקיר.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

אני צריך מצלמה שלא תהיה גדולה מה- Caplio G3. שהיא די גדולה יחסית למצלמות של היום.

לא בא בחשבון נרתיק נפרד.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

לא. שקלתי את TZ5 של Panasonic כי לפני שנה ראיתי פה אחלה ביקורות לגביה, אך איני צריך צילום וידאו ב- HD אז אולי יש משהו אחר שיתאים לי.

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) - יכול לוותר.

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) - יכול לוותר.

תמיכה בפורמט RAW - יכול לוותר.

מצב M מלא - מעוניין שיהיה, אני אוהב להתעסק ולכוון עד שיוצאות תמונות יפות.

אפשרות לפוקוס ידני - אין צורך, אך אפשרות זו תהיה ברכה.

היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) - לא מוכן לוותר, אם כבר מצלמה חדשה אז שתהיה היסטוגרמה!

תושבת לפלאש חיצוני - לא קריטי, אך שיהיה, אולי ארכוש בעתיד. בכל מקרה - מוכן לוותר.

מסך מסתובב - מוכן לוותר, אך אפשרות זו מבורכת.

עינית אופטית או אלקטרונית - אם אופטי הכוונה לעינית שניתן להסתכל בעין ללא המסך, אז עדיף עם, שכאשר השמש חזקה אוכל גם לראות מה אני מצלם.

מצב צילום ווידאו מיוצב - אין לי מושג מה זה אומר. נראה לי שאפשר לוותר.

כמות פיקסלים - כפי שציינתי, לא נראה לי שאצלם ביותר מ- 5 מגה פיקסל. בקושי נזקקתי ל- 3 עד כה... אז...

יצרן - לא קריטי.

האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? לא אשתמש ב- RAW.

כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? - חשוב שתהיה חדות בפינות, וה- purple-fringing הזה לא בא טוב בתמונות, נראה כאילו הדביקו את האנשים על רקע הכנרת באחת התמונות שחבר שלי צילם..

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? לא הרבה.

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור. לא קריטי, אעשה את המוות גם ליבואן אפור אם תהיה בעיה והוא לא יטפל.

תכונות אחרות - האמת ששקלתי לקנות מצלמת DSLR, לדעתי היא תהיה בגודל של ה- Ricoh הנוכחית, והזום האופטי יהיה רחוק יותר, תכונה שאני מאוד צריך.

תודה רבה רבה!

פורסם

אם נושא הסוללה הוא הדבר העקרי שגורם לך לחשוב לקנות מצלמה אז אולי עדיף שתקנה סוללת ליתיום ומטען. המחיר כולל משלוח לארץ הוא כ-80 ש"ח, הרבה פחות ממה שאתה חושב להוציא על מצלמה חדשה.

פורסם
  • מחבר

השאלה אם אין איזו בעיה במצלמה שהיא מתחילה "לזלול" סוללות בצורה כזו.

איני חושב כי יהיה לי שימוש אחר לסוללה זו במידה ובסופו של דבר ייצא כי גם היא "נזללת" ע"י המצלמה.

האם ההבדל בין 2 סוללות GP מסוג 2700 לבין סוללת ליתיום יהיה כה משמעותי? היכן אוכל לקרוא על נושא זה?

תודה רבה.

פורסם

השאלה אם אין איזו בעיה במצלמה שהיא מתחילה "לזלול" סוללות בצורה כזו.

כמה תמונות אתה מקבל מייד לאחר הטעינה? אתה יכול להשתמש באופציית צילום האינטרוולים של ה-G3 כדי לבדוק את זה.

האם ההבדל בין 2 סוללות GP מסוג 2700 לבין סוללת ליתיום יהיה כה משמעותי? היכן אוכל לקרוא על נושא זה?

סוללות GP 2700 סובלות מפריקה עצמית מהירה (בדומה לרוב הסוללות מסוג AA ניקל-מטאל), ולכן אם אתה לא משתמש במצלמה בסמיכות לטעינה אתה עלול להתקל בבעיות. על הנושא של ליתיום מול AA תוכל לקרוא כאן. חיפוש פשוט בגוגל יעזור לך למצוא הרבה מידע נוסף.

פורסם
  • מחבר

לאחר הטעינה הצלחתי לצלם 152 תמונות ברצף (בהפרש של 30 שניות בין תמונה תמונה) והסוללות סיימו את שלהן.

וזה ללא פלאש כמובן.

אולי בסופו של דבר אחליט לרכוש את הסוללה והמטען, הבנתי שמחוץ למטען, הליתיום מחזיקה זמן רב מאוד בהשוואה לסוללות הרגילות. זה מעולה עבורי!

אך יחד עם זאת, עדיין עומדת על הפרק אפשרות של קנית מצלמה חדשה, אשמח לדעת איזו מצלמה תתאים באופן אופטימלי לצרכיי.

תודה רבה.

פורסם

למיטב זכרוני 152 תמונות זה מספר סביר למצלמה הזו עם סוללות AA, אבל נמוך בהשוואה למה שתוכל לקבל עם פאק ליתיום. אני מניח שאם תתן למצלמה לנוח כמה שבועות במגירה לפני שאתה מבצע את הטסט הזה תקבל תוצאה שונה מאוד.

לגבי מצלמה, אם אתה מעוניין לצלם אנשים באור חלש ללא פלאש אז אין לך הרבה אופציות בתקציב מלבד הפוג'י F100. תצטרך לוותר על שליטות ידניות ועל היסטוגרמה. בתוספת של כמה מאות שקלים לתקציב תוכל לרכוש את ה-F200 שכוללת גם מצבי חשיפה M ו-A ועוד כמה שיפורים קטנים, אבל לדעתי ההפרש במחיר לא מוצדק.

פורסם
  • מחבר

למה דווקא F100 ולא TZ5 של פנסוניק? אני זוכר שבזמנו פינטזתי עליה.

בהשוואה שביצעתי ב- ZAP ראיתי שהיא אמנם מעט כבדה יותר מה- F100, אך יש בה זום אופטי X10 לעומת X5 בפוג'י (מאוד נחוץ לי זום אופטי), יש בה מייצב תמונה בעדשה (זה עדיף על מייצב בחיישן אם איני טועה, אנא תקן אותי באם אני טועה), המסך גדול יותר ובעל רזולוציה גבוהה יותר והיא אמנם רחבה יותר אך אחרי שהתרגלתי ל- Caplio, אני בטוח שאסתדר עם הרוחב של ה- TZ5.

יש משהו לא תקין בנוגע אליה לעומת ה- F100 ?

פורסם

משום מה זכרתי שכתבת שאתה מעוניין לצלם באור חדר ללא פלאש. אם זה לא המצב, אז אין יתרון משמעותי ל-F100 על ה-TZ5 (מלבד הקומפקטיות).

לגבי מייצב בעדשה מול מייצב בגוף, קרא את זה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=376185.msg3241239#msg3241239

פורסם
  • מחבר

ראשית כל אני שמח לבשר שבדיוק היום (27/5) חוגגת המצלמה שלי 5 שנות צילום :yelclap:

שנית, לאחר שקראתי את נימוקיך בנוגע להעדפה למייצב בגוף לעומת מייצב בעדשה, נראה כי אין אף סיבה שרלוונטית עבורי.

הבנתי כי זה רלוונטי בעיקר עבור אלו המחליפים עדשות - לא נראה שאעשה זאת.

הבנתי כי זה גומר את הסוללה משום שפעיל כל הזמן, אך במצלמות פנסוניק ניתן לבטל את המייצב בזמן צפיה - פתור.

הבנתי כי קיים חסרון בכך שמייצב בעדשה לא מפצה על תנועה סיבובית - זה אכן חסרון עבורי.

לא הבנתי מה הן בעיות מרכוז ומדוע הן פוגעות ברזולוציה. ובנוסף, מדוע בעיות מרכוז אלו פוגעות באברציה הכרומטית, במיוחד בצמצמים פתוחים? אודה לך מאוד אם תוכל להסביר.

ציינת גם פלוס נורא חיובי עבורי:

+חיישני הפוקוס מקבלים גם הם תמונה מיוצבת (דבר שעוזר למצלמה לפקס באור חלש).

אני כרגע סובל מבעית פיקוס באור חלש (ב- Caplio) ותכונה זו תהיה לערך רב עבורי.

נדלקתי על החצובה המתכווננת (גורילה פוד) וכנראה שארכוש אחת כזו עם המצלמה :)

שאלה שמסקרנת אותי - בזמנו רכשתי 256MB של פנסוניק במחיר כמעט כפול ממחיר זכרון 256MB פשוט (430 ש"ח לעומת 250 ש"ח, משהו כזה...) רק בזכות העובדה שהפנסוניק היה מהיר כמעט פי 10 בבדיקות שביצעתי לו בחנות מול הכרטיס הפשוט. גם היום יש הבדלים כאלו וכדאי לרכוש מוצר מסויים, או שהכל אותו דבר?

תודה רבה ובוקר נהדר.

פורסם

לאחר שקראתי את נימוקיך בנוגע להעדפה למייצב בגוף לעומת מייצב בעדשה, נראה כי אין אף סיבה שרלוונטית עבורי.

הבנתי כי זה רלוונטי בעיקר עבור אלו המחליפים עדשות - לא נראה שאעשה זאת.

עם מצלמה קומפקטית בוודאי שלא.

הבנתי כי זה גומר את הסוללה משום שפעיל כל הזמן, אך במצלמות פנסוניק ניתן לבטל את המייצב בזמן צפיה - פתור.

אכן.

הבנתי כי קיים חסרון בכך שמייצב בעדשה לא מפצה על תנועה סיבובית - זה אכן חסרון עבורי.

באף קומפקטית אין מייצב בגוף שמתקן תנועה סיבובית.

לא הבנתי מה הן בעיות מרכוז ומדוע הן פוגעות ברזולוציה. ובנוסף, מדוע בעיות מרכוז אלו פוגעות באברציה הכרומטית, במיוחד בצמצמים פתוחים? אודה לך מאוד אם תוכל להסביר.

הכוונה לבעיות שנגרמות כתוצאה מכך שחלק מהאלמנטים האופטים בעדשה לא ממורכזים על אותו ציר. במצלמה קומפקטית זה לא צריך להיות שיקול לדעתי.

ציינת גם פלוס נורא חיובי עבורי:אני כרגע סובל מבעית פיקוס באור חלש (ב- Caplio) ותכונה זו תהיה לערך רב עבורי.

אל תבנה על זה. אין הבדל מובהק בין קומפקטיות עם מייצב בחיישן ובעדשה בנושא הזה. ההבדלים שנותן AF Assist (פנס עזר לפוקוס) הרבה יותר משמעותיים.

נדלקתי על החצובה המתכווננת (גורילה פוד) וכנראה שארכוש אחת כזו עם המצלמה :)

יש לי גורילה פוד, והיא מאוד לא נוחה בעיני. אני מעדיף חצובות שולחן.

שאלה שמסקרנת אותי - בזמנו רכשתי 256MB של פנסוניק במחיר כמעט כפול ממחיר זכרון 256MB פשוט (430 ש"ח לעומת 250 ש"ח, משהו כזה...) רק בזכות העובדה שהפנסוניק היה מהיר כמעט פי 10 בבדיקות שביצעתי לו בחנות מול הכרטיס הפשוט. גם היום יש הבדלים כאלו וכדאי לרכוש מוצר מסויים, או שהכל אותו דבר?

ההבדלים לא גדולים כמו במקרה של ה-G3 שלך, אבל כדאי לקנות כרטיס של חברה טובה (למשל סאנדיסק) ולא את הדגם האיטי ביותר.

פורסם
  • מחבר
הכוונה לבעיות שנגרמות כתוצאה מכך שחלק מהאלמנטים האופטים בעדשה לא ממורכזים על אותו ציר. במצלמה קומפקטית זה לא צריך להיות שיקול לדעתי.

עדיין לא הבנתי, זה נשמע לי קצת כמו סינית... אשמח להבין, בשביל הידע, למרות שלא קריטי עבורי.

יש לי גורילה פוד, והיא מאוד לא נוחה בעיני. אני מעדיף חצובות שולחן.

טוב שאמרת לי!

לא אקנה לפני שאבדוק את ההבדלים בחנות, פיזית!

יופי אני שמח, תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים