עבור לתוכן

רכישת מצלמה..הבדלים

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת האם יש הבדל בצילום באור יום באסא 100 במצלמה קומפקטית טובה ! ובמצלמת SLR רמת כניסה

כנ"ל לגבי הלילה שאני אצלם רק בפלש ישיר של המצלמה באסא 100 במצלמה קומפקטית וSLR .

אני מדבר על איכות תמונה נטו(פרטים,עושר בצבע,טווח דינמי וכו')

התמונות יצולמו רובן במצב אוטומט.

כל התמונות שבאור חלש יצולמו עם פלש

האם במצב הנתון שציינתי אני אבחין בשינוי באיכות התמונה הכוללת בין שתי סוגי המצלמות.

תודה

• תגובות 34
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סביר להניח שהSLR תוציא תמונות קצת יותר טובות, אבל הכל תלוי בדגם הספציפי, ואיזה עדשה יש להם וכיוב'.

מצד שני בSLR לרוב אפשר לצלם בRAW שנותן לך עוד מרווח עבודה יפה בפיתוח.

פורסם

רציתי לדעת האם יש הבדל בצילום באור יום באסא 100 במצלמה קומפקטית טובה ! ובמצלמת SLR רמת כניסה

כנ"ל לגבי הלילה שאני אצלם רק בפלש ישיר של המצלמה באסא 100 במצלמה קומפקטית וSLR .

אני מדבר על איכות תמונה נטו(פרטים,עושר בצבע,טווח דינמי וכו')

התמונות יצולמו רובן במצב אוטומט.

כל התמונות שבאור חלש יצולמו עם פלש

האם במצב הנתון שציינתי אני אבחין בשינוי באיכות התמונה הכוללת בין שתי סוגי המצלמות.

אם תצלם בכוונה בתנאים מבוקרים במטרה למצוא הבדלים אז תגלה שהם אכן שם. אם לא תחפש אותם, סביר שתהיה מרוצה מהתוצאות.

אגב, יש סיבה כלשהי לצלם בפלאש ישיר? קומפקטית עם פלאש חיצוני מוקפץ תספק לך תוצאות נהדרות. לעומת זאת, עם פלאש ישיר תקבל בהכרח תוצאות לא מחמיאות ומלאכותיות - בין אם המצלמה היא קומפקטית ובין אם היא DSLR. אני מציע שתקרא את המאמר הזה:

http://boren.sent.com/photography/articles/Lighting2

מצד שני בSLR לרוב אפשר לצלם בRAW שנותן לך עוד מרווח עבודה יפה בפיתוח.

פורמט RAW קיים בלא מעט מצלמות חיישן-קטן, הוא לא ייחודי ל-DSLR.

פורסם

אם אתה מחפש לקנות מצלמה (ולא סתם שואל שאלה היפותטית) ואתה מתכוון לצלם רק על מצב אוטומטי, אזי אין לך מה לרכוש DSLR.

יש דוגמאות ברשת להשוואות כמו שאתה מתאר, כולל בין A620 (מצלמה של כ-300 דולר בזמן הבדיקה, חיישן 1/1.8 ברוחב של כ-7.5 מ"מ) ל-5D (מצלמה של כ-3000 דולר, לגוף בלבד, בזמן הבדיקה, חיישן FF - ברוחב 36 מ"מ), במצב אוטומטי לחלוטין, בתנאי תאורה טובים וב-ISO100 התוצאה בהדפסה היא מעט לטובת ה-A620.

פורסם

אם אתה מחפש לקנות מצלמה (ולא סתם שואל שאלה היפותטית) ואתה מתכוון לצלם רק על מצב אוטומטי, אזי אין לך מה לרכוש DSLR.

+1

אני אוסיף ואומר שגם עם כל הכבוד לפלאש מוקפץ אין לך שום טעם להיות "עוף מוזר" ולהסתובב עם מצלמה קומפקטית ופלאש חיצוני...

פורסם

לרוב החובבים צילום עם קומפקטית ופלאש חיצוני יהיה דבר הרבה יותר חכם מאשר קניית DSLR ושימוש בה עם פלאש פנימי. התוצאות מדברות בפני עצמן.

פורסם

אבל אז סתם יסתכלו עליו עקום.

פורסם

לרוב החובבים צילום עם קומפקטית ופלאש חיצוני יהיה דבר הרבה יותר חכם מאשר קניית DSLR ושימוש בה עם פלאש פנימי. התוצאות מדברות בפני עצמן.

זה בכלל לא העניין.

אם הוא כבר החליט שהוא מעדיף קומפקטית P&S ולא DSLR, אז שילך על קומפקטית.

התוצאות יהיו סבבה למדיי, גם עם הפלאש הפנימי של הקומפקטית. מיליוני אנשים בעולם עושים את זה והם מרוצים למדיי.

לקחת קומפקטית ולהוסיף לה פלאש חיצוני זה מעוות, זה לא נוח, אנשים יסתכלו עליו עקום וזה פשוט לא שווה את זה.

הוא לא בקטע (אני מניח) של צילום מתוכנן, עם מחשבה על כיווני התאורה ומאיפה הוא יכול עכשיו להקפיץ את הפלאש כדי שהתמונה תצא הכי טובה.

הוא גם ציין במפורש שהוא הולך לצלם באוטומט בלבד.

כל מה שהוא רוצה זה לכוון את המצלמה על חברים שלו, לתת לפלאש לירות בצורה אוטומטית במידה ויש חושך בחוץ, ולצלם.

פורסם

אם הוא כבר החליט שהוא מעדיף קומפקטית P&S ולא DSLR, אז שילך על קומפקטית.

התוצאות יהיו סבבה למדיי, גם עם הפלאש הפנימי של הקומפקטית.

התוצאות עם פלאש פנימי הן לא סבבה אלא פוטו-רצח.

מיליוני אנשים בעולם עושים את זה והם מרוצים למדיי.

מיליוני אנשים גם מרוצים מצילומים בפלאפון, אז מה? הם מרוצים כי הם לא יודעים שאפשר אחרת.

לקחת קומפקטית ולהוסיף לה פלאש חיצוני זה מעוות, זה לא נוח, אנשים יסתכלו עליו עקום וזה פשוט לא שווה את זה.

ואת זה אתה כותב כאחד שצילם פעם עם קומפקטית ופלאש בגודל מתאים? אם כן, תרגיש חופשי לשתף ;)

הוא לא בקטע (אני מניח) של צילום מתוכנן, עם מחשבה על כיווני התאורה ומאיפה הוא יכול עכשיו להקפיץ את הפלאש כדי שהתמונה תצא הכי טובה.

הוא גם ציין במפורש שהוא הולך לצלם באוטומט בלבד.

זה לא משנה את העובדה שבדקה וחצי דקה הוא יכול ללמוד להשתמש בפלאש מוקפץ ולקבל תוצאות טובות יותר מאשר עם DSLR יקרה ללא פלאש כזה.

כל מה שהוא רוצה זה לכוון את המצלמה על חברים שלו, לתת לפלאש לירות בצורה אוטומטית במידה ויש חושך בחוץ, ולצלם.

אם זה כל מה שהוא רוצה, אז מה גורם לו לשקול קנייה של DSLR? (עדיף שפותח הדיון ייענה על השאלה הזו)

פורסם

שמתם לב שפותח שת'רד נעלם?

פורסם
  • מחבר

לא נעלמתי...פשוט לא הייתי בסביבה..

שאלתי את השאלה ששאלתי בגלל שרוב הפעמים אני מצלם חברים במסיבות,תמונות בים וכל מיני מקומות שלא יהיה לי זמן להתחיל לכוון צמצם וכו'...

אני אמרתי לעצמי שלא אתפשר על איכות תמונה,לכן שאלתי את השאלה בשיקול בקניית מצלמת DSLR (אך ורק בגלל האיכות).

כמו שאמרתם מיליוני אנשים מעדיפים בעולם מצלמות קומפקטיות אך ורק בגלל שהם לא רוצים להתעסק בהגדרות יותר מדי,הם רוצים את המצב האוטומטי האולטימטיבי בגלל שאין להם זמן לחכות עד שהצלם יכוון את כל מה שצריך ואז שיצלם - הם רוצים תמונה מיידית.

לגבי הפלש החיצוני זה ממש יהיה מוזר להסתובב עם פלש על מצלמה קומפקטית ממש!..אם יש מצלמות קומפקטיות שהפלש הישיר שלהם מדוייק וטוב היית שמח לשמוע.

הגדרתי את המצלמה שאקנה בתור "מצלמת חברים ואירועים" שלא אשחק בה יותר מדי(כמובן שארצה לשחק אבל לא באופן מוגזם),אבל השאלה אם המצב האוטומטי של הקומפקטיות יספק אותי מאשר ה DSLR (ששמה יש יותר משחק בהגדרות) .

לגבי הפוטו רצח לא נתקלתי במצבים שהפלש הפנימי עושה עבודה ממש גרועה!

אז מה הבחירה הכוללת קומפקטית או DSLR?

פורסם

שאלתי את השאלה ששאלתי בגלל שרוב הפעמים אני מצלם חברים במסיבות,תמונות בים וכל מיני מקומות שלא יהיה לי זמן להתחיל לכוון צמצם וכו'...

אני אמרתי לעצמי שלא אתפשר על איכות תמונה,לכן שאלתי את השאלה בשיקול בקניית מצלמת DSLR (אך ורק בגלל האיכות).

בשימוש שאתה מייעד למצלמה (ISO נמוך) לא יהיה הבדל גדול.

כמו שאמרתם מיליוני אנשים מעדיפים בעולם מצלמות קומפקטיות אך ורק בגלל שהם לא רוצים להתעסק בהגדרות יותר מדי,הם רוצים את המצב האוטומטי האולטימטיבי בגלל שאין להם זמן לחכות עד שהצלם יכוון את כל מה שצריך ואז שיצלם - הם רוצים תמונה מיידית.

כל זמן שהציפיות שלהם נמוכות, אין עם זה שום בעיה.

לגבי הפלש החיצוני זה ממש יהיה מוזר להסתובב עם פלש על מצלמה קומפקטית ממש!

זה יהיה מוזר בדקה הראשונה. אח"כ מתרגלים, במיוחד אם קונים פלאש בגודל שמתאים למצלמה:

7117704.jpg

מעבר לכך, יש מגוון גדול של מצלמות בין "מצלמה קומפקטית ממש" לבין DSLR, חלקן הגודל והעיצוב דומים מאוד ל-DSLR, כך שאם מה שמטריד אותך זה איך אתה נראה בעיני אחרים, אז אתה יכול להרגע. רובם לא יידעו להבדיל בין קנון SX10 למשל לבין DSLR.

..אם יש מצלמות קומפקטיות שהפלש הישיר שלהם מדוייק וטוב היית שמח לשמוע.

ברוב המצלמות הפלאש הישיר מדוייק. באף אחת מהן הוא לא "טוב", כי התוצאות איתו מלאכותיות ולא מחמיאות. אם הדבר שחשוב לך זה שאפשר יהיה לזהות את המצולמים אז לא תהיה לך שום בעיה עם פלאש פנימי.

הגדרתי את המצלמה שאקנה בתור "מצלמת חברים ואירועים" שלא אשחק בה יותר מדי(כמובן שארצה לשחק אבל לא באופן מוגזם),אבל השאלה אם המצב האוטומטי של הקומפקטיות יספק אותי מאשר ה DSLR (ששמה יש יותר משחק בהגדרות) .

אם אין לך נכונות לשנות הגדרות וללמוד את יחסי הגומלין בין מהירות ו-ISO אז תצטרך פשוט להתפשר עוד יותר על התוצאות.

לגבי הפוטו רצח לא נתקלתי במצבים שהפלש הפנימי עושה עבודה ממש גרועה!

ואני לא נתקלתי בפלאש פנימי שסיפק תוצאות שאפשר אפילו להגדיר כסבירות. ברוב המקרים (להוציא אולי סנכרון איטי) התוצאות בהחלט גרועות מאוד.

אז מה הבחירה הכוללת קומפקטית או DSLR?

אם אין לך נכונות לשנות הגדרות או ללמוד את היסודות, אז לך על קומפקטית (ללא קשר לנושא הפלאש).

פורסם

אורן תסלח לי אבל אתה לגמרי drama queen בכל הנוגע לפלאש ישיר.

הדוגמאות באתר שלך (עם החתול אאל"ט) הן קיצוניות, ברוב המקרים כשמצלמים אנשים ממרחק נורמלי (כדי לתפוס את כולם) התוצאות עם פלאש ישיר סבירות לגמרי ובהגדרות הנכונות (שלא קשורות בהכרח לפלאש) אפילו מעולות.

כל פעם שמוזכר פלאש ישיר אתה מזדעזע (aka Drama Queen) כאילו ששמו לך את cockchopper.com מול העיניים. מי ישמע. פלאש ישיר. אוי אוי אוי. אז יש קצת צל מאחורה.

פורסם

כל מה שאני כותב על פלאש ישיר זה אנדרסטייטמנט. הדיעות האמיתיות שלי הרבה יותר קיצוניות :cool2:

פורסם

אורן תסלח לי אבל אתה לגמרי drama queen בכל הנוגע לפלאש ישיר.

הדוגמאות באתר שלך (עם החתול אאל"ט) הן קיצוניות, ברוב המקרים כשמצלמים אנשים ממרחק נורמלי (כדי לתפוס את כולם) התוצאות עם פלאש ישיר סבירות לגמרי ובהגדרות הנכונות (שלא קשורות בהכרח לפלאש) אפילו מעולות.

בשביל חובב צילום פלאש ישיר כמקור תאורה עיקרי זה זוועה (אלא אם אתה מתכוון להשיג בכוונה אפקט "שטוח" או "פוטו-רצח", כפי שנעשה מקובל במספר קטלוגים של מותגי אופנה מסוימים ועדיין זה דוחה).

תוצאות סבירות (ואפילו טובות) עם פלאש ישיר ניתן להשיג כאשר הפלאש הוא לא מקור התאורה היחיד/עיקרי. לדוגמא במצב של slow-sync או כפלאש מילוי במצבים מסוימים. דא-עקא, מרבית משתמשי מצלמות ה-PS בכלל לא מודעים לאפשרויות האלו ויתר על כן, במרבית המצלמות האלו על מנת להשיג תוצאות טובות במצבים אלו יש צורך בכיוונון ידני כזה או אחר. משתמש ה-PS הממוצע פשוט שם מצב צילום והבזקה AUTO ובמצב כזה התוצאות הן בפירוש גועל נפש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים