עבור לתוכן

בעיה מעצבנת - מחשב נתקע כשמנגן Wav/MP3

Featured Replies

פורסם

כשאני משמיע קטעי Wav או MP3 (אני די בטוח שבMIDI זה לא קורה) אז המחשב מתחיל לנגן ואחרי כמה זמן פשוט נתקע וממשיכים לשמוע את הצליל האחרון שנוגן (בד"כ זה צפצוף).

נסיתי כמה נגני מוזיקה - MediaCenter, Winamp. אפילו כשניסיתי את המשחק "מיליונר" שמשתמש בקבצי WAV, אז אחרי כמה זמן זה נתקע לי.

אני עובד עם XP, וכרטיס הקול הוא Audigy 2. חשבתי שהבעיה היא עם הכרטיס, אז ניסיתי לבטל אותו ולהשתמש בכרטיס Onboard במקום (גם קריאיטיב) והבעיה נשארת.

אם זה לא בכרטיס (נראה לי) וזה לא בנגן (די בטוח), אז במה כבר יכולה להיות הבעיה?

יכול להיות משהו בווינדוס שאחראי על ניגון ומוזיקה?

עוד משהו - המחשב שלי (אתלון 1.4) עומד כרגע על בערך 65 מעלות מעבד ו50 מעלות לוח אם. יכול להיות שזו הסיבה?

פורסם

המעבד בהחלט בגבולות הטמפרטורה הנורמלית. אולי הטמפרטורה של הלוח גבוהה מדי, למרות שקשה לי להאמין. נסה לפתוח את המארז ולהצמיד לו מאוורר ביתי גדול כדי לראות אם הבעיה נפתרת.

פורסם
  • מחבר

טוב, הפעלתי את כל המאווררים שיש לי במחשב (אחרי שכבר הגיע ל67 מעלות).

עכשיו המעבד על 55 והלוח על 40, הבעיה עדיין נמצאת.

היא כנראה קיימת רק ב Digital Audio לסוגיו.

אני בקושי מצליח לשחק Monkey Island 4, כל כמה דקות הוא נתקע מאותה בעיה.

הורדתי DirectX, עשיתי Windows Update, עשיתי RollBack לדרייברים, הורדתי דרייברים חדשים, ניסיתי להשתמש בכרטיס Onboard, ניסיתי להעיף את הCODECS ולהתקין אותם מחדש, סרקתי ווירוסים, עשיתי Defrag, נתתי עדיפות לIRQ של הכרטיס קול, שמתי את ההגדרות של הביוס על Fail-Safe.

כלום לא עוזר...

אולי מישהו יודע מה החלק שאחראי על השמעת אודיו בווינדוס (מה שבין הבקשה של התוכנה לנגן קובץ לבין ההגעה של המידע לכרטיס הקול), כי אני די בטוח שהבעיה היא שם.

אם כלום לא יעבוד, אז אני אפרמט את המחשב וזהו.

עדכון - התקנתי גם SP1 - לא עוזר.

עוד עדכון - אני ממשיך לכתוב פשוט כי זה משעשע אותי, אולי גם אתכם:

פרמטתי את ההרדיסק, התקנתי XP עוד פעם - לא עזר.

החלפתי: כרטיס קול, עכבר, מקלדת, מסך, כרטיס מסך, הוצאתי את כל כרטיסי הPCI, ניתקתי את הפלופי וכונני הדיסקים.

הדברים היחידים שנשארו הם: הרדיסק, מעבד, זכרון, לוח אם וספק. הבעיה נשארת.

עכשיו - בגלל שהבעיה היא רק כשמנגנים קבצי קול, אז זה חייב להיות רכיב חומרה שיודע מה זה "קול" בכלל. ספק פשוט נותן חשמל, הרדיסק קורא וכותב קבצים, זכרון אותו דבר. לדעתי החומרה היחידה ש"יודעת" שהיא מנגנת קבצי קול זה המעבד ואולי הלוח אם.

יש סיכוי שהמעבד\לוח אם התקלקלו ורואים את זה רק כשמשמיעים קבצי קול?

לי זה מאוד מוזר העניין הזה.

הצעד הבא יהיה להחליף הרדיסק ולראות אם הבעיה חוזרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים