עבור לתוכן

E5200 - צריך עזרה בבחירת מעבד

Featured Replies

פורסם

בס"ד

שלום!

אני חדש פה, ומקווה לקבל עזרה.

אני מעוניין לרכוש מחשב חדש.

אני סטודנט שנה א' להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, שנכון להיום משתמש במחשב בעיקר לצרכי אופיס ואינטרנט ובעתיד גם MATLAB (אין לי מושג עד כמה).

כמו כן, יתכן ואם יהיה לנו מחשב נורמלי נרצה לצפות באמצעותו בסרטים.

אני יודע שנכון להיום הדרישות שלי לא גבוהות, וניתן להסתפק במחשב פשוט (זו גם הציפיה שלי, אני לא גיימר ולא מעוניין לשפוך כסף לפח), אבל אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש בשנתיים-שלוש הקרובות (לפחות) ורוצה להיות משוכנע שהמחשב שלי יהיה סביר גם אז (ולא יעבוד בקצב צב כמו המחשב הנוכחי).

מישהו די רציני במייקרוסופט אמר לי שבשביל הצרכים שלי די במעבד ליבה כפולה עם 2.4 ומעלה, אבל חשוב שהוא יתמוך ב-64 ביט כי עוד מעט הכל יהיה מתאים לזה.

מצד שני חבר שמפרק מחשבים לארוחת הבוקר ועובד בתחום אמר לי שזה שטויות ואין לזה כל משמעות עבורי.

מה אתם אומרים?

שאלה נוספת: רציתי לקנות אינטל E5200 אבל באייבורי אמרו לי שהוא לא תומך ב-64 ביט אלא רק E7300, זה נכון?

ועוד אחת: האם יש הבדל בין dual core לבין core 2 due? ראיתי שיש כמה סוגים. האם יש הבדל משמעותי בין E5200 ל- E7300?

על איזה מעבד אתם ממליצים לי ללכת? (שיקולי תפוקה-צרכים-מחיר)?

כל אחד אומר לי משהו אחר, ואין לי מושג למי להקשיב.

מקווה לשמוע כאן דעה עם קונצנזוס...

תודה.

פורסם

חחח - E5200 E7400 E8400 מבוססים על אותו התכנון

טבלה השוואתית אפשר למצוא פה http://ark.intel.com/ProductCollection.aspx?codeName=24736

אבל -

יש תכונה שנקראת Intel VT-X שזה וירטואליזציה. זה איזשהוא סט פקודות שאמור לתמוך בהרצת מערכת הפעלה נוספת במקביל.

מיקרוסופט פירסמה שהיא מסתמכת על הסט הזה חצורך סימולציה של XP בתוך מערכת ההפעלה WIN7

הבעיה שרוב מעבדי אינטל נטולי הס פקודות הזה.

לE5200 אין את זה . צריך לצאת E7400 E7500 משודרגים עם הסט הזה, עדיין לא קיים בשוק.

לE8400 יש את זה.

מדגיש - המעבדים האלה מתאימים לWIN7. מדובר רק על הפעלת XP במקביל לWIN7.

ואגב, בכל כמעט בכל המעבדים של AMD יש את התכונה הזאת... רק אינטל הקמצנים עושה עניינים.

פורסם

לא ממש חכם לבחור מחשב בהתאם למעבד, עדיף לבחור מעבד בהתאם לתקציב הכללי של המחשב. ככלל, חבל יהיה לשלם פי 2 על מעבד רק בשביל הVT וכל מעבדי אינטל השולחניים של היום תומכים ב64BIT.

פורסם

בס"ד

שלום!

אני חדש פה, ומקווה לקבל עזרה.

אני מעוניין לרכוש מחשב חדש.

אני סטודנט שנה א' להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, שנכון להיום משתמש במחשב בעיקר לצרכי אופיס ואינטרנט ובעתיד גם MATLAB (אין לי מושג עד כמה).

כמו כן, יתכן ואם יהיה לנו מחשב נורמלי נרצה לצפות באמצעותו בסרטים.

אני יודע שנכון להיום הדרישות שלי לא גבוהות, וניתן להסתפק במחשב פשוט (זו גם הציפיה שלי, אני לא גיימר ולא מעוניין לשפוך כסף לפח), אבל אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש בשנתיים-שלוש הקרובות (לפחות) ורוצה להיות משוכנע שהמחשב שלי יהיה סביר גם אז (ולא יעבוד בקצב צב כמו המחשב הנוכחי).

מישהו די רציני במייקרוסופט אמר לי שבשביל הצרכים שלי די במעבד ליבה כפולה עם 2.4 ומעלה, אבל חשוב שהוא יתמוך ב-64 ביט כי עוד מעט הכל יהיה מתאים לזה.

מצד שני חבר שמפרק מחשבים לארוחת הבוקר ועובד בתחום אמר לי שזה שטויות ואין לזה כל משמעות עבורי.

מה אתם אומרים?

שאלה נוספת: רציתי לקנות אינטל E5200 אבל באייבורי אמרו לי שהוא לא תומך ב-64 ביט אלא רק E7300, זה נכון?

ועוד אחת: האם יש הבדל בין dual core לבין core 2 due? ראיתי שיש כמה סוגים. האם יש הבדל משמעותי בין E5200 ל- E7300?

על איזה מעבד אתם ממליצים לי ללכת? (שיקולי תפוקה-צרכים-מחיר)?

כל אחד אומר לי משהו אחר, ואין לי מושג למי להקשיב.

מקווה לשמוע כאן דעה עם קונצנזוס...

תודה.

אם אתה הולך לעשות סימולציות כבדות ב MATLAB

אז אני ממליץ לך ללכת על מעבד Q8200

פורסם

שמוליקר, לפי מה שרשמת אתה כבר מבין שבהתאם לצרכים העכשוויים שלך אתה לא צריך יותר מ-E5200.

למה אתה מתעקש ואומר "אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש בשנתיים-שלוש הקרובות (לפחות)"? מה הסיבה לכך? מה כואב כ"כ בלשדרג מערכת? אתה בסה"כ מחליף כמה חלקים עיקריים ובשורה התחתונה חסכת יותר והרווחת יותר.

עדיף לך לקנות את מה שמתאים לך כרגע, אולי מעט יותר ובעתיד לשדרג את המערכת.

נ.ב. שלוש שנים זה המון זמן, אף אחד לא יכול לדעת מה ישתנה עד אז, אפשר רק להעריך. מבחינת השימושים הסטנדרטיים, המשרדיים, E5200 יכול להספיק עוד המון המון המון זמן כל עוד שהיישומים אינם משתנים. אם אתה כרגע מבצע שימושים פשוטים ואתה אפילו לא בטוח שבעתיד השימוש יהיה יותר כבד ואינטנסיבי (Matlab), אז אין טעם להשקיע יותר מידי כרגע.

פורסם

רק שכאן באה בעייתיות השדרוג של פלטפורמת אינטל (אם מתעלמים מ-Ci7).

אנחנו לא יודעים מה יהיה איתה בעתיד, ולא בטוח שכשתצטרך לשדרג עוד ייצרו מעבדים לפלטפורמה הזאת...

מה התקציב שלך למעבד ולוח?

פורסם

כמו שאמרו לך, ה-E5200 אינו יקר ויעשה את העבודה בצורה נהדרת. הוא תומך 64BIT.

לדעתי שלב אותו עם 4GB זיכרון ואתה מסודר לשנים הקרובות.

מסכים עם Nike, בעתיד אם תצטרך לשדרג מעבד-לוח-זיכרון זה לא סיפור יקר כמה שזה היה פעם (בכיף היה עובר את ה-2500 ש"ח לשילובים לא כאלו חזקים).

סביר להניח שעוד 3 שנים תוכל לשדרג ב-1000 ש"ח לפתרונות שישאירו אותך ברמת ביצועים גבוהה, אם בכלל יהיה לך צורך בכך.

פורסם

אם אתה צריך Intel VT-X, ל-E6300 החדש (כ-460 ש"ח) יש את זה.

פורסם

לשימושים שלך כדאי E6300 או E5200 יחד עם לוח אם פשוט של G31

אם אתה שנה ראשונה בהנדסת חשמל יקח קצת זמן עד שתצתרך להריץ דברים ממש כבדים במטלאב כך שתרגיש בהבדל,ןחבל לזרוק 600 ש"ח בין

E5200 לבין מרובע ליבות, ההבדל בסופו של דבר יכל להיות ריצה של פחות מחצי דקה לתוכנית, וזה רק יקרה אולי בסמסטר שלישי רביעי. (תאמין לי הייתי שם)

לכן עדיף לך לקנות לוח אם ומעבד פשוטים ובעוד שנה שנתיים תחליף למרובע ליבות כשהמחירים שלהם ירדו

פורסם

ראיתי לוחות אם עם socket 775 שזה מה שצריך לE5200 אם אני לא טועה, ורשום שהם מתאימים גם ל-core 2 quad

מזה אני מבין שהוא יכול לקנות היום E5200 ובהמשך לשדרג למרובע ליבות על אותו לוח אם וזיכרון, נכון?

פורסם

נכון מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים