עבור לתוכן

מאוורר בדלת המארז

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי שאלה פשוטה לגבי מיקום מאוורר שאני הולך להוסיף בצד של המארז,

מיקום החורים למאוורר בדלת המארז הוא פחות או יותר מול סלוט הPCI-E, כלומר מול כ. המסך.

כ. המסך שאני הולך להרכיב הוא INNO3D GTX260 FREEZER X2

http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gtx200/gtx260_freezerx2.html

והקירור כביכול לא מוציא את האוויר החם מתוך המארז החוצה כמו כרטיס סטוק אלא חלקו גם נשאר במעגל האוויר במארז ויוצא באמצעים אחרים.

השאלה שלי היא האם לכוון את המאוורר בדלת הצדדית כך שיוציא אוויר חם כביכול הנפלט מהכרטיס, או שיכניס אוויר קר על הכרטיס ובכללי לתוך המארז?

2 המאווררים האחרים במארז הם בהרכב קלאסי - מאוורר מקדימה מכניס ומאוורר מאחורה מוציא.

פורסם

שלום לך,

דבר ראשון כ.מסך מעולה ובחירה טובה,קירור שמאפשר יכולות OC מעולות.

דבר שני הוא שכדאי שתכוון את המאורר שיכניס אוויר כיוון שאל תשכח שיש לך גם את המאוורר של המעבד שפולט אוויר חם לתוך המארז אז תוספת של כניסת אוויר תהיה מעולה.

ממליץ על מאוורר 12 ס"מ עם דחיפת אוויר טובה (דוגמת SFLEX וכו').

פורסם
  • מחבר

הת'ראד השני היה בעיקר לשאלה לגבי קיט המאווררים, ואם קיים אחד כזה בכלל.

כתבתי גם בת'ראד ההוא את השאלה מכיוון שלא קיבלתי יחס רב לשאלה ספציפית עם הכרטיס הזה.

בכל אופן יש לי מארז ג'נרי, MIDI TOWER עם לוח mATX, הארד דיסק בודד שיושב על "רצפת" המארז מקדימה מול המאוורר ועל המעבד יש ALPINE 7 PRO שכביכול מפזר אוויר במעבד ולא בדיוק מעיף אותו לכיוון המאוורר הפולט. כאשר אקנה את הספק החדש של ENERMAX (פרו 82+) יהיה גם ספק בתפקיד שאיבת אוויר מתוך המארז.

אין לי מגירה עם מסילות להארדיסקים מרובים במארז, וטוב שכך, דבר זה יוצר מספיק מקום לכל כרטיס מסך שרק ארצה ומקום די מרווח לזרימת אוויר (לאחר שאעשה סידור כבלים עם הספק החדש ;D)

במארז יש יציאור אוורור מקדימה, מאחורה ודי הרבה בדלת המארז (מספיק מקום ל2 מאווררי 90-120מ"מ)

עכשיו שאלה לי אליך טאוטאו, נניח ויש לי 2 מאווררים ממוצעים (ג'נרי מקדימה, מאוורר מקרור מעבד ישן מהמחשב הקודם של COOLER MASTER שרץ על 2500RPM מאחורה) האם כדאי לשים מאוורר חזק כמו S-FLEX בדלת המארז, או שיועיל יותר לקירור המארז לשים את המאוורר החזק דווקא מקדימה/מאחורה?

תודה מראש. :yelclap:

פורסם

אין משהו חד משמעי..לרוב הם יהיו יותר אפקטיבים בקידמת המארז או בחלק האחורי..שכן בצד זה בגדר אקסטרה..

ואל תסמוך על הספק בתור מאוורר..הספק בנוי לקרר את עצמו..ולכן אין לקחת אותו בחשבון...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים