עבור לתוכן

קניית נייד לסטודנט לשימושים בסיסיים - בסביבות 2500 שח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני זקוק למחשב לשימושים בסיסיים של גלישה באינטרנט וכתיבת עבודות. יהיה נחמד אם אפשר לראות בו סרטים אבל לא חובה. מה שכן חשוב לי זה שהוא לא ייתקע כל פעם שאני עובד על כמה דברים במקביל או שייקח לו שעות להוריד איזה קובץ מהרשת. ועוד דבר חשוב מאד - שיהיה אמין, ז"א אומרת מינימום התעסקויות בתקלות וכו'.

במגבלות התקציב שלי נראה לי שיש לי 5 אפשרויות:

1. לקנות נייד מהקצה התחתון של הסקאלה - ראיתי כאלו כבר בסביבות ה-2500 כמו פוג'יצו סימנס (לא זוכר את הדגם אבל זה דואל-קור ו2 מג"ב ראם) ברשת אייבורי או במודעות שונות ברשת. כאן השאלה היא האם הזול לא ייצא בסוף יקר? שמעתי כבר על הפוג'יצו הזה שהוא מתחמם מאד - כמה זה קריטי אם אני שם אותו בעיקר על שולחן? האם כדאי בכלל לקנות באינטרנט?

2. לקנות אולטרה-נייד 12-13' - לא מכיר כל כך את הקטיגוריה הזו.

3. לקנות אולטרה נייד 10' - האם הם מספיק חזקים ואמינים?

4. לקנות יד שניה או מתצוגה - האם כאן אין בעיה עם האחריות או סיכוי ליפול על איזה רמאי?

5. לדחות את הקנייה למועד מאוחר יותר בתקציב גבוה יותר...

אשמח מאד אם תוכלו לאמר לי איזה אפשרות עדיפה ולהציע מחשב שנראה לכם מתאים.

תודה רבה וסליחה על השאלה הארוכה.

פורסם

אם אתה מתכנן לעבוד על המחשב הרבה זמן רצוף הייתי פוסל ישירות את אופציית הנטבוקים(ניידי 10 אינץ').

אתה יודע אם תצטרך להפעיל תוכנות מסוימות על המחשב?

לא תמצא נייד 12-13 אינץ' חדש בתקציב הנ"ל.

אם אין אפשרות להגדיל את התקציב אלו שתי האפשרויות הכי טובות לדעתי:

Dell Vostro A860

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2478&CatCode=315

Lenovo N500

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3067&CatCode=315

ללנובו פחות זיכרון אך אם תרצה בעתיד תוכל לשדרג בעוד 150 ש"ח בערך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה. האם זמן העבודה הוא השיקול היחיד נגד האופציה של נטבוק? הבנתי שיש כיום MSI עם סוללה 6 תאים שמספיקה ל 4-5 שעות ואת הASUS 1000HE שמספיק אפילו ל-8 שעות, שניהם מספיקים לי. יש עוד שיקולים נגד (ובעד)?

ולגבי אייבורי וחנויות ברשת -שמעתי הרבה תלונות על אייבורי לגבי השירות והאמינות אבל נראה לי שרובם היו בנוגע למחשבים נייחים. מישהו יודע איך הם ביחס לניידים? ובכלל איך זה לקנות מחשב כזה ברשת מבחינת אחריות ושירות?

פורסם

אני מתנצל לא הייתי מספיק ברור, זה נכון שברוב המכריע של המקרים לנטבוקים יש זמן סוללה יותר טוב(לנטבוק עם סוללה 6 תאים).

מה שהתכוונתי זה שאם אתה מתכוון לעבוד הרבה זמן רצוף מול המחשב זה לא נוח לעיניים(מסך קטן) ולידיים(מקלדת קטנה).

אם זה היה מחשב פנאי אז בכיף הייתי שוקל נטבוק אך בשביל מחשב ללימודים כדאי שתחשוב על הנוחות שימוש שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים