עבור לתוכן

טמפרטורות גבוהות מדי למחשב חדש דנדש?

Featured Replies

פורסם

זה המפרט :

COOLERMASTER CM 690 + WINDOW w/o PSU

ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME

SCYTHE S-FLEX 120mm 1600rpm x3

ועוד מאוור של המארז מקדימה שמכניס אוויר

INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9400 : "SLB6B" - BOX

GIGABYTE GA-EP45T-UD3R

אני לא נגעתי בכלום בBIOS כי אין לי ממש מושג מה לעשות .

המחשב הגיע היום אז אין בו אבק וגם את החיווט עשו לי בחנות והוא טוב לפי תמונות שראיתי פה.

עשיתי בדיקת PRIME95 ותוך שתי דקות הראה לי 103!!!! מעלות לא יודע אם זה הגיוני אני מפחד לעשות עוד בדיקה כזאת בשביל תמונה.

הנה תמונה במנוחה :

tempse.th.jpg

נ.ב : למה לפעמים זה מראה לי 1.999 GHZ ואז זה קופץ ל2.66 כמו שצריך להיות ?

עריכה : תמונה אחרי בדיקת מאמץ - prime95results.th.jpg

פורסם

בקשר לקפיצות שאתה רואה במהירות המעבד זו תכונה שאינטל הכניסה בכל המעבדים האחרונים שלה ומה שהיא עושה בעצם לא ב100% מהזמן אתה צריך את כל היכולת של המעבד כיוון שהוא סתם אוכל חשמל ומתאמץ לחינם..אז המעבד פשוט מוריד מעצמו את מהירותו (נראה לזה כך בלי להיכנס למונחים יותר מקצועיים) ובכך מוריד טמפ',עומס מיותר ממנו ואנרגיה שמתבזבזת לריק (רק תחת עומס הוא יראה לך שהוא פועל בתדר הSTOCK שלו כמו משחקים ופעולות עיבוד גבוהות).

בקשר לטמפ' תמתין לתגובות נוספות אך נראה לי סביר במנוחה רק במאמץ 103 מעלות?? :screwy:נראה קצת מוגזם

פורסם

תעשה בדיקת מאמץ עם OCCT

ותנטר טמפרטורה עם CORE TEMP \ REAL TEMP

פורסם

כמו שזה נראה הקירור לא יושב טוב כדי שתבדוק את זה

באמת מוזר ואתה עוד אומר שהוא חדש

פורסם
  • מחבר

כן כנראה שלא יושב טוב .

עכשיו בOCCT אחרי דקה ו10 שניות קיבלתי הודעה "!CPU TOO HOT"

פורסם

פותח התרד בהתחשב בזה שהTJ של המעבד הוא 100..ככה שאם באמת המעבד היה עובד או מתקרב לזה המערכת מזמן הייתה מבצעת RESET..

לפני הכול בדוק את הRPM של המאוורר..אם הוא עולה במאמץ..

כמו כן בOCCT תשנה בהגדרות את הטמפ' הMAX ל90-100+-..ותבצע בדיקה..אם היא מפסיק הולפי REAL TEMP וכו המעבד אכן הגיע לטמפ' כזו..אלב המערכת יציבה ולא ביצעה הפעלה מחדש..זה בעיה בקיאה מהחיישן במעבד..ולא בעיה עם הקירור (אפש רלראות את זה גם תמונה שהבאת)..

פורסם
  • מחבר

טוב אז אחרי שחיברתי מחדש את הקירור+החלפתי צד למאוור שבו אלו הטמפרטורות :

newtemps.th.jpg

פורסם

מה עם מאמץ ? בדוק שהRPM עולה עם המאמץ והטמפ' של המעבד.

פורסם
  • מחבר

עדיין לא מצליח לעבור יותר מ2 דקות בדיקה בOCCT ..העליתי את הטמפרטורה ל100 , ועדיין נותן לי CPU TOO HOT!

יש סיכוי שלא מרחו משחה כמו שצריך?

פורסם

בהתחשב בזה שמגיעה עם הקיורור משחה מרוחה..אז אין סיכוי..ולצורך הבדיקה..תעלה את הטמפ' בOCCT ל110+-..

תפעיל אותה..ותראה אם המערכת מבצעת ריסט..

פורסם
  • מחבר

הבדיקה הסתיימה בלי בעיות שהטמפ' ב115 .

אבל עדיין הראה לי טמפ' לא הגיוניות : occttest.th.jpg

פורסם

פותח התרד כמו שציינתי בעבר..זאת קריאה שגויה מהחיישן..על כל מקרה אם יש לך אפשרות לוודא באופן סופי..תריץ בדיקת מאמץ ותיגע בההיטסינק של המעבד..

תראה עד כמה הוא חם..

אתה יכול לנסות לעדכן ביוס..אם לא עוזר..הבעיה היא בקריאה מהמעבד עצמו..

פורסם

אם אני לא טועה חיישן טמפ' פגום נכנס לתוקף האחראיות ולכן תוכל לממש את האחראיות שלך.. :smile1:

פורסם

לא שאני מזלזל בכם, אבל למה אתם חושבים שהחיישן לא עובד?

האמת הצחיק אותי שכתוב לו למטה HOT, פרסומת סמויה לחברת הוט :lol:

פורסם

כי ברגע שמעבד חוצה את קו ה100+- ואפילו הרבה לפני..הביוס יתריע לך..המעבד יוריד מכפלה..ובסופו של דבר המערכת תבצע ריסט..

שבהדלקה מחדש תודיע לך על התחממות יתר..

במקרה שלך אומנם הטמפ' שמוצגות באמת גבוהות..אבל כל התופעות הנ"ל לא מתרחשות..מה שמביא אותנו לעובדה שהחישן או הקריאה ממנו לא נכונות..

כמו כן בדוק את מה שהצעתי עם נגיעה בהיטסינק..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים