עבור לתוכן

קירור פאסיבי למעבד Core2Duo ומערכת חרישית כפועל יוצא של קירור ובחירת חלקים נכונה

Featured Replies

פורסם

ניתן לקרר את ה-E5200 ללא מאוורר אם אין OC?

חושב על להיות עם מאוורר מארז בודד של 120 מ"מ באזור ה-800-900 RPM.

מארז לבינתיים 6A19.

חשבתי על ה-Thermalright Ultra 120 Extreme - יעשה את העבודה?

יהיה נחמד אם יש קירור שלא צריך לו פלטה מאחורי הלוח אם..

אגב OC כמה צפוי להוציא ממעבד כזה על לוח GA-P43 עם זיכרון 1000mhz? (בהנחה ולא מדובר על קירור רועש).

פורסם

לי יש E2140 שעומד על 2.8GHZ ומקורר פאסיבית ע"י נינג'ה...

המאוורר היחיד במארז הוא scythe s-flex שנמצא בספק ומסתובב ב800-900RPM

למרות הסביבה החמה (X1950PRO (מקורר חצי פאסיבית), כרטיס TV, כרטיס קול נפרד) הטמפ' בסדר גמור 40+- במנוחה.

הבעיה היחידה היא דיסק קשיח... הוא מאוד מתחמם בעצמו וגורם לסביבה להיות חמה מאוד, לכן אצלי הוא יושב בכלוב מחוץ למארז, גם שקט יותר וגם קר יותר.

פורסם

פותח התרד גם הMUGEN 2 של SCYTHE יחזיק את המעבד הנ"ל בצורה פאסיבית..והוא עולה הרבה פחות מהULTRA EX..

מה שכן אתה לא יכול להסתמך רק על מאורר אחד..שכן קירור פאסיבי חא משנה איפה..צריך סירקולצהי מינימלית במארז..

ולכן מאוורר בודד של 800 RPM זה סירקולציה...אתה צריך לפחות עוד מאוורר אחד..

לגבי הOC זה תלוי...אבל בצורה פאסיבית אל תצפה להגיע רחוק מדי..

פורסם

מה המוטיבציה לקירור פאסיבי? שקט מוחלט?

אם כן כדאי לבחון את כל מרכיבי המערכת.

ה-MUGEN בהחלט יספיק ללא OC עם מארז מאוורר היטב אך ה-6A19 הוא בחירה אומללהכאן לדעתי (אם כי הוא מאוורר היטב). ה-SONATA3 יתאים בהרבה.

יתכן מאוד שגם מאוורר S-FLEX 800RPM יספיק אם שאר חלקי המערכת חסכוניים וקרירים (כרטיס מסך מובנה, דיסק קשיח קריר וכדומה).

מצד שני ה-MUGEN וכל המקבילים לו ענקיים, כבדים ויקרים + פלטה אחורית אז אפשר בהחלט לשקול פתרונות זולים יותר כמו ה-SHURIKEN או ה-KAMA CROSS עם מאוורר חרישי כמו הנ"ל (אולי אם איזה פאן-באס).

לגי OC - בגלל המכפלה האדירה של ה-E5200, גם לוח G31/P31 עם זכרונות 667M היו מספקים בהחלט (333*12.5=4.16GHZ) אבל כפי שאמרו לך - מה שיגביל אותך זה הקירור הפאסיבי.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות! :xyxthumbs:

tmpusr - אכן המטרה היא שקט מירבי.

הרכיבים הנוספים שחשבתי עליהם: E5200, EP43-UD3L, כרטיס מסך Asus HD4350 מקורר פאסיבית.

בעיקר כי רכיבים אלו אמורים להיות קרירים יותר יחסית לקודמיהם.

ספק כוח שקט של Seasonic כבר יש לי (SS-500HT). אומנם לא פאסיבי אבל חרישי.

גם את ה-6A19 כבר יש לי שנים.

אגב ביצעתי בו מספר שינויים - הורדתי את הגריל הקידמי והאחורי עם דרמל. והמאווררים מורכבים ישירות למארז בלי הפלסטיקים, אפשר עם גומיות.

הוצאתי את המחזיק כוננים שלו והכונן הקשיח שלי נמצא במארז smart drive 2002 (בגירסה בלי הנחושת).

אני מסכים איתך שהמארז לא אופטימלי מבחינת אטימות, אבל עדיין לא הייתי אומר שהוא בחירה אומללה.. :)

בכל מקרה אני לא מתכוון כרגע להשקיע במארז חדש. עדיין יש לי חלום (ויכולת מכנית) לבנות אחד בעצמי, אולי יום אחד..

אני מאמין שיש מצב שזה יחזיק עם מאוורר אחורי בלבד - לא?

דיסק קשיח - אכן הנושא היותר בעייתי.. קניתי לפני כמה חודשים SSD של 32GB כשהייתי בארה"ב כי ראיתי בזול יחסית, אבל הוא של PATRIOT. לצערי אז לא הייתי מודע לבעיית ה-stutter שראיתי עכשיו מוזכרת במאמר SPCR שקישרת אליו. היא נוראית.. סבלתי כמה חודשים עד שלא יכולתי יותר וחזרתי לכונן מכני.

איזה כונן מומלץ באיזור ה-500GB? ראיתי שהדיון שקישרת אליו עסק בדגמי ה-1TB. אין לי צורך כרגע בכזה.

אגב יש אופציה להגדיר לווינדוס לכבות כונן שאינו נמצא בשימוש נכון? כי יהיה לי נוח לארגן כונן שקט למערכת הפעלה ולחלופין כונן שיחזיק את המידע שלא ניגשים אליו באופן רציף.

ואז אולי אקנה כונן של מחשב נייד בתור כונן מערכת. אני לא גיימר ולא צריך ביצועים מטורפים. עיקר השימוש במחשב הוא הורדות, אינטרנט ושרטוט דו-מימדי.

באשר לקירור המעבד - אני מעדיף פאסיבי. אתה פאנט כמוני, אתה יודע כמה שפחות חלקים זזים, יותר טוב ;)

אז אתם אומרים שה-Mugen 2 מספיק ואין צורך ב-U120E.. החסכון של 50 ש"ח לעומת הקירורים הזולים יותר לא עקרוני במיוחד.

אומנם באסה שיש פלטה אחורית אבל אם אין ברירה..

פורסם

אם המטרה היא שקט מירבי - בוא נפתח דיון בפורום "מפרטים" ונרוץ עם זה...

1. לדעתי קח לוח 630i וותר כליל על כרטיס מסך נפרד. לא תראה כל הבדל בביצועים לשימושים שלך.

הרבה פחות חום/הספק ובפחות מחצי מחיר. אז גם מאוורר בודד יספיק בהחלט.

2. השינויים שעשית ב-6A19 בהחלט נוגעים ברוב הנקודות הבעייתיות שלו.

3. אם אתה לא רוצה 1T, קח את גרסת ה-500G של ה-WD-GP עם שתי פלטות ב-5400RPM (דגם AACS).

לחלופין, יש את ה-Samsung 500GB EcoGreen שלא נופל ממנו בהרבה (שניהם בסביבות 300 ש"ח).

4. אני מציע לך לעבוד עם דיסק כנ"ל כדיסק מערכת + דיסק חיצוני בחיבור USB שאוטומטית מכבה עצמו כשאינו בשימוש.

אינו מוסיף חום למערכת ומבטיח שרידות מידע עדיפה. דיסק 2.5' יקר משמעותית למחירו ולא שקט בהרבה מהקשיחים הנ"ל במארז יעודי.

5. ה-MUGEN ענק ולא מומלץ במיוחד למארזים עומדים בגלל משקלו האדיר.

ה-SHURIKEN/KAMA CROSS כמעט בלתי נשמעים עם מאוורר 800RPM איכותי ונותנים מרווח ביטחון למעבד.

ה-SHURIKEN גם "נושף" אוויר על המובו כבונוס. מקסימום הייתי לוקח TRUE120 + מאוורר כנ"ל.

אם כבר, הייתי מנסה לוותר על מאוורר המארז ולא על מאוורר המעבד - מחבר אותו עם PWM או פאןבאס וזהו.

פורסם

קודם אני אגיד שאני חסיד ותיק של ה6A19 מארז מעולה וזול... להגיד שהוא עלוב זה הגזמה אחרי מודים הוא נהיה פנינה

לגבי קירור פסיבי... בתור אחד שמשתמש בו שנים וחרש את SPCR בשביל הידע לגבי קירור פסיבי

כל מי שאומר של המוגן והTRUE מתאימים להיות פסיביים לא טועה לגמרי אבל בגדול טועה לחלוטין. בעוד שהם יכולים לעבוד באופן פסיבי הביצועים שלהם יהיו עלובים מאחר והם לא נועדו להיות פסיביים.

אני משתמש בנינגה של SCYHTE בשנים האחרונות קודם בנינגה 1 ועכשיו בנינגה 2 פסיבי על הE8400 שלי וממליץ מאוד עליו למי שרוצה שקט

בקשר לקשיח, בשביל שקט מוחלט תלך על כונני 2.5" אבל הם יחסית יקרים... הפתרון כי טוב הוא אכן הסדרות הירוקות של סמסונג וWD

פורסם

מצטרף להמלצה על הנינג'ה, במארז מאורר נכון הוא יהיה קירור פאסיבי טוב יותר שכן הוא מיועד לכך בהרבה (מרווחי פינים גדולים יותר למשל) לא חושב שה-120 נועד לקירור פאסיבי אלא דווקא אוהב אוויר שעובר דרכו.

אישית אני חושב שלא לשים מאורר בצד החיצוני של המארז ופשוט לשים אחד על ההיטסינק עצמו, יכול להיות פתרון טוב מאד וגם שקט יותר בסופו של דבר (המאורר נמצא בתוך המארז ולא על דופן חיצונית).

לדעתי תשכח מ-OC ופאסיביות, אולי אבל הייתי מנסה לעשות DOWNVOLTAGE על אותה מהירות שעון, ומחפש לוח שתומך.

פורסם

^

מסכים עם קודמיי - לקירור פאסיבי עדיף מרווחים גדולים כמו בנינג'ה או ב-SONIC-TOWER למי שזוכר שהיה הפתעה בתחום ביחס למחירו.

ה-TRUE120 ושאר הגדמים מתאימים יותר לעבודה עם מאוורר חרישי כפי שהצעתי.

פורסם
  • מחבר

אם המטרה היא שקט מירבי - בוא נפתח דיון בפורום "מפרטים" ונרוץ עם זה...

כן באמת קצת סטינו כבר מהדיון המקורי. אם כי אני לא בטח שמחשב שקט בהכרח משתייך לפורום מפרטים, שקט הוא פועל יוצא של קירור.

אין לי צורך בהמלצה על מפרט כולל בכל אופן. עד כמה שפורום מפרטים יקר לליבי :)

אם אחראי הפורום ירגיש צורך להעביר את הדיון אין בעיה.

1. לדעתי קח לוח 630i וותר כליל על כרטיס מסך נפרד. לא תראה כל הבדל בביצועים לשימושים שלך.

כרטיס מסך מובנה לא אופציה, אני עובד עם שני מסכים ב-DVI.

אני גם מעדיף לוח לא מסורס אם כן אשכול את אופציית האוברקלוק בהמשך.

אני מציע לך לעבוד עם דיסק כנ"ל כדיסק מערכת + דיסק חיצוני בחיבור USB שאוטומטית מכבה עצמו כשאינו בשימוש.

אינו מוסיף חום למערכת ומבטיח שרידות מידע עדיפה. דיסק 2.5' יקר משמעותית למחירו ולא שקט בהרבה מהקשיחים הנ"ל במארז יעודי.

האמת שיש לי כונן 2.5" של LACIE של 250GB שאני יכול להשתמש בו.

יש לי אופציה להזמין מחו"ל SSD טוב של 60GB כמו ה-OCZ Vertex כי יש קרובים שמגיעים בקרוב.

אני פשוט תוהה אם באמת כדאי להוציא על זה עכשיו 200 דולר או להמתין שנה לנפחים נורמליים במחיר שפוי יותר ולחיות על המכני לבינתיים.

הממ אני אשקול אולי באמת True120e עם מאוורר 800RPM ולוותר על מאוורר מארז.

פורסם

לדעתי יש סיכוי כזה או אחר שעדיין הנינג'ה יהיה עדיף (מרווחים גדולים יותר יאפשרו פינוי אויר חם טו ביותר מהמאר זדרך ההיטסינק). אבל לא זכור לי על השוואה בינהם.

פורסם

הTRUE לא צריך מאוורר ופסיבית הוא גם יחזיק בOC מכובד, הוא אפילו לא נמכר עם אחד.

פורסם

לדעתי יש סיכוי כזה או אחר שעדיין הנינג'ה יהיה עדיף (מרווחים גדולים יותר יאפשרו פינוי אויר חם טו ביותר מהמאר זדרך ההיטסינק). אבל לא זכור לי על השוואה בינהם.

לא חושב שמישהו ניסה לבדוק את הTRUE בפסיבי, הוא מראש נועד לשוק הOC

תרענן את הידע שלך, הוא נמכר ללא מאוורר בגלל שהם לא ייצרו מאווררים ורצו גם לתת למשתמש את היכולת לבחור במאוורר. בגרסה החדשה יש כבר מאוורר.

פורסם

קודם כל יש גרסא שנמכרת עם מאורר כמו שכבר נאמר כאן, דבר שני החברה בדרך כלל מוכרת את גופי הקירור שלה ללא מאוררים כי היא פשוט לא מייצרת כאלה, אז להגיד על סמך זה שהוא נועד לפאסיביות ? ממש לא. הוא אוהב אוויר ותאמין לי שהוא היה נהנה מאד ממאורר חזק במיוחד.

פורסם

אין לי צורך בהמלצה על מפרט כולל בכל אופן. עד כמה שפורום מפרטים יקר לליבי :)

:xyxthumbs:

מנסים לשמור על הגחלת...

כרטיס מסך מובנה לא אופציה, אני עובד עם שני מסכים ב-DVI.

אולי תשקול לוח מבוסס 9300 במקרה זה?

לא זול יותר מ-P43 + כרטיס זול אבל חסכוני וקריר יותר עם HDMI, DVI, DisplayPort וכמובן VGA. כבונוס יש לו גם ExpressGate שיאפשר לך לבצע משימות יומיומיות ללא הפעלת הדיסק הקשיח כלל תוך שניות בודדות. חביב.

אני גם מעדיף לוח לא מסורס אם כן אשכול את אופציית האוברקלוק בהמשך.

גם לוח "מסורס" כזה יעשה בקלות באס של 300+ או כמעט 4GHZ עם המכפלה האדירה של ה-E5200. לוח יקר יותר כמעט חסר משמעות וכולל הרבה פחות חיבורים ופיצ'רים במחיר יקר יותר.

האמת שיש לי כונן 2.5" של LACIE של 250GB שאני יכול להשתמש בו.

יש לי אופציה להזמין מחו"ל SSD טוב של 60GB כמו ה-OCZ Vertex כי יש קרובים שמגיעים בקרוב.

אני פשוט תוהה אם באמת כדאי להוציא על זה עכשיו 200 דולר או להמתין שנה לנפחים נורמליים במחיר שפוי יותר ולחיות על המכני לבינתיים.

אני הייתי ממתין ולוקח היום 1T חרישי (AADS). אם זה לא יהיה נסבל תמיד תוכל להסב אותו לאיחסון חיצוני.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים