עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מערכת קירור מים ונוזל הקירור

Featured Replies

פורסם

אני לא חדש בתחום המחשבים, ואפילו די מכיר (תאורטית) את נושא קירור המים, אך מעולם לא התנסיתי בזה.

חקרתי קצת על קירור מים וראיתי שניתן לקנות מערכת די זולה ~650 ש"ח וגם קיבלה ביקורות ממש טובות ברשת:

21948.jpg

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=21948

כמה שאלות בנושא:

1. ראיתי שכל המערכות מבוססות על נוזל קירור שנקרא Ethylene glycol, למה הוא בריכוז קטן? מה יעשה ריכוז של נגיד 60-80% במקום 30% כמו שמוכרים? פה ושם דיברו על חומר שנקרא HFE שזה סוג של שמן, מאיפה משיגים?

2. איפשהו תמיד ידעתי ש"אם בונים מערכת קירור מים, עדיף לבנות לבד ויצא יותר זול", אבל משום מה כמה שלא ניסיתי להתאים חלקים, זה יוצא יותר יקר (!).

3. אני לא מפחד לבנות עם חלקים נפרדים, רק בעיה קטנה שאני לא מבין בערכים שלהם, משאבה 400, 500 ליטר לשעה, עד כמה משפיע ומה ההבדל? ועל איזה צינורות וחיבורים עדיף להתבסס? 3/8" או 1/4" (זה הנפוץ כמו הבנתי).

4. ראיתי פה ושם נוזלים שמוזכר בהם "נגד חלודה", כמה זה חשוב? אם בכלל?

5. ואם אפשר אז מארז עם אפשרות להתקין את הרדיאטור למעלה... (עד 600 ש"ח אם יש דבר כזה).

ניסיתי ולא מצאתי משהו ממוקד בפורום

תודה לכל העונים :cool2:

פורסם

פותח התרד המערכות מים של TT מציעות פיתרון מים זול אומנם..אבל הוא לא המוביל בביצועים...

קירור אוויר טוב יעניק לך טמפ' קרובות והרבה פחות מחיר...

1. Ethylene glycol זה תרכובת של אלכוהול עם מים..למה הריכוז הנמוך ? כי אין צורך ביותר מזה..מה גם שברגע שהריכוז גבוה מדי החומר מאבד מהתכונות שלו..אלו הנחוצות לפיזור החום..

2. מערכת קירור נורמלית תעלה לך באזור ה1000-1500+- שקלים (אני מדבר על המחירים בחו"ל)..

3. הרכיבים זה כבר נושא שלם..אם תציין מה מהפרט שלך..תקציב ומטרות יהיה יותר קל לעזור..

4. בגדול כל נוזל יעודי שומר על הבלוקים השונים..זה סתם הערה..

5. תענה על שאלה 3..ואז נוכל לעזור יותר.. ;D

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה taotao

אני די מודע שמה שהם מוכרים זה לא בדיוק top notch, אבל בתור משהו התחלתי נראה שזה עושה את העבודה פחות או יותר וגם שקט...

אני גם שמתי לב שכל החלקים מאוד דומים מבחינת תאימות ותמיד אפשר להחליף, לשדרג (רדיאטור טוב יותר/משאבה חזקה יותר) ולהוסיף "צרכן" (נגיד כרטיס מסך), תקן אותי אם אני טועה.

בקשר למפרט - הוא בצד מופיע ;)

התקציב, אז רציתי לקרר רק את המעבד בתור התחלה כדי שלא יעלה לי יותר מדי, תקציב נגיד עד 800 ש"ח, קשה לי להגיד ואני יודע שאין הרבה אפשרויות טובות בתחום המחירים האלה - לדוגמה אם ללכת על תקציב נמוך זה כבר חורג:

גוף מים

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_1311_2880&products_id=21970&PHPSESSID=697cb6a547d3c90403b2baafdb4a0d7c

רדיאטור

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_867&products_id=21967&PHPSESSID=697cb6a547d3c90403b2baafdb4a0d7c

משאבה

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_1057&products_id=21966&PHPSESSID=697cb6a547d3c90403b2baafdb4a0d7c

רסרבר+מד תנועה (יודע שזה לא חובה)

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_1345&products_id=21968&PHPSESSID=697cb6a547d3c90403b2baafdb4a0d7c

והגענו לכ-700 ש"ח וזה ללא החיבורים, הצנרת, נוזל קירור וראיתי שזה יקר בצורה מדהימה... ועדיין הפתרון של TT יותר טוב (אולי מלבד המשאבה, אבל מציע יותר בכל התחומים)

(ולא הבנתי את 4, מה זאת אומרת "כל נוזל יעודי שומר על הבלוקים השונים")

פורסם

(ולא הבנתי את 4, מה זאת אומרת "כל נוזל יעודי שומר על הבלוקים השונים")

זה אומר שכל נוזל יוכל לתת לך פתרון קירור נחמד!(נראה לי)

פורסם

אני עדיין חושב שזה לא כדאי ..שכן תחסוך עוד קצת ותרכוש מערכת יעודית (ולא בארץ זה בטוח)..

המערכות של TT מודולריות רק למוצרים שלהם..אם תרצה להוסיף בלוק יעודי אחר אתה מאוד תוגבל..החל מהמשאבה ועד לרדיאטור..

והכוונה היא שכל נוזל קירור שנמכר ויעודי לקירור מים מכיל כבר תוספים (לרוב) נגד אצות/התחמצנות וכו..

פורסם
  • מחבר

אני עדיין חשוב שזה לא כדאי ..שכן תחסוך עוד קצת ותרכוש מערכת יעודית (ולא בארץ זה בטוח)..

המערכות של TT מודולריות רק למוצרים שלהם..אם תרצה להוסיף בלוק יעודי אחר אתה מאוד תוגבל..החל מהמשאבה ועד לרדיאטור..

והכוונה היא שכל נוזל קירור שנמכר ויעודי לקירור מים מכיל כבר תוספים (לרוב) נגד אצות/התחמצנות וכו..

אם לא בארץ אז מה לייבא לפי חלקים מחול? זה הרבה חלקים לייבא...

כל דבר בארץ לא שווה לקנות, זו המציאות, אבל אני לא כל כך מבין מה לא בסדר במערכת שלהם? - החיבורים של החלקים סטנדרטיים, לא מבין למה אני לא יכול נגיד להוסיף אחרי זה בלוק לכרטיס מסך?

פורסם

כי עם תוסיף בלוק קירור לכרטיס מסך (תלוי איזה) אז העמסת החום בלופ שלך תהיה גבוה..מה שהמשאבה לא תמיד יכולה להתמודד..

ואז תראה עליה משמעותית בטמפ'..

וכן אין שום בעיה להזמין מחנויות שונות בחו"ל שמבצעות משלוח לארץ..וזה שבארצנו הרבה דברים לא משתלמים זה נכון..אבל אם יש אלטרנטיבה אחרת אז למה לא :smile1:

פורסם
  • מחבר

כי עם תוסיף בלוק קירור לכרטיס מסך (תלוי איזה) אז העמסת החום בלופ שלך תהיה גבוה..מה שהמשאבה לא תמיד יכולה להתמודד..

ואז תראה עליה משמעותית בטמפ'..

וכן אין שום בעיה להזמין מחנויות שונות בחו"ל שמבצעות משלוח לארץ..וזה שבארצנו הרבה דברים לא שמתלמים זה נכון..אבל אם יש אלטרנטיבה אחרת אז למה לא :smile1:

תודה,

אז אצטרך לשקול את העניין מחדש (וחלקים כמובן...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.