עבור לתוכן

לוח ל - DUAL ATHLON

Featured Replies

פורסם

לא אני די בטוח שיש חיבור יותר טוב מסקזי (ליחיד) אני רק לא מצליח להיזכר בשם

פורסם

ברור שזה קשור ללוח לוח טוב ידע לנווט נכון את המידע בין שתי המעבדים

אם הלוך נותן לאחד מהמעבדים עדיפות זה יצור לחץ על מעבד אחד וחופש מיותר על השני או אם שניהם מעבדים את אותו מידע לוח טוב ידע להימנע ממצבים כאלה

(אחרי הכל הלוח שולט במידע ולא התוכנה)

הלוח רק נותן גישה, מי שמנהל את החלוקה בין המעבדים זה מערכת ההפעלה שמריצה Threadים שונים על מעבדים שונים (לרוב היא מריצה את כל הThreads של אותו PROCESS על אותו מעבד. ההבדל היחידי בין תוכנה תומכת ללא תומכת בריבוי מעבדים מלא זה שתומכת יוצרת את הTHREADים גוזלי המעבד פעמיים ומריצה אחד על כל CPU או אם יש כמה גוזלי מעבד אז סתם מחלקת אותם בין המעבדים).

אני עכשיו עובד על תוכנה שאמורה לרוץ על סרבר עם 8 מעבדים, זה לא מאוד קשה לכתוב את זה.

ראוי לציין שיש מצב שנקרא ריבוי מעבדים לא סימטרי (מיועד למערכות עם יותר מ2 מעבדים) שבו יש CPU אחד שמשרת רק את מערכת ההפעלה, ושאר הCPUים משמשים רק לעיבוד. זה קצת יותר יציב מריבוי מעבדים סימטרי (שכל המעבדים מעבדים הכל בצורה שווה עד כמה שאפשר), אבל בעצם "מבזבז" זמן CPU

פורסם

עדיין הארכיטקטורה של לוח האם יותר משפיעה לפי דעתי

פורסם

אני האמת לא מבין איך הארכיטקטורה של הלוח אם יכולה לשנות בקטע של החלוקה בין המעבדים.

כל הרעיון בTHREAD שזה רצף של הוראות למעבד שצריכות להתבצע אחת אחרי השנייה.

אתה לא יכול לקחת THREAD אחד ולחלק אותו בין 2 CPUים. למעשה בלתי אפשרי לעשות עיבוד על כמה מעבדים עם פחות מ 2 THREADים (לא בעיה רצינית, WIN2K רק כשעולה אצלי מריץ כמה עשרות). כל מה שהחומרה עושה זה לתת למערכת ההפעלה דרך לנתב הוראות לכל אחד מהמעבדים, היא לא מתעסקת בכלל בחלוקה של העומס בינהם.

אנקדוטה משעשעת היא בפעם כתבו בבקו"ם תוכנה שהושקעו בה עשרות שנות אדם, באו להתקין אותה על השרת המאוד מכובד שהיא אמורה לרוץ עליו (או 6 או 16 מעבדים, אני לא זוכר כבר) ומגלים שכל החומרה שמאות אלפי שקלים שקנו לא שווה הרבה כי המפתחים לא בדקו אם היא יכולה לרוץ על כמה מעבדים. מה שקרה זה שמעבד אחד הריץ את המערכת הפעלה, אחד את התוכנה וה4\14 האחרים נחו בשקט על ה0 אחוז עבודה...

פורסם

זה לא קשור בלוח (חלוקת העבודה בין המעבדים), אם כבר זה היה קשור בערכת השבבים שעליה מבוסס

הלוח, וערכת השבבים הנ"ל איננה יחודית ל asus, לכן לא רק הלוח של asus מנצל את מלוא עוצמת

שני המעבדים.

פורסם

הטענה שלי היא שהחומרה לא משנה בכלל על חלוקת העומס, אלא רק מערכת ההפעלה.

פורסם

אני האמת לא מבין איך הארכיטקטורה של הלוח אם יכולה לשנות בקטע של החלוקה בין המעבדים.

כל הרעיון בTHREAD שזה רצף של הוראות למעבד שצריכות להתבצע אחת אחרי השנייה.

אתה לא יכול לקחת THREAD אחד ולחלק אותו בין 2 CPUים. למעשה בלתי אפשרי לעשות עיבוד על כמה מעבדים עם פחות מ 2 THREADים (לא בעיה רצינית, WIN2K רק כשעולה אצלי מריץ כמה עשרות). כל מה שהחומרה עושה זה לתת למערכת ההפעלה דרך לנתב הוראות לכל אחד מהמעבדים, היא לא מתעסקת בכלל בחלוקה של העומס בינהם.

אנקדוטה משעשעת היא בפעם כתבו בבקו"ם תוכנה שהושקעו בה עשרות שנות אדם, באו להתקין אותה על השרת המאוד מכובד שהיא אמורה לרוץ עליו (או 6 או 16 מעבדים, אני לא זוכר כבר) ומגלים שכל החומרה שמאות אלפי שקלים שקנו לא שווה הרבה כי המפתחים לא בדקו אם היא יכולה לרוץ על כמה מעבדים. מה שקרה זה שמעבד אחד הריץ את המערכת הפעלה, אחד את התוכנה וה4\14 האחרים נחו בשקט על ה0 אחוז עבודה...

אני לא יודע לגבי מערכות DUAL ATHLON אבל יצא לי לעבוד על מערכת עם 32 מעבדים ולכתוב אלגוריתמים שמיועדים לעבודה על מספר מעבדים גדול.

הרצת משחקים/תוכנות על מחשבים כאלה היא מיותרת ואף מפגרת, לעומת זאת נסה להפיל שתי מטריצות ריבועיות בגודל 1000000X1000000 במחשב עם מעבד אחד או אפילו DUAL ATHLON ולא נראה לי שתסיים את זה גם כשהמעבדים יתפוררו........

זה לא תלוי רק במערכת ההפעלה אלא גם בקוד עצמו. אני השתמשתי בספרית פונקציות של C בשם MPI שמאפשרת למתכנת לנצל את העובדה שעומדים לרשותו מספר מעבדים.

פורסם

אני עובד עם C# ושם כבר עשו את זה קצת יותר קל...

הדיון לא היה על הצורך של המשתמש הביתי בלוח, אבל אני מסכים איתך, מי שלא טוחן את המעבד האחד שלו עד הסוף לא צריך עוד אחד, אבל עם תסתכל יותר בתחילת הדיון תראה שהוא רוצה להריץ עליו שרת EXCHANGE, שאת זה אני כבר יכול יותר להבין :)

מעבר לזה, אם יש את הכסף, ואין משהו יותר טוב לעשות איתו, אז למה לא? תמיד נחמד לראות סרט שרץ על מעבד אחד בזמן שהמעבד השני מרנדר\מקמפל\מחשב או סתם טוחן.

פורסם

ד"א, איפה יצא לך לכתוב תוכנות ל32 מעבדים?

פורסם

לקחתי קורס מערכות עיבוד מקבילי בסמסטר א' השנה....

יש לנו מערכת עם 32 מעבדים שעומדת לרשות הסטודנטים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים