עבור לתוכן

מחשב בסיסי, בלי ציוד היקפי עד 2300 ש"ח - האם זו הצעה כדאית?

Featured Replies

פורסם

השימושי מחשב שלי הם די בסיסיים - אינטרנט, אופיס, סרטים וסדרות באיכות HD, לעיתים עריכת וידאו או גרפיקה (לא משהו מקצועי), נדיר שאני משחק משחקים - מקסימום סימס. כלומר אני לא צריך מאיץ גרפי מטורף. הכי חשוב לי שהמחשב יתמוך ב HD באופן מלא, כי יש לי מסך מחשב וגם מסך טלוויזיה שתומכים ב Full HD.

הציעו לי את המפרט הבא, במחיר 2390 ש"ח כולל מע"מ :

Intel Core 2 Quad אינטל ליבה מרובעת Q8200

לוח אם Intel P45 זיכרון 2048MB DDR III 1333MHz

דיסק קשיח 500GB SATA II

כ.מסך Geforce 9400GT 1GB

צורב LG / Optiarc / Samsung X22 SATA DVD

האם זה מפרט שתואם את הציפיות שלי?

האם הלוח אם כולל כרטיס קול טוב (כי יש לי כבר מערכת של 5 רמקולים ממש טובה מבית קמברידג' שאני לא רוצה להחליף)?

אני לא מבין בזה במיוחד, אבל האם תמיכה מלאה ב HD מבטיחה שיהיה אפשר לנגן גם סרטים מסוג BluRay (לא דרך נגן, אלא ניגון של קובץ מהסוג הזה במחשב)?

פורסם

1. זו לא הצעה, חסרים פה לא מעט חלקים.

2. נסה לענות על השאלות שבסטיקי. כדי לקבל המלצות מדויקות יותר.

3. מהסתכלות ראשונית, אין לך צורך לא במעבד מרובע, לא בלוח מבוסס P45 ובכל מקרה אבל בכל מקרה לא בזיכרון DDR3.

פורסם
  • מחבר

או קיי. עברתי על הסטיקי שהצעת ובאמת היו חסרים כמה דברים מהותיים:

- התקציב שלי הוא 2000 עד 2300 ש"ח.

- המטרה שלי הוא מחשב שיחזיק מעמד חמש שנים מבחינת איכות רכיבים.

- הצרכים שלי : שימושי מחשב לצרכים "משרדיים", אינטרנט, אופיס, ניגון סרטים ומוזיקה. חשוב לי מאוד שהמחשב יתמוך באופן מלא ב HD, כולל ניגון קבצי בלוריי (לא דיסקים, רק קבצים). אני לפעמים מתעסק בעריכת וידאו וגרפיקה, אבל לא ברמה מקצוענית, ככה שאני לא זקוק לאיזה כרטיס מסך מטורף.

- אני לא צריך מסך, מקלדת, רמקולים או עכבר.

ישבתי עם איש מחשבים מהמשרד על מפרט אחר והנה מה שהוא הציע :

2175v.jpg

האם המחשב יעמוד במטרות ובצרכים שלי?

קראתי איפשהו באינטרנט שמעבדי AMD לא תומכים בחלונות 7 העתידית. לא נשמע לא הגיוני במיוחד כי AMD זה מעבד נפוץ. אבל האם המפרט הנ"ל יתמוך בחלונות 7 - אם אני אי פעם ירצה לשדרג את מערכת ההפעלה?

פורסם

איפה קראת שמעבדי AMD לא יתמכו בWINDOWS 7?! זה בולשיט, גם האינטלים וגם הAMDים ממשיכים במסורת תאימות X86 ככה שזה לא נכון, כן יתכן שהמערכת תנצל טוב יותר משהו מסוים במעבדי אינטל שאין במעבדי AMD, אבל זה לא אומר כלום לגבי תמיכה, אולי הפרש ביצועים מסוים.

המחשב הנ"ל יעמוד בדרישות, בכל זאת, שווה לקחת מארז קצת נוח יותר כמו HEC 6C60 או 335 שלCM. ולמען השקט, קח קירור למעבד כמו ALPINE 7.

פורסם
  • מחבר

אני מאלה שאוהב מארזים פשוטים, בלי תאורה מיותרת ובעיקר שקטים. מה ההבדל בין המארזים שהצעת למארז שיש אצלי?

פורסם

עובי פח - שקט - איכות חומרים, סידור פנימי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים