עבור לתוכן

פוטנציומטר למאוורר של הכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

הכרטיס מסך שלי מרעיש כי יש לו מאוורר של 2 חוטים (אין שליטה על מהירות)

וגם לא בא לי להוציא 150 שקל על קירור פסיבי בשביל כרטיס מסך ש99% מהזמן בidle.

ראיתי את הפתרון של פוטנציומטר, אני לא מבין באומים, התנגדויות וולטים וכל המושגים האלה, ואני מעדיף לחבר את הפוטמנציומטר בטור בצורה הכי פשוטה שיש.

אז מישהו יכול בבקשה לכתוב לי איזה ערכים צריך שיהיו לפוטנציומטר? ואם יש סכנה כלשהיא במוד הקטן הזה?

וגם 2 מתוך ה3 רגליים של הפוטנציומטר הולכים לחוט של המאוורר עצמו (אני מתאר לעצמי), מאיפה אני מביא את החוט השלישי?

תודה

פורסם

תחפש נתונים על ריהו באס

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה לקנות מכשיר שלם בשביל זה... ואני רוצה לשלוט רק על מאוורר אחד. אם הוא היה שקט אז לא היה מעניין אותי בכלל העניין הזה, אז אני לא צריך כזה פתרון יפה ומשוכלל. אבא שלי מבין באלקטרוניקה, אם תכתבו לי את הפרטים העיקריים של הפוטנציומטר שצריך אז הוא כבר יבין מה לעשות. קודם כל, המאוורר הזה על כמה וואט אתם חושבים שהוא עובד? אם זה יותר מ2 אז בטור לא יעבוד, נכון?

(דרך אגב בנתיים הבנתי שלא צריך את החוט השלישי במקרה הזה)

פורסם
  • מחבר

הקפצונת..

חשבתי קצת והגעתי למסכנה שעם הטמפרוטרה של הכרטיס מסך במאמץ (48c), אם אני פשוט ישים נגד שיוריד את המאוורר ל9 במקום 12 וולט אז זה יהיה טוב כל הזמן ואין צורך להתעסק בפוטנציומטר.

השאלה היא אם זה באמת 12 וולט, כל פעם אני קורא משהו אחר, בחלק מהמקומות כתוב שזה 2 וולט בערך כי המאוורר לא צריך הרבה, ובחלק כתוב שזה פשוט 12, מישהו יכול להגיד לי סופית כמה זה?

ואני בכלל ישמח אם בהתאם לתשובה הקודמת תכתבו מה צריך לבקש שאני הולך לקנות את הנגד?

או איזה צבעים של הפסים לחפש כי יש לאבא שלי הרבה נגדים כאלה ויכול להיות שבמקרה יהיה מה שצריך

תודה

פורסם

לכל מאוורר צריכת זרם שונה, מה שמשנה לערך הנגד ולהספק שלו.

על המאוורר עצמו רשום הזרם והמתח שבהם הוא פועל. פשוט תרשום פה.

פורסם
  • מחבר

פירקתי את הכרטיס מסך כדי לראות ו... על המאוורר הזה לא רשום שום דבר.

בכל מקרה, הוא מתחבר לתקע הסטנדרטי שמה, וכנראה יש שמה ערכים ידועים לא? כי אם לא איך קירורים מצד שלישי עובדים טוב..

ותראו איזה קמצנות, עוד 2 הלחמות של 2 פינים ועוד 2 חוטים והכרטיס מסך היה שקט, לא מבין אותם איך הם חוסכים לי בכזה דבר בסיסי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הסטנדרט לגודל כזה זה 12V, 0.15A. במקרה כזה כדי שהמאוורר יקבל 9V, אתה צריך נגד של 27 אום, בהספק חצי וואט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים