עבור לתוכן

מה ההבדל בין Radeon HD 4850 Vapor של Sapphire לגרסא הזולה יותר?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עומד בפני קנייה של HD4850 של חברת Sapphire בכ-720 ש"ח.

הבחנתי בגירסה יקרה יותר של הכרטיס HD 4850 Vapor של חברת sapphire.

שאלותי הן:

1) האם תוספת המחיר מוצדקת בהתחשב בעובדה שאינני מתכוון לעשות OC?

2) האם הכרטיס היקר יותר ממולץ יותר בלי קשר?

3) האם Sapphire היא חברה מומלצת לכרטיס HD4850 או שישנן יצרניות טובות יותר? האם כרטיס דומה של XFX שיקר יותר בכ-200 ש"ח עדיף על Sapphire?

תודה מראש לכל המגיבים :yelclap:

פורסם

למה בכלל לקנות את ה 4850 כאשר יש לך את ה 4770?

OC יהיה יותר טוב, הביצועים לא כלכך נמוכים ויש לך זכרון יותר מתקדם.

E.N.K.M

פורסם
  • מחבר

הבנתי שישנה כרגע בעיית דרייברים עם הכרטיס הזה אך ייתכן שאני טועה.

בכל מקרה האם HD4770 של Sapphire טוב כמו כרטיס של Asus או XFX?

אנא נסה לענות לשאלות ששאלתי למעלה.

תודה.

פורסם

דרייברים זאת בעיה זמנית אך העניין הוא שעם הדרייברים של היום הכרטיס לא חלש יותר מ 4850 מספיק כדי שיחשבו אותו ככרטיס חלש ברמה.

כאשר דרייברים יותר מתקדמים יצאו תקבל כרטיס יותר חזק בפחות כסף. אתה מוזמן לקרא ביקורות מאתרים אמינים שערכו השוואה בין 4850 של 4770 ובמשחקים מסויימים הכרטיס הזול יותר עובר את הכרטיס היקר יותר.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3553&p=10

E.N.K.M.

פורסם
  • מחבר

האם יש עדיפות לחברה מסויימת או שכל כל היצרנים פחות או יותר באותה רמה ( בעיקר מבחינת השקעה באיוורור הכרטיס)?

אני שואל את השאלה הנ"ל כי ניתן למצוא הבדלי מחירים די גהוהים בין יצרנים שונים שלה-HD4770. כמו-כן, ישנה בעיית מלאי

בסוג הכרטיס הספציפי הזה, ואני די מתלבט כי מדובר במחשב חדש שנמא עדיין בחנות ומחכה להחלטתי.

דרך אגב, המוכר בחנות ממש אוהב את כרטיסים של XFX וממליץ לי ללכת עליו כי הוא בנה לעצמו מוניטין של אמינות לאורך השנים.

כמו כן, בהצעה שהוא הביא לי פער המחירים בין ה-HD4850 לבין ה-HD477 עומד על 10$ בלבד עבור כריסים תוצרת XFX.

האם XFX באמת נחשבים לטובים כ"כ או שמדובר במוכר שרוצה "לדחוף" לי סחורה מאינטרס כזה או אחר?

פורסם

יש לי את הכרטיס 4850 גירסה רגילה של ספיר

הבעיות לא מפסיקות, החל מהטמפרטורה הרותחת עד לארטיפקטים.

אם אתה קונה- אז רק את הגירסאות עם הקירור המשופר, כי הקירור סטוק פשוט מעפן.

אם התקציב שלך הוא 720 יש כרטיסים יותר משתלמים, כמו:

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4547

אבל יש יותר מבינים ממני

פורסם

יש הבדל קטן מאוד בביצועים אך האחריות היא מה שאתה צריך לחפש, ממה שאני יודע אסוס ו גיגהבייט מחליפים את הכרטיס אך ספיר מתקנים אותו (מנסייון ספפיר לוקיות את הכרטיס לכתקופה של שבוע עד שבועיים ומחיזירים את אותו הכרטיס מתוקן אם זה באפשרותם).

XFX מייצרים גרסה מייוחדת של ה 4770 עם קירור טוב יותר וכניראה OC מהמפעל. XFX זאת חברה באמת טובה אך אני לא יודע לגביי כרטיסים של XFX , ATI-AMD התחילה בייצור של כרטיסי NVIDIA.

בקיצור ניתן לומר שאם תשלם יותר מ 620שח על 4770 בגרסה הסטנדרטית זאת לא עיסקה משתלמת.

ושכחתי להזכיר ש ה4850 צורך הרבה יותר זרם מהספק באוברקלוק כאשר ה 4770 יכול לעבוד על הכוח המסופק מ הPCI-E בלבד (לא רשמי אך הצריכה לא עולה על 80W כאשר ההספק התאורטי שמסופק ע"י ה PCI-E2.0 הוא פי 2 מההספר המסופק ע"י PCI-E16X שעומד על כ 75W).

למרות זה הכרטיס עדיין בעל חיבור 6-PIN כדי לוודא שלא יווצרו בעיות.

כל מה שנכתב בפוסט שלי מגיע מביקורות וכתבות של ANADTECH ו TOMSHARDWARE.

כל אי דייוק ו/או טעות שחלה בכתיבת הפוסט הזה היא בשל זכרון לא מדוייק ו/או כשל בהבנה של הכתבה.

אתה מוזמן לקרא את כל הביקורת של האתרים הגדולים כדי לקבל את רוב המיידע המדוייק לגבי הכרטיס.

לסיכום ניתן לומר שקנייה של 4850 לא משתלמת בהתחשב בזה שהכרטיס החדש יותר מייוצר בפס ייצור מתקדם יותר ובעל זכרון מתקדם יותר, מה שמקנה לו אפשרוייות אוברקלוק רחבות יותר.

חשוב לציין שסדרת הכרטיסים הבאה של ATI-AMD 5XXX מייוצרת בתהליך ייצור 40NM, (אותו תהליך ייצור כמו ה 4770).

E.K.N.M.

פורסם
יש הבדל קטן מאוד בביצועים אך האחריות היא מה שאתה צריך לחפש, ממה שאני יודע אסוס ו גיגהבייט מחליפים את הכרטיס אך ספיר מתקנים אותו (מנסייון ספפיר לוקיות את הכרטיס לכתקופה של שבוע עד שבועיים ומחיזירים את אותו הכרטיס מתוקן אם זה באפשרותם).

אמת אמת אמת!

בגלל זה אני לא קונה יותר מספיר בחיים, הם דפקו אותי עד הסוף עם זה(המתוקן זו פשוט עבודה בעיניים!)

והגירסה של XFX שאתה מדבר עליה עדיין לא יצאה

אבל לדעתי בהחלט שווה לחכות לה

בכלל, כל גירסת OC(מהמפעל כמובן) ל- 4770 אמורה לחזק את הכרטיס משמעותית.

פורסם

VAPOR X זו גרסה משופרת בקירור וזה הכול.

לדעתי גם אם ההפרש קטן בינו לבין ה4850 הSTOCK COOLING אין טעם לרכוש אותו כשיש את הHD4770 בסביבה.

פורסם

גם אין סיבה לקנות את ה250GTS, אבל עדיין ממליצים כאן (ועדיין רשום אותו בכרטיסים המומלצים)

פורסם

גם אין סיבה לקנות את ה250GTS, אבל עדיין ממליצים כאן (ועדיין רשום אותו בכרטיסים המומלצים)

כשהיה אותו במבצע של 650ש"ח בגרסת ה1GB הוא בהחלט היווה תחרות חזקה מאוד ל4770 ולכן היה במומלצים.

פורסם

מנצל"ש...

ה-4770 יותר חזק מה4850?

פורסם

בתנאי וה4850 בגרסת סטוק ובעל זכרון 512מ"ב ואז רק במקרים ספציפיים מאוד.

וזאת בגלל שה4850 משתמש בזכרון GDDR3 וה4770 משתמש ב GDDR5. (ההבדל ברוחב הפס לטובת ה GDDR5 מפצה על בקר זכרון פשוט של ה 4770).

(4850-256BIT, 4770-128BIT).

E.N.K.M.

http://www.youtube.com/watch?v=bHwl5eA1_JE - מומלץ לחובבי האלקטרו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים