עבור לתוכן

סדנת צילום פתוחה - נושא ראשון - "סביבת העבודה שלי"

Featured Replies

פורסם

נושא הסדנא הוא למעשה ספין של פתיל "סביבת העבודה" שרץ כבר יובלות בדיון הכללי אם איני טועה וכן ניתן למצוא כמותו בפורומים רבים אחרים, אנשים מצלמים את סביבת העבודה שלהם ומעלים לפורום, התמונות לרוב מאוד סטנדרטיות ודומות זה לזו.

מטרת הסדנא היא מעט שונה, המטרה היא להציג את סביבת העבודה האישית כפי שאתם רואים אותה או כפי שהייתם רוצים לראות אותה, זאת בטכניקה של העמדת אוביקטים באופן שונה ו/או בחירת זווית אישית, בחירת תאורה, קומפוזיציה. זוהי סדנת צילום ולא גרפיקה ממוחשבת, אז בבקשה מינימום עיבוד תמונה (חידוד, ניקוי רעשים, קרופ וזהו בערך). על מנת להוסיף אתגר, ליישר קו בין החברים ומאחר שמדובר בסדנא ראשונה ובסיסית - ללא שימוש במבזק חיצוני (אבל אפשר מקורות אור מלאכותיים אחרים - כגון פנס שולחני), ללא שימוש במאקרו (מרחק מינימלי 30 ס"מ), שימוש באורכי מוקד 24 עד 100 מ"מ.

בבקשה לצרף לכל תמונה מלל קצר המתאר את הטכניקה עצמה ואת המחשבה או הסיפור שעומדים מאחורי התמונה ובנייתה.

זאת לא תחרות והמנצח לא יזכה לשיר מזמור, כל משתתף לא מוגבל לתמונה אחת, לא לתת ציונים אלא רק הערות בונות או תשבוחות.[br]פורסם בתאריך: 24.05.2009 בשעה 13:24:05

מצורפת דוגמא מטה שהכנתי בזריזות על מנת להדגים את הנקודות שהתייחסתי אליהן בדיון זה ובקודמו.

טכניקה - מצלמה K20D עם עדשת קיט (ראה EXIF לפרטים נוספים). מקור האור : מנורת תקרה + אור שמש מהחלון מאחורה. צמצם מעט סגור על מנת להרוויח קצת עומק שדה וקצת חדות על חשבון עליה קלה ב-ISO ל-500 (לא משמעותי במצלמה הזאת). העדפתי אורך מוקד מעט ארוך יותר (ונעתי אחורה מעט) על מנת להמנע מעיוותים שיותר מורגשים באורכי מוקד קצרים בעדשות זולות כמו שלי.

בחירת הנושא - נעשתה בחופזה כדי להעלות דוגמא בזריזות לאתר. הקונספט היה של סביבה "טבעית", כאשר יש אי-סדר "מסודר" ונעים לעין. הסביבה כוללת את כל המרכיבים של "סביבת עבודה", כולל מצלמת הרשת שעומדת-מחליקה מפינת המסך (יצא פחות מוצלח מהמתוכנן בתוצאה סופית). בחרתי כרקע למסך בתמונה ש"ל עם ניגודיות גבוהה על מנת לשוות למסך מראה של תמונה מודפסת ככל הניתן.

תוספת - הוספתי גרסה ש"ל שבה התמונה שבמסך נראת טבעית ומשתלבת יותר לטעמי.

דוגמא נוספת - קונספקט של "לאכול ליד המחשב", או סביבת עבודה כפי שהיא הרבה פעמים מתפקדת למעשה.

בסך הכל יש 3 מקורות אור - פלאש ישיר חלש, תאורה מאחור של מסך המחשב הגדול ופנס LED מאיר מאחורי בקבוק ביין. התמונה צולמה ב-ISO גבוה וצמצם פתוח מהיד, ניתן היה להשיג תוצאה טובה יותר עם חצובה קטנה, צמצם סגור יותר ומשך חשיפה ארוך יותר.

עד כאן דוגמאות, עכשיו התור של העבודות (המושקעות יותר, אני מקווה) שלכם.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני לא רואה סיבה למה לא להשתמש בפלאש חיצוני, כל אחד לפי יכולותיו.

אז טכניקה - מצלמת K200D עם עדשה DA* 50-135 f/2.8 מקור אור - פלאש אחורי מוקפץ על מנת לקבל אור יפה מפוזר ונקי, ללא השתקפויות. בנוסף, עקב העובדה שכל החדר שלי צבוע בכתום ואדום מלבד התקרה - נאלצתי להקפיץ את הפלאש מהתקרה - ולא מקיר או משהו בסגנון.

השתמשתי במפתח צמצם 3.8 שיוצר עומק שדה רדוד, ומדגיש את האובייקט שרציתי להדגיש והוא בעצם מתאר את הקומפוזיציה ומהותה.

עוד EXIF - בקובץ.

בחירת נושא - בחרתי להדגיש את הכרטיס אשראי שבארנק שלי שהוא בעצם המקור של כל הצעצועים מסביב, הלפטופ, המקלדת , האייפוד, הלוח בקרה של הרמקולים והמסך.

בקיצור,

הכל מתחיל, ונגמר בכסף(גם אהבות;)).

התמונה עברה חידוד והקטנה.

imgp8174o.jpg

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה סיבה למה לא להשתמש בפלאש חיצוני, כל אחד לפי יכולותיו.

ראשית, משום שזה חלק מהתרגיל, שימוש במקורות אור זמינים/פשוטים בלבד. שנית, בשביל שהסדנא תהיה זמינה לכל חברי הפורום, גם אלו שהמצלמה היחידה שזמינה להם היא A570 ישנה.

האיכות הטכנית גרידא (שמעולה במקרה שלך, אני חייב לציין) פחות חשובה כאן, הדגש הוא כעת על הנושא, הקומפוזיציה, התאורה והחשיפה.

יחד עם זאת, הסיפור לא ממש עובר לדעתי והתמונה סובלת מעודף פרטים שמתחרים על עין המתבונן. כרטיס האשראי אמנם נמצא במרכז שדה המיקוד ובולט בצבעוניותו, אבל הוא נבלע מעט בכבל שמאחוריו ובנוסף, התמונה הצבעונית במסך ה-LCD גם היא מושכת את העין מהנושא המרכזי ואל מחוץ לפריים. גם האוביקטים בימין הפריים מפריעים, במיוחד האוביקטים הלבנים-בהירים (ניירות?). אולי תנסה לסדר מעט את הסצנה ולבחור זווית שיותר מושכת את העין לאוביקט המרכזי. לגבי עניין הצבעים החריגים בחדר שלך, תנסה לקחת את זה לטובתך, להקצין מעט את הריוויון או איזון הלבן על מנת לקבל אפקט יוצא דופן או המרה לש"ל דרך channel mixer באופן שיבליט או ימחוק אלמנטים מסוימים.

ואם בצילום בציוד פשוט עסקינן, הנה פרפרזה על הנושא הראשון שלי, שצולמה עם PS ישנה יחסית (A630). התמונה חורגת מנושא הסדנה (אם כי ניתן להציג אותה כחלק מהסיפור של הנושא הראשון). צולמה כאמור ב-A630, הפעם ללא CHDK, ישירות ל-JPEG עם איזון לבן לפלורסנט לבן וב-ISO400 (שנחשב גבוה במצלמה זאת), התמונה הזאת היא אחת מכתריסר ניסיונות עד לקבלת קומפוזיציה כלבבי. אורך מוקד מינימלי (מקביל ל-35 מ"מ) על מנת לשמור על מפתח צמצם מירבי f2.8 התמונה צולמה מהיד תוך השענות על כיסא (ל-A630 אין מייצב מובנה).

חריגה אחת מהכללים - הצילום נעשה במרחק של מעט פחות מ-30 ס"מ (במצב מקרו)...

[attachment deleted by admin]

פורסם

אקח את הביקורת, ואנסה ליצור משהו יותר מעניין שאני מאמין שיקח יותר זמן(לעומת 0 שניות בפעם הקודמת) כך שאעשה זאת ברגע שיהיה לי זמן. אבל מותר לערוך בש"ל ?

פורסם
  • מחבר

מותר כל דבר שיש בידי החובב הממוצע בפורום, עריכה בסיסית, ש"ל עם או בלי channel mixer, חידוד, פילטרים בסיסים.

מטרת ההגבלות על התרגיל היא ליישר קו ולאפשר לכולם להשתתף בלי להרגיש "מסכנים" עם הציוד שלהם (מה שקורה בפורומים מסוימים שלא אזכיר את שמם).

פורסם

טוב, לדעתי זה נחשב כחלק מסביבת העבודה שלי ;) (במיוחד כשזה על רקע הסביבה...)

התמונה צולמה עם A620 של Canon, נעזרתי בחצובה, התאורה שבה נעזרתי הייתה תאורת החדר.

שיטת הצילום, עומק השדה נקבע לערך אמצעי כלשהו (לא זוכר כרגע), כדי לתת דגש לאובייקט, אך עם זאת לא לטשטש לגמרי את הסביבה.

שיחקתי קצת עם ה-Contrast כדי לתת דגש נוסף לאובייקט עצמו.

אגב, fungiman, תעלה את התמונות לאתר חיצוני. התמונות שמועלות לאתר נמחקות לאחר כמה זמן.

דעות?

IFXS.jpg

פורסם

אהבתי מאוד, זה נראה כמו צילום של בניין מגורים מוקטן או משהו :P

הייתי בוחר אולי זווית צילום אחרת אבל זה רק אני ( כל צלם וזווית הראייה שלו ), בכל מקרה, צבעים נהדרים ואחלה תוצאה יחסית לקומפקטית!!!

בקרוב אולי תגיע אחת שלי, סביבת העבודה שלי לא פוטוגנית כ"כ כרגע, בכל מקרה - יוזמה מבורכת, מקווה שיהיה יותר שיתוף פעולה אקטיבי פה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ב-ISO נמוך ועם צמצם מעט סגור ה-A6X0 נתנו תוצאות נהדרות והיכולת לשליטה ידנית מלאה (מצבי M/TV/AV "אמיתיים") הייתה בונוס נהדר (שלא לדבר על המסך המפרקי והגריפ הנוח) והכל במחיר שהיה בסך הכל סביר. אבל קאנון פשוט הרגו את הסדרה הזאת ועד היום לא ממש הציגו יורשת ל-A650.

הצגת האוביקט הראשי על פני הרקע עשויה היטב לפי דעתי ועדיין רואים את האלמנטים מאחור. אם להיות קטנוני, אבל ממש קטנוני, הייתי מסובב את התמונה במעלה או שתיים נגד כיוון השעון בשביל לישר את קו השולחן בתחתית הפריים ואולי מנסה כל מיני ווראיציות של תמונות על המסכים שברקע (לדוגמא - תמונות כהות ובקונטרסט נמוך או תמונות שיש בהם נקודה או עוד סיפור קטן שהייתי רוצה להעביר בשביל להוסיף עניין נוסף לפריים).

אבל באמת שמדובר בתמונה שכיף להסתכל עליה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים