עבור לתוכן

מדבדב מציג: ההיסטוריה, כפי שרוסיה רואה אותה

Featured Replies

פורסם

משכה?!

זו הייתה נסיגה טקטית. ולא שהייתה להם ברירה... לא היו להם אפילו קרוב למספיק כוחות ליד הגבול באותו הזמן כדי לעצור את הפלישה... הי, אפילו נסיגה לא ממש הייתה... לא היו שם חיילים שיכלו לסגת...

מה שניצח את המילחמה זה אלפי T39 שיוצרו בקצב מסחרר ונשלחו לקרבות ישר מפס היצור. והעובדה שרוסים פסיכים לחלוטין.

רוב הצבא הגרמני הושמד באזור סטלינגראד ובקרבות השריון הגדולים ביותר בהסיטוריה האנושית שהתקיימו באיזור קורסק.

קרובי משפחתי לחמו בקרבות אלו.

כולם חוץ מאחד ניספו.

האמריקאים שניכנסו למלחמה לקראת סוף העימות נילחמו בשרידי הצבא הגרמני .

כל הפלישה לנורמנדי מוגזמת לחלוטין.

כל ההתנגדות שהאמריקאים פגשו בנורמנדי,זה כמה עמדות מקלעים שאויישו על ידי כוחות הג"א גרמניים שהיו מורכבים

מילדים ופנסיונרים גרמנים שגוייסו בהליך מזורז.

הסיבות העיקריות לניצחון:

מסה אנושית רבה יותר.

עומק אסטרטגי שאיפשר יצור סידרתי של טנקים ומטוסים במפעלים רחוקים מהחזית.

המשטרה הצבאית הרוסית שירתה בכל מי שהעז לסגת.

אבל הסיבה העיקרית והפחות ידועה למוטיווציה הגבוהה של החייל הרוסי הממוצע -הייתה הבטחתו של היטלר לעשות את הרוסים משרתים

של הגזע הארי,לכשיינצח במלחמה.מבחינת הרוסים זה היה כמו סדין אדום עבור שור והם הלכו לקרב עם שינאה יוקדת בלב....

• תגובות 79
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הייתה פעם ברוסיה שאתה אומר את זה? :s05:

אני מתערב איתך שאתה לא מבין כלום על רוסיה ואף אחד כאן לא.. טיפש. לבורות שלך אין גבול. יא פטטן. אם רוסיה תפליץ לכיוונכם לא ישאר מכם זכר בהיסטוריה.

לכיוונכם?

יענו אתה לא חלק מהמדינה,

אתה רוסי פטריוט שמסרב ליהיות חלק ממדינת ישראל?

כואב לך שרוסיה , המדינה הכל כך חזקההההההההההה, שיקשקה מארה"ב כל כך, וניצחה עם הרבה עזרה ממעצמות העולם

ידידי, רוסיה, המדינה, שיכלה לקחת את גרמניה עם קצת שכל, ספגה יותר אבידות בחיילים מכל שאר הצבאות, עקב טימטום יתר

ואי עמידה בלחצים, כנראה בשל שתיית יתר.

תשמור את הפטריוטיות העיוורת שלך , בתוך הראש הקטן שלך

כן, רוסיה לקחה חלק גדול בניצחון על גרמניה, כן, אילולא רוסיה , לא הייתה מובסת גרמניה.

לא, רוסיה לא ניצחה לבד.

נמאס מה-"אני רוסי, רוסיה הכי חזקה", כמו בדיון שהיה לא מזמן על הטנק הטוב ביותר

כל הרוסים חפרו שם על ה"טכנולוגיות הכל כך טובות של רוסיה"

רוסיה מדינה גאוותנית, כל כולה רוח ובירבורים

והיא יכלה ממזמן ליהיות המעצמה הראשונה במספר.

[br]פורסם בתאריך: 19.05.2009 בשעה 23:43:58

רוב הצבא הגרמני הושמד באזור סטלינגראד ובקרבות השריון הגדולים ביותר בהסיטוריה האנושית שהתקיימו באיזור קורסק.

כולם חוץ מאחד ניספו.

כל ההתנגדות שהאמריקאים פגשו בנורמנדי,זה כמה עמדות מקלעים שאויישו על ידי כוחות הג"א גרמניים שהיו מורכבים

הסיבות העיקריות לניצחון:

מסה אנושית רבה יותר.

אבל הסיבה העיקרית והפחות ידועה למוטיווציה הגבוהה של החייל הרוסי הממוצע -הייתה הבטחתו של היטלר לעשות את הרוסים משרתים

של הגזע הארי,לכשיינצח במלחמה.מבחינת הרוסים זה היה כמו סדין אדום עבור שור והם הלכו לקרב עם שינאה יוקדת בלב....

אכן מסה אנושית רבה יותר, שגרמה למותם של 9 מיליון חיילים רוסים, בהחלט הישג מרשים, רק מהם היה אפשר להקים 2 מדינות ישראל.

פורסם

כולם חוץ מאחד ניספו.

הסיבות העיקריות לניצחון:

מסה אנושית רבה יותר.

איך זה קשור למה שכאני כתבתי? (חוץ מההרחבה על ה"פסיכים"...)

פורסם

dan79, לא איכפת לי מה יגידו לגבי רוסיה, ארה"ב, או החלק של כל אחת במלחמה, אבל להמעיט בהיקף של מה שהלך בפלישה לנורמנדי ב D-day זו פשוט בורות או טיפשות, ואפילו עלבון למשתתפים בפלישה.

"כמה עמדות מקלעים"? מה שהלך שם זה גיהנום עלי אדמות, הגרמנים היו מבוצרים שם היטב בבונקרים, חמושים במקלעים, מרגמות, פנצרפאוסטים בשפע, ושאר רימונים וירקות.

4 דוויזיות רגלים של הוורמהכט זה ממש לא "כמה ילדים ופנסיונרים שגויסו בהליך מזורז", 3 מתוך 4 הדוייזיות שכחו בהגנה על החופים הוקמו ב 1941, וכללו לא מעט ותיקי מלחמה.

יש סיבה טובה מאוד לזה שעושים מהמבצע הזה סיפור כל כך גדול.

ועכשיו לגבי החלק השני-

לרוסים לא הייתה שום "מוטיבציה" ביציאה למלחמה בגרמניה, הם לקחו כל ילד בגיל שהיה מספיק להחזיק נשק, תקעו לו נשק בידיים, ושלחו אותו לחזית. אתה מסרב לצאת להילחם? הורגים אותך על המקום.

אתה נסוג מקוי החזית?

100 מטר מאחורה יושב מישהו שהתפקיד שלו הוא חד משמעית לירות בך אם אתה עושה את זה.

אז מה היה לחייל הרוסי הממוצע במלחמה? מוות בטוח מאחורה או "אולי מוות" מקדימה. זו בחירה פשוטה מאוד לעשות. היה פה גורם קטן מאוד של "מוטיבציה" בעניין.

פורסם

1. הפלישה לנורמנדי הייתה כל כך נוראית בגלל שלקחו צי ימי+ אווירי ענקיים ו"ריסקו" אותם על רצועת ים ממוקשת וחוף ממוקש עם בריקאדות. בנוסף, היו לנאצים די מעט תותחי נ"מ לא מעט מיקלעי נ"מ וכמה תותחי ארטילריה לטווח רחוק נגד הספינות. כשמאסה ענקית של כלים מתקרבת כמעט כל פגז פגע במשהו...

2. החיילים שם היו מחופרים טוב בכמה וכמה מוצבים, אבל כמעט ולא הייה להם סייוע אווירי, ארטילרי או טנקים. האמריקנים דאגו לסיוע אוירי די צמוד לכוחות הקרקע, והם שאפו להכניס כמה שיותר טנקים.

כל הפלישה לנורמנדי- הקרב האמריקני הגדול ביותר באירופה, הייתה קטנה יותר מקרב סטאלינגרד (עד כמה שאני זוכר לפחות)- בכול ההבטים. וקרב סטאלינגראד ממש לא הייה מיוחד מבחינת סדרי הגודל בלחימה של הרוסים. היו קרבות גדולים יותר וכמה קטנים יותר, אבל ממש לא בהרבה.

וגם כמות היחידות של המשטרה הצבאית הרוסית שהיו צריכים לירות בכל מי שבורח מנופחת... היו יחידות כאלה, אבל ממש לא בכול קרב ובטח שלא בכמות שמנסים להציג.

פורסם

נראה כאילו הדיון הזה הולך לכיוון של בעד רוסים ונגד רוסים, השמצה של רוסים והכחשת הגדולה שבעניין, או הגזמה והעצמת אותה הגדולה... :screwy:

אישית אני אוקראיני ונולדתי באוקראינה, מהשנים שלי בבריה"מ לשעבר, אמנם לא ביקרתי בחיי ברוסיה אבל הקרבה ברורה, זה ידוע שהרוסים אוהבים לשתות, זה מושרש בתרבות הרוסית, וכך גם האוקראינית במיוחד מאז ומתמיד. אני לא מבין למה הבחור הפטריוט התעצבן בדיוק, הבנאדם לא אמר שום דבר מעליב לכיוון הרוסים או לכיווני לדוגמא. אמר את האמת הפשוטה.

בכל אופן רוסיה אכן הפסידה הרבה יותר חיילים ממה שיכלה, אך אם הייתה נוקטת באסטרטגיית קרב שונה, האם התוצאות היו זהות? :-X

וכמובן שרוסיה לא ניצחה לבד, אבל הסיוע לא היה רב מדי ביחס לכמות הכוחות שגוייסו מצידה של רוסיה. המשטר הכריח את תושביו להלחם ללא כל אפשרות בחירה וסטאלין בזמנו ניסה בכל כוחו לתת מוטיבציה לחייליו וזה ידוע.

לגבי הויכוח שמתחיל להיווצר פה ויגדל במימדיו, לא נראה לי שיש ממש טעם... :lol:

פורסם

Scorn,

אמרת דברים נכונים ברובם אך אתה עדיין מציג בדבריך עיוות הסטורי רציני.

ביום הפלישה לנורמנדי האמריקאים איבדו 1465 איש, בנוסף לכ5000 פצועים. לאנגלים מספר האבדות היה כשליש מזה, לגרמנים כמעט כפול. לא, לא החסרתי ספרות. אתה מוזמן לבדוק. אלה המספרים. אכן מדובר במבצע גדול - אבל איך אפשר להשוות זאת לאבדות של הרוסים? בקרב שהיווה את המפנה במלחמה, קרב סטלינגרד, נהרגו או נפצעו כמליון (!) רוסים וכשלושת רבעי מליון גרמנים.

איך אפשר להשוות? במלחמה כולה נהרגו פי עשר חיילים גרמנים מאשר אמריקאים (וגם זאת כאשר סופרים גם את האבדות של האמריקאים באוקיונוס השקט נגד יפן!), ופי 2 חיילים רוסים מהגרמנים. האמריקאים, עם כל הסרטים שעשו עליהם, היוו בתמונה הגדולה חלק כמעט זניח. למעשה, יש סיבה שהם פלשו רק ב1944 (ואפילו ההפצצות הכבדות מהאוויר החלו רק בסוף 43, אחרי המפנה בסטאלינגרד) - הם ידעו שהרוסים ינצחו את הגרמנים, ופחדו (ובצדק) שברה"מ תשתלט על כל אירופה.

אני לא ממעיט בגבורתם של אלה שמצאו את האומץ להסתער מתוך סירות על חוף חשוף המוגן בעמדות מקלעים, תותחים ומה לא - אבל כשמדברים על קנה מידה הסטורי, כדאי להכניס דברים לפרופורציה.

ועכשיו לגבי החלק השני כדבריך-

הדברים שאתה מתאר היו גם היו, אבל אתה שוכח פרט אחד קטן: בשביל האמריקאים זו היתה מלחמה מעבר לים, כמעט "לא העסק שלהם", כאשר אזרחיהם, נשותיהם וילדיהם חיים בבטחה בארצם. בשביל הרוסים המצב היה "קצת" שונה: במהלך המלחמה נטבחו או הורעבו למוות (בעיקר בלנינגרד) יותר אזרחים רוסים מאשר חיילים. המשפחות שלהם, הבתים שלהם, החיים שלהם היו בסכנה ממשית בין אם בחרו להלחם ובין אם הוכרחו. הם נמצאו בין הפטיש לסדן, ומי כמונו הישראלים יודע איזו מוטיבציה יכולה לצמוח מזה, גם אם לא מאיימים עליך בהוצאה להורג אם תיסוג.

רמת האימונים, הציוד, הארגון והפיקוד הרוסים נפלו ברוב המקומות והזמנים בהרבה מהיכולת הגרמנית. תוסיף לזה את העובדה שהמפקדים הרוסים לא ממש דאגו להשרדותם של חייליהם, ואתה מקבל את מספרי האבדות האסטרונומיים - אבל שלא תעיז לרגע לרמוז שלרוסים לא היתה מוטיבציה להלחם. היתה גם היתה. ואם סופרים באופן קולקטיבי - הרבה יותר מאשר לכל אלה שעשו עליהם סרטים בהוליווד.

פורסם

לכיוונכם?

יענו אתה לא חלק מהמדינה,

אתה רוסי פטריוט שמסרב ליהיות חלק ממדינת ישראל?

כואב לך שרוסיה , המדינה הכל כך חזקההההההההההה, שיקשקה מארה"ב כל כך, וניצחה עם הרבה עזרה ממעצמות העולם

ידידי, רוסיה, המדינה, שיכלה לקחת את גרמניה עם קצת שכל, ספגה יותר אבידות בחיילים מכל שאר הצבאות, עקב טימטום יתר

ואי עמידה בלחצים, כנראה בשל שתיית יתר.

תשמור את הפטריוטיות העיוורת שלך , בתוך הראש הקטן שלך

כן, רוסיה לקחה חלק גדול בניצחון על גרמניה, כן, אילולא רוסיה , לא הייתה מובסת גרמניה.

לא, רוסיה לא ניצחה לבד.

נמאס מה-"אני רוסי, רוסיה הכי חזקה", כמו בדיון שהיה לא מזמן על הטנק הטוב ביותר

כל הרוסים חפרו שם על ה"טכנולוגיות הכל כך טובות של רוסיה"

רוסיה מדינה גאוותנית, כל כולה רוח ובירבורים

והיא יכלה ממזמן ליהיות המעצמה הראשונה במספר.

[br]פורסם בתאריך: 19.05.2009 בשעה 23:43:58

אכן מסה אנושית רבה יותר, שגרמה למותם של 9 מיליון חיילים רוסים, בהחלט הישג מרשים, רק מהם היה אפשר להקים 2 מדינות ישראל.

לא יכולתי לומר את זה טוב יותר

+100

פורסם

לכל מי שהגיב לי- אני לא משווה בין הפלישה לנורמנדי לקרב סטאלינגרד. למעשה, אני לא עורך השוואות בכלל, כמו שאמרתי- אני לא מתייחס לחלק של כל אחת מהמדינות במלחמה, ו "מי עשה יותר" או משהו. התייחסתי רק לתגובה מביישת למדי של Dan79 שעושה צחוק מאותו מבצע.

ולגבי השאר- לסרטי WW2 הוליודיים ומשחקים כמו COD5 אני מתייחס כקומדיות ולא הרבה יותר, כי לאמריקאים יש נטיה יפה לעוות את ההיסטוריה בצורות פראיות.

לגבי "מוטיבציה" ושאר הדברים.... עבדתי כמה חודשים עם מישהו שסבא שלו היה באחת מאותן יחידות שיורות במי שמנסה לברוח. אלו לא היו גדודים שלמים שמחכים לך מאחורה, אבל בהחלט היו מספיק. ולפי מה ששמעתי (אל תתפסו אותי במילה, זה רחוק מעובדה היסטורית, אבל יצא מהפה של מי שהיה שם) בשנה הראשונה לקרבות המון ניסו לברוח. מספרים אדירים.

פורסם
  • מחבר

לפני שאנחנו נגלוש מהנושא לכיוון מלחמת העולם השניה, אני רוצה לציין דבר אחד.

נושא התרד מעולם לא היה על המלחמה עצמה, אלא על פרופגאנדה הרוסית במיטבה.

אחרי שסטאלין מגדולי העריצים שחיסל, כלא במחנות כפיה וטיהר מיליוני רוסים ושאר דברים טובים...

פתאום שוכתב לגדול המנהיגים הרוסים, כדי להעצים את אמא רוסיה.

איך אחרי שכול ערוצי התקשורת אולאמו ועכשיו משדרים לפי מכסות של "חדשות טובות"

וזה לא רק הם, תעשו חיפוש פשוט אחר אתר חדשות ברוסית בגוגל ותראו ש50% מהחדשות לגבי רוסיה זה

הטנקים החדשים שהמציבים פה וצוללת הגרעינית החדשה שמנסים והמפציפים החדשים שהמפציים

ושפוטין יציל את המדינה ושמישהו ניסה להדביר במכוון את רוסיה בשפעת החזירים וש.....

או בקיצור, עוצמה של רוסיה מול כל השאר שרק מנסים להתנקל לרוסיה.

מה לעשות שהורסים הם עם של בהמות מטומטמות שכל מה שהם אי פעם הבינו זה כוח, הם יחיו בחרה ויהנו מזה

כל עוד מישהו יגיד שהם חזקים וזה לא משנה אם זה כנגד אויב קיים או דמיוני

וכל הסיפור הנוכחי זה שוב באותה מתקוננת להחזיר עתרה ליושנה שהמערב הרע מנסה להשכיח ...[br]פורסם בתאריך: 20.05.2009 בשעה 10:43:47

אוקי אחרי שסימנו אם זה אז אין מה לעשות צריך לגלוש מהנושא.

משכה?!

זו הייתה נסיגה טקטית. ולא שהייתה להם ברירה... לא היו להם אפילו קרוב למספיק כוחות ליד הגבול באותו הזמן כדי לעצור את הפלישה... הי, אפילו נסיגה לא ממש הייתה... לא היו שם חיילים שיכלו לסגת...

מסכים, "נסיגה טקטית" בערך כמו הדבר שהדבר הזה שדרסתי לאחרונה החליט לנסוג טקטית ;)

והעובדה שהאמריקאים החל משלב מסוים פתחו חזית נוספת. הרוסים היו מנצחים את גרמניה בלי ארה"ב, זה פשוט היה לוקח להם יותר זמן.

העובדה היא שלבד רוסיה לא הייתה יכולה לנצח את גרמניה

כמו אם בנות הברית לא היו מצליחות ליצר אחיזה באירופה ולא היו תומכים ברוסיה בשלב קרטי אז הרוסים לא היו מצליחים לעבור מבריחה להתקפה

בכל מקרה במאמץ המלחמתי של WW2 הרוסים הם אלו שסחבו את רוב המוחלט של הנטל הצבאי, חזיות נוספות היו הכרחיות לניצחון אבל הם בכלל לא התקרבו לסדרי גודל של החזית מול רוסיה, כך שכן רוסיה היא זאת שהביאה את ניצחון בסופו של דבר.

כולם חוץ מאחד ניספו.

הסיבות העיקריות לניצחון:

מסה אנושית רבה יותר.

זה שהאמריקאים נכנסו בשלב מאוחר של המלחמה זה לא אומר כלום, הם עדין סיפקו לכל בעלות הברית ורוסיה משאבים בכל התקופה הנ"ל

שהיו הכרחים ביותר עבור רוסיה אחרי שהגרמנים ניפצו את החזית שלהם כמו כלום

ובמצב שהחילים היו יוצאים למתקפה בלי נשק טונות של תחמושת ונשק ובכלל כמעט כל צי הרכב הרוסי סופק עלידי האמריקאים, נתנו לרוסים את מרווח הנשימה כדי להתארגן מחדש.

ועכשיו לגבי החלק השני-

לרוסים לא הייתה שום "מוטיבציה" ביציאה למלחמה בגרמניה, הם לקחו כל ילד בגיל שהיה מספיק להחזיק נשק, תקעו לו נשק בידיים, ושלחו אותו לחזית. אתה מסרב לצאת להילחם? הורגים אותך על המקום.

אתה נסוג מקוי החזית?

100 מטר מאחורה יושב מישהו שהתפקיד שלו הוא חד משמעית לירות בך אם אתה עושה את זה.

אז מה היה לחייל הרוסי הממוצע במלחמה? מוות בטוח מאחורה או "אולי מוות" מקדימה. זו בחירה פשוטה מאוד לעשות. היה פה גורם קטן מאוד של "מוטיבציה" בעניין.

צודק.

פורסם

כל הפלישה לנורמנדי- הקרב האמריקני הגדול ביותר באירופה, הייתה קטנה יותר מקרב סטאלינגרד (עד כמה שאני זוכר לפחות)- בכול ההבטים. וקרב סטאלינגראד ממש לא הייה מיוחד מבחינת סדרי הגודל בלחימה של הרוסים. היו קרבות גדולים יותר וכמה קטנים יותר, אבל ממש לא בהרבה.

וגם כמות היחידות של המשטרה הצבאית הרוסית שהיו צריכים לירות בכל מי שבורח מנופחת... היו יחידות כאלה, אבל ממש לא בכול קרב ובטח שלא בכמות שמנסים להציג.

אני שמח שיש עוד אנשים שלא נישטף להם המוח על ידי תעשית הסרטים (ולא רק ) האמריקאית ,ושלא תבינו לא נכון ,אני כולי בעד קפיטליזם ,אני הבעד דמוקרטיה ,ואני בעד שוויון זכויות ,אבל הדרך שבה רוסיה היתנהלה במילחמה היתה הכי מתאימה כי הם ידעו במה הנלחמים מה שהאמריקאים כניראה לא .

באמריקאים ממש מעוותים את ההיסטוריה ומנסים להציג את רוסי באור שלילי ,ופה בארץ לצערי זה עובד .

פורסם

amir85, הדבר הזה שדרסת לא חזר עם אמא, אבא ו35 מליון חיילים כדי לנקום בך...

alexbmw, נראה לי קוראים לזה "מהלך החבל" (או משהו כזה..): ביד אחת האמריקקים מראים חבילת דולארים, ובזמן שאתה מתרכז בזה, ביד השניה הם משנים לך את ההיסטוריה (ותופסים אותך בביצים...)

פורסם
  • מחבר

amir85, הדבר הזה שדרסת לא חזר עם אמא, אבא ו35 מליון חיילים כדי לנקום בך...

נו ו איך זה קשור?

אני דיברתי על השלב הראשון של המלחמה שבו הרוסים הוכו שוק על ירך

לגרמנים הייתה עלינות בכל פרמטר בלחימה, אחרי שנתיים של הפגנת יכולת מוכחת באירופה

הם הגיעו לרוסיה צבא הכושל הרוסי (הסיבות ידועות ולא רלונטיות כרגע) שפעם אחרונה נטחן במלחמת החורף

כך גם פה למרות שבשטח היה להם יותר מהכול הגרמנים עברו בהם כמו סכין חמה בחמאה עם יחס אבדות מטורף של 1ל17

על זה שהפיקוד הרוסי היה בפאניקה ואיבד שליטה על הצבא ושהממשלה הרוסית נמלטה ממסוקבה

מליוניי רוסים נפלו בשבי כמעט כל חיל האוויר הרוסי הגדול הושמד וכו...

כך שאם הגרמנים לא היו עסוקים במקומות אחרים ולא היו עושים 2 טעויות מפתח בתוכנית הסטרטגית שלהם

או פשוט לא מזלזלים כל כך בצבא הרוסי עד כדי כך שהם לא הכינו את החילות למלחמת חורף

אז המכונת המלחמה הגרמנית הייתה מנחיתה את המהלומה האחרונה וכותפת הניצחון על רוסיה.

זה שלמזלנו זה לא קרה והרוסים הצליחו לסחוט STALEMATE ולהגרור את המערכה לחורף

ויחד עם העזרה החיונית ביותר בשלב זה של הלחימה מבעלות הברית בציוד נשק ותחמושת

הצליחו הרוסים ליצור נקודת מפנה ומחצו את הכוחות הגרמנים במספרים.

מעבר לזה כבר אמרתי, שהרוסים ניצחו / עשו את רוב הלחימה (לשם השוואה ב1944 בזמן הפלישה לנורמדי

אחרי שהרוסים עשו את רוב ה HEAVY LIFTING לגרמניה היו 160 יחידות בחזית המזרחית ורק 60 בחזית המערבית

לאחר שהרוסים כבר מספר שניים נלחמו ב170-190 יחידות ).

כמו כן הרוסים איבדו הכי הרבה במלחמה הזאת ולבחור שטוען אחרת לגבי ארה"ב ונורמדי כדי להציץ פה

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/f1/World_War_II_Casualties2.svg/800px-World_War_II_Casualties2.svg.png

קיצר כל זה ידוע, הרוסים ניצחו וצעדו ראשונים בברלין אבל זה לא קשור לכך שהרוסים נאנסו במהלך הלחימה בעיקר בהתחלה

ושהם ניצחו בעזרת המספרים מזג האוויר והמצב ולא בגלל יכולות לחימה ה"גבוהות" שלהם שהם הציגו במאה השנים האחרונות.

פורסם

בהתחלה הם לא הוכו לא שוק ולא ירך. הם ברחו עד קו מוסקבה- לנינגרד ושם רק התחילו לארגן הגנה.

לפני זה בין מוסקבה לגבול פולין כמעט ולא היו חיילים (יחסית לכוחות הגרמניים)

פורסם

הייתה פעם ברוסיה שאתה אומר את זה? :s05:

אני מתערב איתך שאתה לא מבין כלום על רוסיה ואף אחד כאן לא.. טיפש. לבורות שלך אין גבול. יא פטטן. אם רוסיה תפליץ לכיוונכם לא ישאר מכם זכר בהיסטוריה.

לא הגזמנו?!?!?!?!?!

אין מילים פשוט תגובה מיותרת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :pissed:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים