עבור לתוכן

בחירת מסך חדש 22''

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרנות מסך חדש ואני לא יודע האם לקנות את הDell 2209WA או הSamsung 2243BW/EW או בכלל אחד אחר.

התקציב שלי מאפשר את שניהם. השימוש העיקרי שלי הוא סרטים ומשחקים. עכשיו השאלה היא האם אני אהנה מהאיכויות הנוספות שיש לDELL להציע.

המפרט שלי הוא:

C2Q Q9550

EP-43-DS3L

2X2GB DDR2 800MHZ

HD4870

תודה

:)

פורסם

כל אחד אמור להנות מיתרונות הפאנל בדל.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם בשביל הצרכים שלי אני באמת צריך את הDELL או שאני לא באמת ארגיש בהבדל. הייתי רוצה לשמוע עוד על מה בעצם זה יתן לי בסרט או במשחק, זה יתן צבעים יותר טובים וכד?

פורסם

סביר להניח שלא תראה את ההבדל בצבעים מבלי לשים את המסך ליד מסך בעל פאנל פחות טוב (כמובן שאני מתכוון למסכים בעלי פאנל TN איכותי).

אבל יש קריטריונים אחרים שמבדילים את המסכים של DELL ממסך אחר בעל פאנל פשוט יותר.

בניגוד לפאנל TN במסך של DELL זויות הצפיה הם כמעט אינסופיות, מכל זוית אפשר לעבוד איתו, בעוד שבמסכים בעלי פאנל TN אם אתה לא מסתכל מול המסך תראה עיוות של הצבעים.

הארגונומיה של המסך היא כמה דרגות מעל כל מסך אחר שראיתי בשוק וזה שווה הרבה...

אם זה שווה את התוספת הגדולה במחיר... זה כבר שיקול שלך...

שאני קניתי את הDELL שלי לא היו לי אלטרנטיבות אחרות למסכים במחיר שפוי שמראים רזולוציה 1920X1200 לכן לא הייתה לי ברירה.

כך בחשבון שבמחיר של מסך DELL 22 תוכל למצוא היום כבר מסכים 24 לא רעים בכלל...

פורסם

לקנות 22" בFHD, זו טעות לרוב האנשים, כי הכל נהיה קטן יותר מידי להם, והם לא מתרגלים לזה...

עדיף לראות בחנות אם זה נוח בכלל...

דבר שני, ברגע שאתה קונה מסך FHD ורוצה לשחק על הרזולוציה הטבעית, צריך כרטיס מסך חזק יותר מבדרך כלל.. (הכוונה ליותר זכרון, לכיוון ה1GB...)

וכפי שנאמר כבר, היתרון העצום של הDELL על TNים אחרים הוא הזוויות צפייה. וזה חשוב מאוד למי שרואה הרבה סרטים עליו...

פורסם

לקנות 22" בFHD' date=' זו טעות לרוב האנשים, כי הכל נהיה קטן יותר מידי להם, והם לא מתרגלים לזה...

עדיף לראות בחנות אם זה נוח בכלל...

דבר שני, ברגע שאתה קונה מסך FHD ורוצה לשחק על הרזולוציה הטבעית, צריך כרטיס מסך חזק יותר מבדרך כלל.. (הכוונה ליותר זכרון, לכיוון ה1GB...)

וכפי שנאמר כבר, היתרון העצום של הDELL על TNים אחרים הוא הזוויות צפייה. וזה חשוב מאוד למי שרואה הרבה סרטים עליו...

[/quote']

אני מבין שאתה מתכוון לאופציות אחרות ולא למסכים שהוא שאל אליהם כי שניהם לא FHD...

והכ. מסך שלו מספיק חזק בשביל לשחק גם בFHD ברוב המשחקים ובחלק פשוט להוריד קצת פילטרים, ברזולוצית FHD הם לא כל כך משנים בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

הסמסונג שהזכרתי הוא בעל פטנל TN איכותי? איזה מסך של 24 אינץ יכול להיות מתאים ?

פורסם

הסמסונג שהזכרתי הוא בעל פטנל TN איכותי? איזה מסך של 24 אינץ יכול להיות מתאים ?

לא יצא לי לעבוד עם המסך הספציפי הזה של סמסונג.

יש מספר אפשרויות במחיר של הDELL ואפילו בפחות,

לדוגמה Samsung T240 הוא מסך 24' שיצא לי לעבוד איתו ויחסית לפאנל TN הוא נראה טוב.

המחיר שלו די זול 1500 ש"ח שזה כ 200 ש"ח פחות מהDELL.

קיבלת כבר החלטה לקנות מסך עם פאנל TN?

אני מציע לך ללכת ולראות אותם בפעולה בחנות, מסכים לא קונים לפי ביקורות או חוות דעת כי לכל אחד יש עין שונה, יש כאלה שמיד ישימו לב להבדלים בין המסכים וכאלה שגם אם ממש יתאמצו לא יצליחו.

אם יש לך שאלות תרגיש חופשי...

פורסם

לא צריך ללכת על ה-T240, מפסיק ה-2443BW שעולה 200-300 שח פחות ונותן אותה תמורה ( ואף יותר, אלא אם צריך HDMI ).

לי יש בבית את ה-T240 והוא מצויין לכל צרכיי, כמובן שאני לא עוסק בגרפיקה או כיול צבעים בלה בלה

אני בעיקר רואה סדרות ומשחק, ולשניהם הוא ממש כיף

ואגב, אני עם ה-4870 (512 MB ) ולא מצאתי משחק שעשה לי צרות ( ואני משחק בהכל ), מקסימום היה כמה משחקים שהייתי צריך להוריד את ה-AA לרמה יותר נמוכה או לכבות, אבל גם ככה ברזולוציה הזאת זה פחות משפיע.

אה, ואגב, FHD ב-22" נשמע לי קטן מדי, 24" זה בדיוק הגודל לרזולולציה הזאת ממרחק של 50-70 סמ'.

פורסם

לא צריך ללכת על ה-T240, מפסיק ה-2443BW שעולה 200-300 שח פחות ונותן אותה תמורה ( ואף יותר, אלא אם צריך HDMI ).

לי יש בבית את ה-T240 והוא מצויין לכל צרכיי, כמובן שאני לא עוסק בגרפיקה או כיול צבעים בלה בלה

אני בעיקר רואה סדרות ומשחק, ולשניהם הוא ממש כיף

ואגב, אני עם ה-4870 (512 MB ) ולא מצאתי משחק שעשה לי צרות ( ואני משחק בהכל ), מקסימום היה כמה משחקים שהייתי צריך להוריד את ה-AA לרמה יותר נמוכה או לכבות, אבל גם ככה ברזולוציה הזאת זה פחות משפיע.

אה, ואגב, FHD ב-22" נשמע לי קטן מדי, 24" זה בדיוק הגודל לרזולולציה הזאת ממרחק של 50-70 סמ'.

windows 7 מסדר את בעיית הגודל.

וכנ"ל גם explorer 8 וfirefox.

פעם זאת הייתה בעיה גדולה אבל היום זה כבר טופל...

פורסם

התשובה לא הגיונית מסיבה אחת, זה לא עוזר לך.

במשחקים, זה יותר כבד ואתה לא משיג יותר, בטקסט אתה לא משיג יותר, בשולחן עבודה אתה לא משיג יותר כי אתה מגדיל את שאר הגדלים - אז בשביל מה?

מה ייתן לך FHD במסך "קטן"?

פורסם

התשובה לא הגיונית מסיבה אחת, זה לא עוזר לך.

במשחקים, זה יותר כבד ואתה לא משיג יותר, בטקסט אתה לא משיג יותר, בשולחן עבודה אתה לא משיג יותר כי אתה מגדיל את שאר הגדלים - אז בשביל מה?

מה ייתן לך FHD במסך "קטן"?

אפשרות לשחק משחקים ברזולוציה גבוהה, סרטים ב HD, וגם אם אתה מגדיל את הכל עדיין החדות והאיכות גבוהות יותר וזה כולל גם את הטקטס ובכלל אני מעדיף שלי תהיה הבחירה אולי אני כן רוצה שיכנסו לי שני דפים ברוחב של המסך ופחות איכפת לי הגודל של הפונט?!?

בקיצור הרבה...

פורסם

1. רזולוציה יותר גבוהה לא נותן הרבה, וגם אם כן, תשחק בקצת יותר נמוך ותשים AA זה יצא בדיוק אותו דבר.

מצד שני, רזולוציה FHD + AA מאוד כבדה גם לכרטיסים חזקים, ובעיקר לכרטיס שיש גם לו וגם לי שזה ה-4870 512 MB.

2. סרטים ב-HD זה בולשיט, מנסיון ובדיקה של איכויות שונות, על כזה גודל של מסך ומכזה מרחק לא רואים שום הבדל ורק מבזבזים עוד בערך פי 3 רוחב פס.

3. אין שום איכות יותר גבוהה של טקסט, זה קשור בגודל הנקודה וזה לא קשור לגודל המסך אלא ליחס בין גודל המסך לרזולוציה, אז כן, ב-22" FHD יהיה "אולי" יותר חד, אבל מצד שני זה יהיה קטן מדי, כלומר, תגדיל את הפונט, כלומר, זה כבר לא ישנה.

4. אם לא אכפת לך גודל הפונט, גם במסך 17" אפשר לשים שני מסכים אחד ליד השני, כל הכיף במסך מספיק גדול זה שאפשר לשים את שניהם ולראות גם מה שכתוב, ב-22" זה לא נוח, ב-24" זה כן.

פורסם

1. רזולוציה יותר גבוהה לא נותן הרבה, וגם אם כן, תשחק בקצת יותר נמוך ותשים AA זה יצא בדיוק אותו דבר.

מצד שני, רזולוציה FHD + AA מאוד כבדה גם לכרטיסים חזקים, ובעיקר לכרטיס שיש גם לו וגם לי שזה ה-4870 512 MB.

2. סרטים ב-HD זה בולשיט, מנסיון ובדיקה של איכויות שונות, על כזה גודל של מסך ומכזה מרחק לא רואים שום הבדל ורק מבזבזים עוד בערך פי 3 רוחב פס.

3. אין שום איכות יותר גבוהה של טקסט, זה קשור בגודל הנקודה וזה לא קשור לגודל המסך אלא ליחס בין גודל המסך לרזולוציה, אז כן, ב-22" FHD יהיה "אולי" יותר חד, אבל מצד שני זה יהיה קטן מדי, כלומר, תגדיל את הפונט, כלומר, זה כבר לא ישנה.

4. אם לא אכפת לך גודל הפונט, גם במסך 17" אפשר לשים שני מסכים אחד ליד השני, כל הכיף במסך מספיק גדול זה שאפשר לשים את שניהם ולראות גם מה שכתוב, ב-22" זה לא נוח, ב-24" זה כן.

לא מסכים איתך ברוב הדברים אבל זאת דעתך ואני מקבל אותה.

פותח התרד שאל ואני עניתי לפי דעתי האישית, עכשיו שיש לו את שני הצדדים הוא יכול להחליט מה הוא רוצה.

בכל אופן אני דבק בעצתי שמסך לא קונים לפי ביקורות והמלצות וצריך לראות בעיניים...

קניה מהנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים