עבור לתוכן

CTRL-Vמפסיק לעבוד במחשב Dell Latitude ובעיות התחברות לרשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש לי שתי שאלות אליכם:

1. כשאני עובדת על המחשב, באיזשהוא שלב קיצור העתקה - ctrl-V - מפסיק לעבוד. הוא כן עובד לפני כן וחוזר לעבוד אחרי שאני מאתחלת את המחשב. יש לכם מושג למה זה קורה ואיך להפסיק את זה?

2. בעיה מנג'סת במיוחד. כשקניתי את המחשב וניסיתי להתחבר לרשת האלחוטית שלי בבית, התחברתי, הכנסתי סיסמא, קפצה לי הודעה שהתחברתי בהצלחה אבל כשפתחתי דפדפן (ניסיתי שלושה שונים), קיבלתי הודעת שגיאה. בדקתי את כתובת ה-IP והסתבר שהייתה בעיה עם סיווג הכתובת ובסופו של דבר הזנתי כתובת פיקטיבית ידנית. יש אבל שני דברים מעצבנים שממשיכים לקרות: קודם כל, פתאום באמצע העבודה הרשת שלי מתנתקת ואני צריכה לאתחל את המחשב (זה לא קורה לשותפים שלי, אז אני לא חושבת שזה קשור לרשת). אחרי האתחול אני מתנתקת ומתחברת שנית ואז הכל עובדה כמו שצריך. והדבר השני המעצבן הוא שכשאני מחוץ לבית, באוניברסיטה למשל, אני לא מצליחה להתחבר לרשת האלחוטית שבחוץ. אני שוב מזינה ססמא והכל, עולה הודעה שאני מחוברת אבל אז הדפדפן מראה הודעה שגיאה..

זהו. סליחה על השאלות הארוכות ותודה רבה מראש על העזרה!

פורסם

את עובדת על אופיס מדי פעם ?

פורסם

תוכלי לפרט לגבי הבעיה השנייה?

איזה כתובת IP קיבלת ומה שינית שם?

רוב הסיכויים שאת לא מצליחה לגשת החוצה מהרשת של האוניברסיטה כי הגדרת כתובת סטאטית בכרטיס רשת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המהירות!

לגבי הראשונה - אני כל הזמן כמעט עובדת על אופיס. הבעיה הזאת אבל אף פעם לא עלתה במחשב הקודם שלי ועכשיו, זה קורה כמעט בתדהירות יומיומית.

לגבי השנייה - אני לא באמת זוכרת כי השותף עשה את זה בשבילי. הוא טען בזמנו שסווגה לי כל הזמן כתובת IP "מוזרה" ולכן הוא הזין לי את הכתובת: 192.168.2.120. זה אומר אז שאני אצטרך להזין ידנית כתובת לכל רשת שאני ארצה להתחבר אליה?

פורסם

לא, אין סיבה שתזיני כתובת חדשה כל פעם. הכרטיס האלחוטי אמור לדעת לקבל כתובת IP דינמית בכל רשת שבה הוא נמצא (בתנאי שהרשת יודעת לחלק את הכתובות, כמובן).

סביר להניח שהכתובת "המוזרה" שהשותף שלך ראה מתחילה ב-169, שזו כתובת שמערכת ההפעלה מקצה אם הכרטיס לא מצליח לקבל כתובת חוקית מהרשת - הבעיה היא ממש לא בהכרח במחשב עצמו.

פשוט תמחקי את הכתובת הידנית שמוגדרת ותשני (או תבקשי משותף שלך שיעשה זאת) את כל ההגדרות כך שהמחשב יקבל כתובת אוטומטית. מחר תבדקי באוניברסיטה אם את מצליחה להתחבר משם לרשת ולגלוש תקין, כשהכרטיס מוגדר לקבל כתובת אוטומטית.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה שוב על התשובה!

אבל, במקור הגדרנו כתובת ידנית כי המחשב לא הצליח לקבל כתובת כמו שצריך. יכול להיות שיש בעיה בכרטיס האלחוטי? איך אני בודקת את זה? ועכשיו אני נזכרת בעוד דבר מוזר - לפני שהגדרנו את הכתובת, בבית לא הצלחתי להתחבר לרשת, אבל באוניברסיטה דווקא כן הצלחתי. נשמע הגיוני?

פורסם

תשימי על אוטומאטי , את חייבת .

ותבדקי בבית את הגדרות הראוטר האלחוטי שלך

לגבי CTRL V מצאתי דרך אחת לפתרון תבדקי אם זה רלוונטי גם לגביך

Does CNTL-C/CNTL-V work the first time you use it, and then quit? Could

be the Office

Clipboard not knowing what you want to paste.

When that happens, go to View|Toolbars|Task Pane-Office Clipboard or

Edit|Office Clipboard. When that pane opens, you should see all of the

aspects that you have copied. Then, you can select which one you want

to paste where.

That's what this sounds like. If this also happens to you in Word but

does not happen in non-MS programs, that's the culprit!

HTH

פורסם
  • מחבר

תודה! אני אנסה ובטח אחזור אליכם..

לגבי ההדבקה, הבעיה קיימת גם כשמדובר בהעתקה של קבצים. למשל, אני מנסה להעתיק קובץ פאוור-פוינט מתיקיה אחת לאחרת והוא מסבר להיות מודבק (אני יכולה להעתיק, רק לא להדביק..).

פורסם

זה נשמע כמו בעיה ב-Office Clipboard (הוא פשוט "אונס" את המחשב ומשתלט על כל פעולת העתקה/הדבקה שמבצעים).

פורסם
  • מחבר

סליחה על הניג'וס, אבל איך אני מגיעה אליו אז? האייקון לא מופיע לי בחלק הימני של המחשב למטה...

פורסם

ועכשיו אני נזכרת בעוד דבר מוזר - לפני שהגדרנו את הכתובת, בבית לא הצלחתי להתחבר לרשת, אבל באוניברסיטה דווקא כן הצלחתי. נשמע הגיוני?

נשמע הגיוני מאוד.

הייתי מציע בור התחלה לעדכן את הדרייבר של המתאם האלחוטי בגירסא הכי אחרונה מאתר של יצרן המחשב הנייד.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, כעבור שנה...:)

בעיית ההדבקות נעלמה בינתייים (טפו טפו :yelclap: ), אבל סוגיית ההתחברות לרשת אלחוטית עדיין רלוונטית לצערי..

ניסיתי היום באוניברסיטה להעביר את כתובת ה-IP למצב אוטומאטי אבל גם זה לא פתר את הבעיה - בכ"ז לא הצלחתי להתחבר.

לגבי עדכון הדרייבר, ניסיתי לעדכן אותו אבל ההודעה שחזרה הייתה שיש לי את הגרסא העדכנית (עשיתי את זה דרך המחשב שלי. לא דרך האתר. ניסיתי לחפש באתר של דל הורדות ל-Latitude D630 אבל היו כ"כ הרבה דברים שלא ידעתי מה ואיך ואם באמת צריך.. :s05:).

יש עוד רעיונות?

סליחה שוב על הניג'וס.

תודה רבה מראש וערב נעים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים