עבור לתוכן

אוברקלוקינג ל- Q8300 + Asus P5q Pro

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני שנתחיל, אני יודע שה- Q8300 הוא לא המעבד הכי פופולרי לאוברקלוקינג, ובכל זאת הייתי רוצה לנסות לקחת את המערכת שלי עד הקצה.

כשקניתי את המחשב לפני כחדשיים לא ממש תכננתי על אובר קלוקינג, האמת שלא ממש ידעתי מה זה. שתבינו את המחשב האחרון שלי קניתי לפני כ-10 שנים בתקופה ש DOOM (הראשון) נחשב לשיא הטכנולוגיה. אבל איכשהו נסחפתי לנושא ועכשיו, חדשיים אחרי אני כבר מכור לעניין. (ואישתי כבר מוכנה לזרוק אותי מהבית :lol:)

ועכשיו לעניין שלשמו התכנסנו, הצלחתי (די בקלות האמת) להאיץ את המעבד מ-2.5GHz ל- 3GHz בנתונים הבאים:

FSB Frequency 400

PCIe Frequency 101

FSB Strap to NB Auto

DRAM Frequency 1066

Ai Transaction Booster Auto

CPU Voltage 1.23125

CPU GTL Reference Auto

CPU PLL Voltage 1.6

FSB Termination Voltage 1.26

DRAM Voltage 2.2

NB Voltage 1.3

SB Voltage Auto

Load line calibration Enabled

CPU Clock Skew Auto

NB Clock Skew Auto

CPU Margin Enhancement - Optimized

מבחינת טמפרטורות אני מתחת ל 65 מאז שהחלפתי ל OCZ Vendetta2 והמערכת יציבה גם בפריים וגם ב- OCCT. הבעיה מתחילה כשאני מנסה להגיע ל- 466 (מה שיביא אותי לתדירות מעבד של 3.5Ghz) כאן כנראה צריך כבר קצת יותר ניסיון/ עזרה בשביל לעשות את זה נכון.

יש למישהו רעיונות איך אני צריך להתקדם מכאן?

פורסם

תוריד מחלקים לזיכרונות דרך הביוס ל1:1 ותתחיל משם על מתח קבוע כמובן (תלוי בסוג הזיכרונות).

תתחיל לעלות FSB למעבד ותבדוק יציבות (כשעה-ויותר אם אפשרי),אם קרס בפריים/OCCT תעלה מתח מעבד קצת עד שייתייצב לך(לא להגזים עם העלאת המתח למעבד כייון שזה מתבטא בהעלאת טמפ')

פורסם

פותח התרד מה שכן לא הרבה לוחות אם מסוגלים להגיע לבאס של 400+ עם QUAD..ככה שתתחיל לעלות לאט לאט את הבאס..ולא ישר להגדיר 466..

כמו כן את אופציית הAI TRANSACTION תבטל (בהגדרה שתיפתח לך תשאיר על 0)..

נסה לעלות עוד קצת את המתח למעבד\FSB\PLL ולנסות לשחק עם הSKEW של המעבד בין 100-300+-..

פורסם

אני חושב שאם Q8300 יכול היה לשבת בתנאים רגילים על BUS של 466 הוא היה מעבד הרבה יותר פופלארי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על הטיפים, מנסיונות ראשוניים אני נוטה להסכים שאין לי סיכוי ירוק לייצב אותו על 466 אבל.. 450 הראה סימנים חיוביים.

התחלתי בזה שאמרתי שה- Q8300 הוא לא האוברקלוקר האידאלי, אבל תודו שזה דווקא נורא נחמד לקחת מעבד זול וחלש יחסית ובהשקעה פעוטה (של שעות שינה בעיקר:) להביא אותו למהירות גבוהה יותר משל מעבדי סטוק במחיר כפול.

חשבתי על טקטיקה, תגידו לי מה דעתכם:

1. הגדרת כל הערכים למקסימום הבטוח שלהם

2. "חיפוש" ה- FSB המכסימלי היציב, כאשר מתחילים מגבוה לנמוך (על מנת לחסוך בזמן בדיקה)

3. לאחר ייצוב המערכת, הורדת מתחים בהדרגה תוך כדי שמירה על יציבות

מה דעתכם?

פורסם

פותח התרד איך שלא תסתכל על זה אותה עושה את אותה העבודה..או מתחיל מכלום ועולה..או יורד מהMAX..זה כבר בחירה שלך..

אני בעד להתחיל לאט לאט..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים