עבור לתוכן

מבקש המלצות לביצועים שדומים ל-Statellite x200-21T בסביבות 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מקבש מכם המלצות למחשב נייד שיהיה כמה שיותר קרוב בביצועיו ל- Toshiba Statellite x200-21T רק עם מסך 15 אינץ'

ובמחיר של עד 4500 ש"ח ואם אפשר אז אפילו זול יותר.

המחשב ישמש בעיקר לצורכי עבודה והרצה של תוכנה לעריכת מעגלים מודפסים(PCB Design) של חברת Cadence הנקראת Allegro.

הסיבה שאני מבקש מחשב שיהיה זהה בביצועיו לדגם שציינתי היא שבעבר עבדתי עם מחשב זה ואני יודע שהוא "סיפק את הסחורה"

אך אם לשיקולכם ניתן להסתפק במפרט פשוט יותר שיבטיח עבודה נוחה וחלקה אשמח לקרוא המלצות גם בכיוון הזה.

קישורים רלוונטים:

מפרט של Toshiba Statellite x200-21T

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=EU&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=135317

דרישות מערכת של Allegro

http://www.cadence.com/Community/forums/storage/27/11616/PCBSYSTEM%20REQUIREMENT.pdf

תודה רבה לכל המגיבים.

פורסם

אתה רוצה גם כזו רזולוציה? אני לא מכירה את התוכנה עליה מדובר, האם היא עושה שימוש גם בכרטיס המסך (רנדור תלת מימדי/ האצה גרפית כלשהי)?

פורסם
  • מחבר

יש שימוש בכרטיס המסך, כי זוהי סביבת עריכה גראפית, אין רינדור תלת מימד.

בנושא הרזולוציה - חשוב לי שבמצב בו אני מחבר מסך LCD של "20 המחשב יהיה מספיק חזק כדי

לעבוד חלק ברזולוציה הטבעית של המסך.

לפי מה שאני יודע התוכנה משתמשת בספריות של OpenGL כדי לעבוד עם גראפיקה.

[br]פורסם בתאריך: 15.05.2009 בשעה 14:35:17

אחרי קצת מחקר אני אנסה לחדד את דרישות המערכת:

מעבד: T7500 ומעלה

זיכרון: 4GB-2GB

כרטיס מסך (העדפה לכרטיס ייעודי ): Dual NVIDIA® GeForce® Go 8700M GT ודומיו בביצועים

דיסק קשיח: 250GB ומעלה

גודל מסך: "15

חוץ מזה שתיהיה אפשרות לחיבור מסך חיצוני - עם העדפה לחיבור DVI

אני מאמין שאלו הן דרישות המפתח.

ושוב תודה לכל העוזרים.

פורסם

יש שימוש בכרטיס המסך, כי זוהי סביבת עריכה גראפית, אין רינדור תלת מימד.

הבנתי שזו סביבת עריכה גרפית אבל לא כל סביבת עריכה גרפית ולא כל משתמש בסביבה כזו עושה שימוש משמעותי בכרטיס המסך. אני שואלת את זה מכיוון שזה קריטי כאן. המחשב שציינת מכיל כרטיס מסך מאד חזק ויש מעט מאד מחשבים בתקציב כזה שמגיעים עם משהו דומה, רובם מחייבים פשרה על דברים אחרים רבים. לכן, חשוב מאד לדעת האם באמת יש לך צורך ברמה כזו של כרטיס מסך או שאתה יכול להסתדר מצויין גם עם כרטיס מסך הרבה פחות חזק. אם אתה לא עוסד ברנדור תלת מימדי קשה לי להאמין שיש חובה בכזה כרטיס מסך, אבל שוב, אני לא מכירה את התוכנה המדוברת בכלל.

בנושא הרזולוציה - חשוב לי שבמצב בו אני מחבר מסך LCD של "20 המחשב יהיה מספיק חזק כדי

לעבוד חלק ברזולוציה הטבעית של המסך.

זו לא הבעיה. השאלה היא איזו רזולוציה טבעית אתה רוצה שתהיה למסך. הרזולוציה במחשב שציינת גבוהה יחסית ושוב, אין הרבה מחשבים בתקציב שנותנים כזו רזולוציה.

שילוב של כזו רזולוציה + מעבד ברמה גבוהה + כרטיס מסך ברמה טובה זה כבר באמת מעבר לתקציב ולכן כדאי שתחשוב מהם הגורמים שחשובים לך כאן.

פורסם
  • מחבר

או.קיי הבנתי. וכפי שציינתי קודם, בדרישות אני מסתמך על מפרט שאני יודע בודאות שעובד.

ולכן לאור מה שהבנתי מדבריך יש צורך ולכן אני מעלה את התקציב ל-6000 ש"ח(עדכנתי את הכותרת)

בתקווה שבתקציב כזה יש אפשרות למצוא מחשב העונה על הדרישות או לפחות לא חורג מהן יותר מידי.

לנוחות העבודה אשמח אם תיהיה אפשרות לחבר 2 מסכים חיצוניים שיעבדו במקביל. עד כמה זה בעייתי?

מה דעתכם על המחשב הזה:

TOSHIBA Satellite A300-1ND

פורסם

אין בעיה כל עוד יש שתי יציאות למסך. בדגמים רבים (כולל ה-Toshiba הנ"ל) יש יציאת VGA, ויציאת HDMI, אז אפשר. רק שתדע, שבמצב הזה, לא תוכל לקבל תמונה על מסך הנייד עצמו (כרטיס המסך מוגבל לשני מסכים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים