עבור לתוכן

Q6600 + TRUE120 - לסחוט את המקסימום

Featured Replies

פורסם

מדובר על המפרט שמופיע בצד ימין.

כרגע אני בOC של 3.4GHz עם מתח ביוס של 1.3875 כאשר הטמפ' במאמץ חוצות את ה60 מעלות.

אני מעוניין לסחוט מהמעבד עוד.

הבעייה היא שאני כבר נמצא בטמפ' מאוד גבוהות.

כרגע יש מאוורר בקדמת המארז שמכניס אויר. מאוורר בודד על הTRUE120 ומאחורי הקירור יש מאוורר אחורי שמוציא את האויר.

בשביל להמשיך את הOC אני אצטרך להוריד משמעותית את הטמפ', לכן חשבתי להוסיף מאווררים.

אני אוכל להוסיף מאוורר על הTRUE120 ועוד איזה מאוורר איפשהו על אחת דפנות המארז.

השאלה היא האם זה שווה את המאמץ הכספי והפיסי, האם שני המאווררים יכולים לגרום לשיפור ניכר בטמפ'?

פורסם

יחסית לקירור שלך המעבד חם ... אולי המשחה טרמית לא מרוחה כמו שצריך או שהקירור לא יושב טוב ... הייתי בודק את זה לפני הכל

לא כדאי לעבור את ה 60 מעלות וגם עכשיו אתה על גבולי ... אז ככה שאני לא ממליץ לך להמשיך OC אם אתה לא מוריד את הטמפרטורות ...

אם שום דבר לא עזר לך כנראה נפלת על מעבד חם \ או שהסירקולציה שלך לא מספיק טובה

תעשה סידור כבלים מקצוע ותראה אם אתה יכול להוסיף עוד כמה מאווררים איכותיים ( מציע לך להוסיף 2 מאווררים בעלי אותו RPM לTRUE )

ואם זה לא עוזר אז תחליף את המאווררים במארז \ או תוסיף עוד כמה

מקווה שעזרתי

גיא

פורסם

ממש לא נראה לי חם.... אם ב-PRIME95 אתה מגיע ל-60 מעלות מקסימום אז אתה במצב טוב מאוד! 65-70 במאמץ מקסימלי ב-PRIME95 זה הגבול פחות או יותר. כך שיש עוד מרווח משמעותי יחסית... תמשיך ב-OC. תנסה 3.6 עם 1.42V בערך (השערה...). אל תדאג.

כל התגובה הזאת היא רק אם באמת הטמפ' המקסימלית שלך ב-PRIME95 או INTELBURN (שם דומה... אני לא זוכר) היא באמת 60.

אם זאת לא הטמפ המקסימלית תבדוק מהיא ותעשה חושבים.

פורסם
  • מחבר

אני ביצעתי את הבדיקה בOCCT.

כשאני על 3.6 עם מתח של 1.45 הטמפ' כבר חוצות את ה66 מעלות.

פורסם

הטמפ' שלך סבירות בהחלט..הQ6600 מעבד חמים..איזה STEPPING יש לך G0 ?

ובגדול הטמפ' הMAX המומלצת היא 70+-..ככה שאתה עדיין בגבול.. ;D

ניסת להגיע ל3.6-3.4 עם מתח נמוך יותר ?

מה הפרמרטים ששינת ? ומביקורות ברשת..הוספה של מאוורר לTURE תביא לירידה של 3+- מעלות..לא משהו קריטי ממש..

פורסם

אני ממליץ לך לנסות את PRIME95... מניסיון עם התוכנה הזאת המעבד מתחמם יותר.... איזה 3 מעלות יותר לפחות....

הטמפ' שלך נראה לי סבירה בהחלט.

אני מאמין שאתה יכול להוריד מעט את המתח.... ניסית?

פורסם
  • מחבר

כן, סטפינג GO.

כן, אני מנסה למצוא עבור כל תדר את המתח המינימאלי. המעבד שלי הוא לא להיט לOC, יש לו VID של 1.275.

למעט מתח Vcore לא שיניתי כלום.

פורסם

אם הכל יציב אז אין צורך לשנות.

תנסה PRIME95 ותעדכן.

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם prime95 ואכן הבדיקה הזו יותר אגרסיבית. שתי ליבות על 66 ושתי הליבות האחרות על 59.

אני מבין שאין מקום לעוד OC.

פורסם

אתה יכול לנסות למתוח אותו עוד..אבל אני די בטוח שתאלך לעלות את המתח מה שיגרום להעלאת החום באופן משמעותי..

גם 3.6GHZ זה טוב לא... :smile1::xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים