עבור לתוכן

Pentax K-7 :: היא כבר כאן

Featured Replies

פורסם

מושא הצילום העיקרי שלי הוא הילד שלי שהוא מאוד תזזיתי. באור יום אין שום בעיה, ה-K20D מהירה כמו שאר המתחרות שלה, כולל במצב AF-C. ברקע שהשמש שוקעת, ההפרעה הכפייתית של מנגנון הפיקוס מסוגל לשגע פילים ואני מתחיל לפספס פוטו-אופ'ס. המצלמה מאוד מדויקת, אין ספק, ושהתמונות יוצאות, הן יוצאות חדות להפליא. אבל לפעמים אתה פשוט רוצה להוציא תמונה, לא אכפת לך שהיא לא תהיה 100% מושלמת והמצלמה ב-hunting אינסופי, לפנים-לאחור. העדר AF-ASSIST על הגוף הוא עוד מגרעה.

במינולטה 7 (מצלמת פילם מהעשור הקודם) הנושא הזה טופל בצורה מאוד חכמה. יש במצלמה אופציה שמאפשרת להגדיר האם הפוקוס מעדיף דיוק או מהירות, ויש AF Assist שמקרין טקסטורה אדומה וכמעט בלתי נראית על הנושא (כמו זה שקיים בפלאשים חיצוניים). חבל שב-7D שתי התכונות נעלמו. לפחות סוני החזירו אותן ב-A700 (ביחד עם מודול פוקוס שכולל חיישן מרכזי עם הצלבה כפולה). מוזר שבשאר החברות לא הלכו בכיוון הזה, ובמקרה הטוב משתמשים ב-AF Assist עם אור אחיד בצבע לבן (ניקון) או ירוק (פנטקס).

הנושאים האלו כאמור טופלו ב-K-7, אבל קצת עצוב שפנטקס מציעים תכונות פוקוס טובות רק בגוף העל שלהם ב-1300 דולר בזמן שמקצת המתחרים מציעים פוקוס מעולה גם בגופים של 500 דולר...

הנושא טופל, אבל הייתי שמח לראות את התכונות שלמעלה. ביחד עם מודול הפוקוס המתקדם יותר של פנטקס התוצאה יכלה להיות עוד יותר מוצלחת מהמימוש של ה-K-7 (שלפי כל הדיווחים הוא מימוש מאוד מוצלח). לגבי המחיר, חכה כמה חודשים ותראה מערכת דומה בגוף ברמת ביניים. חכה שנתיים ותוכל לקנות K-7 ב-$700.

המזל הוא שהעינית של ה-K20D טובה, טבעת הפוקוס בעדשת הקיט נוחה יחסית (לעדשות קיט אחרות) והטווחים עליה גם מאפשרים צילומים על עיוור לעיתים. ושוב פעם, אם מישהו מכיר 50 מ"מ מהירה, ישנה וטובה למכירה, אני אשמח לשמוע...

אני מכיר מישהו שאולי יסכים למכור 50/1.7 KA. כמה אתה מוכן לשלם על עדשה כזו?

• תגובות 120
  • צפיות 13.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פנטקס לומדים במהירות כך נראה, אני לא אתפלא אם ה-K300 כבר תכלול מנגנון פוקוס חכם יותר (בנוסף ל-LV ווידאו כמצוות האופנה). אני רק מקווה שהם לא ילכו בעקבות סוני (שמאוד מצליחים לאחרונה) ויהפכו את דגמי הכניסה שלהם לדמויי P&S עשויי פלסטיק זול (התיאור שלי ל-A300/A350 וממשיכות דרכן).

הסיבה שה-K20D מצאה חן בעיני היא שבמחיר שלה היא היחידה שלא התפשרה על איכות הגוף (יש בה אפילו כמה נקודות מושקעות יותר ביחס ל-K-7, כגון דלתות הגישה לכרטיס הזיכרון והחיבורים החיצוניים) ובקרות לשליטה ישירה על מרבית הפרמטרים. פנטקס הם בין היחידים שמבינים (או שאכפת להם מ-) חובבי צילום על תקציב מוגבל שרוצים גוף שהוא לא צעצוע פלסטי עמוס גימיקים.

ראיתי לאחרונה מישהו שהציע SMC-M 1.4 ב-400 ש"ח (אין לי מושג אם עדיין אקטואלי), התקציב שלי הוא 300-400 לצורך העניין (גמיש רק כלפי מטה למרבה הצער). עוד לא נסגרתי בעניין משום שגם לאחר קריאה מרובה לא הצלחתי להבין אם יש יתרון משמעותי ל-SMC-A על פני ה-M (מלבד צמצם אוטומטי, לא קריטי), יש שאומרים שהאופטיקה זהה ויש שאומרים שיש הבדל מהותי בשל ציפוי משופר והפורומים מלאי דוגמאות ומאמרים שלא מצאתי את הרגליים והידיים בתוכם (ואני ברוך השם קורא מאמרים לא מאתמול).

פורסם

אוקי, דיברתי איתו, והוא לא מעוניין למכור את העדשה.

שקלת את ה-50/1.4 AF? היא די זולה בהשוואה לעדשות המקבילות של חברות אחרות, והפוקוס האוטומטי הוא בהחלט יתרון משמעותי.

פורסם

זולה ביחס לאחרות כן. אולם לא זולה אבסולוטית (1200 ש"ח), בוודאי לא בהתחשב שמדובר בשבילי במותרות ועוד במותרות למטרות מאוד ספציפיות (צילומי פורטרט מסוימים, טיולים בשעות ערביים-לילה).

בנוסף - בתנאים המסוימים האלו, שוב צצה לה בעיית האוטופוקוס על ה-K20D (ואני לא מתכוון לשדרג ל-K-7 לפחות ב-3 שנים הקרובות), כך שאוטופוקוס בעדשה זאת פחות מהווה יתרון בשבילי. לציין גם שהעדשות הישנות בנויות יותר טוב לפוקוס ידני (טבעת נוחה וחלקה יותר).

פורסם

מאוד מעניין אותי כמה תעלה ה-K-7 בארץ.

ובכמה לדעתכם אוכל למכור היום K200D+18-55+Grip ?

פורסם

מאוד מעניין אותי כמה תעלה ה-K-7 בארץ.

אני מהמר על 6000 עד 6500 ש"ח לגוף ביבוא רשמי, כ-500 ש"ח יותר ביחד עם עדשת הקיט החדשה.

ובכמה לדעתכם אוכל למכור היום K200D+18-55+Grip ?

2000 ש"ח נראה לי סכום ריאלי.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לפי השמועה הזו סמסונג עומדים לשחרר את ה-GX30, מצלמה שאמורה לכלול את כל התכונות של ה-K-7 + השינויים / שיפורים הבאים:

- מסך מפרקי

- 6 תמונות בשניה

- סנכרון 1/250

- פאנל

במקום LCD

- מערכת פוקוס חדשה עם 11 חיישנים מוצלבים וחיישן מרכזי עם הצלבה כפולה (כמו בסוני A700)

- עינית גדולה יותר מכל מצלמת APS-C אחרת (אם כי די דומה לזו של ה-K-7 וה-D300)

‏- GPS מובנה

- שני חריצי SD; חיבוריות Wi-Fi

- מימדים ומשקל מקבילים ל-K20D

- סוללות מהסוג שמשמש את ה-K20D

אם השמועה נכונה, אז סמסונג העלו את הרף גבוה יותר מה-K-7. מעניין מה יהיה ל-D300s להציע מול מפרט כזה.

פורסם

‏- GPS מובנה

מה הפאקינג קשר!?

פורסם

כדי שתדע איפה צילמת כל תמונה, ותוכל למיין בתוכנות לפי מיקום

פורסם

כן, לרובנו GPS במצלמה הוא פיצ'ר מיותר, אבל למשתמשים בתחומים מקצועיים מסויימים (למשל נדל"ן או רשויות אכיפת חוק) הוא שימושי מאוד.

פורסם

איזה היצע עדשות יש לסמסונג?

אף פעם לא ראיתי עדשה יעודית משלהם, הם נתמכים רק ע"י עדשות צד שלישי כמו סיגמא וטמרון?

פורסם

סמסונג משתמשים באותו ביונט כמו פנטקס, ועד היום כל מצלמות ה-DSLR שלהם היו בעצם מצלמות של פנטקס עם שינויים קוסמטיים.

פורסם

סמסונג משתמשים באותו ביונט כמו פנטקס, ועד היום כל מצלמות ה-DSLR שלהם היו בעצם מצלמות של פנטקס עם שינויים קוסמטיים.

אורן, מכיר אתר שעשה בחינה של קבצי ה- RAW של החברות? עד כמה באמת הם זהים?

לדעתי יש הבדל גם בחיישן עיבוד התמונה ומערכת ה- A/D.

לגבי ה- K-7. לפי התמונות ברשת אין סיפור משמעותי ב- RAW בינה לבין ה- K20D. כלומר אין שיפור אמיתי בחיישן.

כמו תמיד פנטקס העמיסה פיצ'רים ומבורכת בגוף וממשק נהדרים. אבל בניגוד ל- K10D שבזמנה הייתה מצלמת ה- 10 מגה פיקסל עם איכות התמונה הכי טובה, הפעם אין לפנטקס קלף מספיק משכנע להביא לקוחות מניקון / קנון. כל עוד החיישן בעל רגישות המתחילה מ- 100 זה אומר שהוא מתחיל מרגישות בסיסת של סטופ מאחורי המיטב של קנון / סוני.

באמת שלגוף הזה מגיע יותר.

הלוואי ופנטקס היו חוזרים לשימוש בחיישנים של סוני.

נ.ב.

התבוננות ב- DXO Mark מבהירה כי אכן יש המון דמיון, אבל גם מעט הבדל בקריאה.

נראה שב- RAW סמסונג עושה עבודה יותר טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים