עבור לתוכן

קרור למארז [80-100ש"ח]

Featured Replies

פורסם

שלום,

לקראת שדרוג ברכיבים של המחשב רציתי גם לשדרג את הקרור במארז, שכן הפתרון האופטימלי יהיה חבילת מאווררים ובה 2-3 מאווררים שקטים יחסית (לא מדובר בשקט חרישי כמו שרבים דורשים, אך שקט מספיק)

כרגע על המעבד יושב לי ALPINE 7 PRO שמאוד מתבדל בשקט שלו, המאוורר האחורי הינו מאוורר של קרור למעבד של COOLER MASTER לשעבר ;D שהוצאתי לצורך שימוש, כביכול 2500RPM ואף יותר. המאוורר הקדמי הוא מאוורר LED ג'נרי ורועש יחסית, ועל דלת המארז כעת לא מותקן כלום.

הפתרון הרצוי ביותר הוא 3 מאווררים קרירים יחסית שאוכל להרכיב מקדימה, מאחורה ובדלת המארז, אך כביכול גם שני מאווררים (אם התקציב לא מאפשר) איכותיים שאוכל להרכיב בדלת המארז ומקדימה לשיפור הטמפ' ושיפור השקט מהווים פתרון אפשרי.

המטרה העיקרית היא שיפור השקט מאחר והטמפ' שלי בסדר גמור למרות שעוד לא קניתי את הספק המתוכנן (ENERMAX PRO 82+) ולא עשיתי סידור כבלים, והמאווררים גם הם כביכול ברמה של ג'נריים וישנים יחסית.

התקציב כאמור הוא 100-80ש"ח ל2-3 מאווררים (רצוי 3 אם הבדל הDBA לא גדול במיוחד ;D )

PS יש לי מארז ג'נרי אך אבקש להימנע מלהציע לי לקנות מארז לא רק בגלל שזה חורג מהתקציב אלא מכיוון שהמארז היה שקט לגמרי עם המאווררים הקודמים שמרוב טפשותי החלפתי לנוכחיים בלי לחשוב על הרעש ולא קיבלתי שיפור ניכר בטמפ' והמאווררים כבר לא נמצאים אצלי... כך שהרעש העיקרי בא מהמאווררים הנוכחיים.

תודה מראש! :hi:

פורסם
  • מחבר

אף אחד פה לא מבין במאווררים פשוטים למארז? :nixweiss:

פורסם

מצטער להגיד אבל התקציב שלך יחסית נמוך ( אולי למאוורר אחד יספיק ) אני אישית הייתי משקיע קצת במאווררים שיחזיקו הרבה זמן + איכותיים ...

הצעה שלי סתכל על ה S-FLEX 1200\1600 RPM מאווררים מעולים עם תכולת חיים ארוכה מהנורמל ... אבל הבעיה המחיר שלהם ...

בתקציב כמו שלך אפשר להביא מאווררים פשוטים ב 20 ש"ח השאלה אם עדיף להחליף אותם ... אולי עדיף שתשאיר את המאווררים שיש לך ...

פורסם

פותח התרד איזה גדול המאווררים בדיוק ?

ובתקציב שלך יכולים להיכנס שני מאווררים של AC או ZALMAN שנחשבים לסבירים בהחלט..

מעבר לזה תאלץ לעלות את התקציב בעוד כמה שקלים.. ;D

פורסם

הם בסדר גמור..כמו שציינתי כבר..אבל הדגם הנ"ל הינו עבה מהרגיל ויתאים רק להוצאת אווריר מהמארז..

אם אתה הולך על AC לך על סדרת הAF שמגיעה בגדול (עובי) סטנדרטי..

פורסם
  • מחבר

אישית יש לי העדפה גדולה לAC מתוך כל חברות הקרור :)

אז מה אם לדוגמא אקח מאוורר EXHAUST אחד כמו שציינתי למעלה, ושני מאווררים לקדמת המארז ולדלת המארז מהסוג הזה:

http://ksp.co.il/hpart_uin.php?uin=4985

? ;D

דרך אגב, מאוורר הEXHAUST עומד בתוך המארז בצורה כזו שהחלק עם מגן הברזל והמדבקה פונה לכיוון פנים המארז, נכון?

פורסם

לדעתי זה מיותר..תרכוש 3 מאווררים AC מסדרת הAC..ככה תוכל לסדר אותם איך שאתה רוצה..אין סיבה ממשית לרכוש את הArctic Fan 12 מיותר..

ונכון.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים