עבור לתוכן

Sony משיקה שלוש מצלמות DSLR לתחום הנמוך

Featured Replies

פורסם

יותר מאכזבה. יש כאן טרנד שצריך להדאיג כל משתמש סוני/מינולטה שמצפה לראות חדשנות ותחרותיות. במקום שהמצלמות האלה יכללו תכונות חדשות ושיפורים, הן כוללות עיצוב חדש, גימיק או שניים ובעיקר והסרה של תכונות שהיו כללות בדגמים הקודמים - כפתור AEL, מתג לשליטה על המייצב, Program Shift, שקע לכבל משחרר ועוד. לאלה אפשר לצרף פיצ'רים שסוני הסירה במעבר בין ה-A100 לשלישיית הדגמים הקודמת - כפתור DOF ונעילת מראה.

מוזר שלמרות הגישה הזו נתח השוק שלהם שילש את עצמו בעוד חברות חדשניות כגון אולימפוס ופנטקס מדשדשות עם אחוזים ספורים. כנראה שלהרבה משתמשים שרגילים לקנות "Sony" המותג הזה יותר משמעותי מאשר המוצרים עצמם. כמשתמש מינולטה, עדיין לא ראיתי מהם הברקות שהיו מפתות אותי לשדרג, ועם הגישה הזו כנראה שגם לא אראה בעתיד הקרוב. לא נורא, יש לי סבלנות.

פורסם
  • מחבר

לפי השמועות ולפי מה שהבנתי סוני הולכת חזק על צרכנים שלא מבינים כל כך בצילום אבל רוצים משהו יותר ממצלמת P&S כזו בעלת ביצועים טובים יותר באור נמוך (בגלל גודל החיישן) וגם בעלת יכולות אופטיות עדיפות. הצרכנים הללו צריכים בדרך כלל עדה אחת או שתיים לכל היותר ופלאש בסיסי (שים לב לליין שהשיקו הכולל בדיוק את אלו). הליין היותר מקצועני יהיה מכיוון ה A800 החדשה ואולי גם A900 עם שינויים קטנים.

פורסם

לדעתי מדובר במהלך שיווקי מבריק של סוני.

הם לא טיפשים, ונראה לי שאנחנו עוד נופתע ובגדול.

בכל אופן, העיצוב של הסדרה החדשה באמת מדהים...

פורסם

לדעתי מדובר במהלך שיווקי מבריק של סוני.

מה שאני רוצה לראות זה קצת יותר תכונות שקשורות בצילום וקצת פחות שיווק.

הם לא טיפשים, ונראה לי שאנחנו עוד נופתע ובגדול.

בסופו של דבר אני בטוח שהם יהיו תחרותיים, השאלה היא כמה איטרציות של מצלמות לא תחרותיות נצטרך לקבל עד שהאסימון שלהם יירד.

בכל אופן, העיצוב של הסדרה החדשה באמת מדהים...

אתה כנראה רואה משהו שאני לא רואה...

פורסם

ואת זה אתה רואה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

רואה, ולא מתרשם במיוחד.

פורסם

או אפילו, רואה, סתם הצבע השתנה. זה הכל.

פורסם

עיצוב מיושן... לא אהבתי בכלל, אני אישית אוהב את העיצוב של פנטקס

פורסם

נראה לי שאת המצלמות האלו תכננו בעזרת קבוצות מיקוד של משתמשי PS ובסיוע נדיב של רואי החשבון.

צריך אומנם להחזיק את המצלמות בידיים, אבל לפי התמונות והמשקל, הן כנראה לא ממש בנויות לתלפיות (יותר 1000D, פחות K200D), הבקרות נלקחו ממצלמות PS וכך גם הקו העיצובי עם קטלוג ה-accessories הנלווים.

גם בשאר הנתונים ברור שסוני לא ממש ניסו לייצר "מכשירי צילום", העינית הקטנה (שעל הנייר אפילו קטנה יותר דוקא בדגמים היקרים יותר!), מיקום הכפתורים ועיצוב הגוף כמו מזמין את הצלם לעבוד עם מצלמות אלו כמנהג ה-PS עם ידיים פשוטות לפנים ועבודה עם ה-LCD, כאשר ה-VF משמש למעשה כגיבוי בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים