עבור לתוכן

המפגש האישי שלי עם K20D

Featured Replies

פורסם

לאחר תקופה ארוכה של חיפוש מצלמת DSLR החלטתי שאני מעונין בגוף חצי-מקצועי והתחלתי להתעניין ב-D200 מיד שניה. חיפשתי גוף מתכתי עם הגנה מסוימת מאבק, חול ונתזי מים, שתי גלגלות בקרה עם גישה מהירה לכל התכונות החשובות לי בצילום ועינית גדולה ובהירה. ה-D200 הייתה אופציה מפתה, בהיותה מיושנת יחסית ומוחלפת מזה זמן על ידי ה-D300 העדיפה בהרבה, נפלטו גופים אלו לשוק יד השניה במחירים סבירים. זהו ללא ספק גוף מקצועי לעילא, בנוי מגנזיום, אטום במידת מה ומאפשר גישה ישירה לכל הפרמטרים החשובים. חשוב גם לציין שכשהיא יצאה לשוק, קן רוקוול התאהב ב-D200 ממבט ראשון. מצד שני, קן רוקוול מתאהב בכל ניקון חדשה ממבט ראשון ומיד מכריז על הישנות כגרוטאות חסרות תועלת...

התייחסתי גם בעבר במספר מהודעותי ליתרונות של ניקון כמערכת: המבחר הגדול של הציוד מיד שניה, האמינות והארגונומיקה יוצאת הדופן. לעומת זאת עומדת לחובתם (בין השאר) תמחור (הם היקרים ביותר בתחום זה חוץ מלייקה), וגופים בסיסיים עשויי פלסטיק ומסורסים מתכונות רבות שנראו לי כחשובות. בסופו של דבר, במיוחד לאור אופי הצילום ובחירת הנושאים שלי, גם העדר מייצב בגוף היטה את הכף. השקעתי 1000 ש"ח נוספים והלכתי ורכשתי K20D חדשה עם עדשת קיט (לבינתיים).

מבחינת התמורה, פנטקס מנצחים בנוקאאוט עוד לפני פתיחת האריזה. K20D חדשה עם אחריות של היבואן הרשמי (קראט) עולה רק סביב 1000 ש"ח יותר מ-D200 משומשת ועולה עליה, לפחות על הנייר, במרבית התכונות. ה-D90 , שעמדה אף היא על הפרק, מציעה בקיט שלה עדשה מיוצבת וארוכה יותר וחיישן ומנגנון עיבוד תמונה מהטובים בשוק. אולם המחיר גבוה משמעותית ומבחינת ארגונומיקה, מבנה הגוף ותכונות שונות היא נמצאת בדרגה (או שתיים) מתחת ל-K20D.

עם שליפת המצלמה עצמה הדבר הראשון שמבחינים בו הוא כמה היא כבדה ומוצקה. הפלסטיק המחוספס העוטה את גוף המתכת איכותי במיוחד ונוח לאחיזה. המתגים השונים מפוזרים באופן טוב (אם כי לא מעולה) ובסך הכל איכותיים לתפעול (גלגלת בררת שיטת המיקוד פחות מצאה חן בעיני, עשויה מחומר מעט חלקלק, פחות איכותי וקשה לתפעול). דלתות הכיסוי של בית הסוללה, כרטיס הזיכרון ושקעי הכוח וה-USB הן משהו שאצל קאנוניקון רואים רק במצלמות שעולות כפול ויותר (הרבה יותר).

עדשת הקיט, כפי שכבר ציין אורן ולא פעם אחת, איכותית בהרבה מהמקובל אצל המתחרים, עם ביונט מתכתי, טבעת זום מחופה גומי איכותי וגוף מסיבי ואיכותי יותר באופן כללי. עדשות הקיט הבסיסיות של ניקון נראות כמו משחק ילדים לעומת עדשה זאת. האיכות האופטית, הן מהתרשמות ראשונית שלי והן מביקורות, לא רעה כלל. מהירות העדשה לא מבריקה (3.5-5.6) אבל אופינית לכל עדשות הקיט באשר הן באורכי מיקוד אלו. העדשה כוללת כמובן hood חביב.

לאחר הרכבת הקיט, טעינת הסוללה (ליתיום כמקובל כיום בתחום, לטוב ולרע, להבדיל מ-AA ב-K200D) ומעבר ראשוני על חוברת ההפעלה הבשרנית יצאתי לצלם קצת. מבחינת איכות הבניה ויכולות התפעול פנטקס מיצבו (או לפחות ניסו לעשות כן) את ה-K20D מול מצלמות חצי מקצועיות כגון ה-D300 וה-40D. ההבדלים ביחס ל-K200D הם קטנים, אולם מצטברים ומשמעותיים. פיזור הכפתורים והמצאות גלגלת תפעול שניה (מתחת לכפתור המחשף, כמו בניקון) אופיני למצלמות חצי מקצועיות, כמו גם אופן התפעול של מתגי תוכנית המיקוד ובורר תוכניות החשיפה. בין מצבי הצילום נשאר עדיין המצב הירוק, אבל נעלמו כל מצבי הסצנות. ה-LCD העליון מעט גדול יותר וכולל סרגל תיקון חשיפה.

יכולת ההתאמה האישית של תפקידי הגלגלות השונות במצבי הצילום השונים מעולה ובמהירות הוספתי גישה ישירה לרמת הרגישות במצבי AV ו-TV. ניתן לכוון את הרגישות גם בשילוב כפתור ה-OK עם הגלגלת הקדמית, אולם שילוב זה לא נוח לי במיוחד ובכלל שילובי לחיצה-גלגלת בפנטקס נמצאו כפחות נוחים לי מאשר בניקון. גישה ל-WB, למצבי המבזק ול-drive דורשים שימוש בכפתור ה-Fn ואינם ישירים כמו ב-D200 לדוגמא. התפעול אומנם נוח ומהיר, אבל לא ממש לעניין שתכונות חשובות אלו ידרשו גישה דרך תפריט. בכל מקרה, אני אישית לא מרבה לשנות תכונות אלו ואיזון הלבן האוטומטי של הפנטקס מעולה (ואני גם ככה מצלם ב-RAW), כך שניתן למחול על כך.

העינית מעולה, לא יודע אם וכמה יותר טובה מה-K200D, אבל בהחלט יותר טובה ממצלמות הבסיס השונות של ניקון שיצא לי לעבוד איתן. המידע המוצג תחת התמונה מספק וביחד עם שתי גלגלות התפעול, מאפשר לעבוד מבלי להסיר את העין מהעינית, כיאה למצלמה חצי-מקצועית או מקצועית.

פוקוס אוטומטי - נכתב כאן המון על מערכת הפוקוס של פנטקס לעומת המתחרים. אני עדיין לא צילמתי מספיק על מנת לחרוץ דעה מבוססת. תחושתי היא שהמערכת איטית יותר משל ניקון. יתכן שהיא מדויקת יותר (חישנים מוצלבים ושאר ירקות), אבל את זה אני אוכל לומר רק בעתיד ולאחר בחינת והשוואת תמונות רבות. היא לא רק איטית יותר, היא גם רועשת יותר עם עדשת הקיט, דבר שמצטרף לרעש הרמת מראה רב יותר, אבל זה משהו שממש לא מפריע לי.

אני עדיין לומד את מנגנון חישוב החשיפה, אולם תחושתי היא שהוא נוטה לתת-חשיפה קלה (כשליש עד חצי סטופ) במרבית הפעמים. ניתן כאמור לשנות את שיטת חישוב החשיפה מבלי להסיר את העין מהעינית ואני משער שככל שאלמד את המצלמה החשיפות יהיו מדויקות יותר ויותר. מבין המצלמות שיצא לי לעבוד איתן, ה-K20D טובה יותר מה-D80 בעניין זה ומעט פחות מה-40D, מה שתואם גם את המתואר בביקורות שונות. ממעט תמונות שעבדתי איתן נראה שה-RAW של הפנטקס מכיל מספיק מידע בשביל לדחוף, למשוך או "למתוח" את הטווח הדינמי על מנת לתקן תמונות עם טעויות חשיפה קטנות.

בסיכום ביניים, ה-K20D מצלמה מעולה שאפילו עם התמחור העגום (אבל המשתפר לאחרונה) שלה בארץ מציעה תמורה מדהימה. היא ענתה על מרבית הצרכים שלי והוסיפה כמה בונוסים נחמדים. יחד עם זאת, וגם אם הדבר יראה כמוזר מעט, בשביל מרבית מחברי הפורום שעשויים לקרוא הודעה זאת בחיפוש אחר DSLR ראשונה, היא ממש לא מומלצת. התכונות הנוספות של ה-K20D ביחס לאחיותיה הזולות ממנה, ה-K200D וה-K2000, כגון גלגלת נוספת וגישה ישירה ונוחה לתכונות שונות, לא מצדיקות את תוספת המחיר למי שלא מעוניין ספציפית בתכונות אלו או מתכוון לצלם לרוב במצב אוטומטי זה או אחר. איכות התמונות בסופו של דבר מאוד דומה בין דגמי פנטקס השונים והתוספת של איכות בניה מעט איכותית יותר וגוף אטום יותר היא בגדר מותרות.

ה-K20D גם לא מציעה הרבה לחובבי הגדג'טים או המחפשים מצלמת DSLR עם אפשרות תפעול כשל P&S. מצב ה-LV עלוב, אין אפשרות לצילום סרטים, המסך מעולה ומדויק אבל לא מתקרב לאלו החדשים של ניקון והגוף כאמור כבד מאוד, כבד במידה שתרתיע רבים שמעולם לא אחזו ב-DSLR.

לגבי איכות התמונות עצמן אני משער שלכל חובבי ה-pixel peeping והשוואות אחד-על-אחד של צילומי לוחות כיול יש מספיק מידע ברשת. הרשת גם תשמח לספר לך איך פנטקס מנקים רעש ומחדדים את ה-JPEG שלהם ביחס למתחרים, מה שפחות חשוב לי משום שאת התמונות החשובות לי שאני שולח להדפסה אני בכל מקרה מפתח מ-RAW. הרושם שלי הוא שעל מנת להנות ממלוא הטווח הדינמי והרגישות של חיישן ה-K20D אין מנוס מעיבוד התמונות על מחשב, אפילו באופן אוטומטי, על ידי תוכנה לפיתוח RAW. דבר זה נכון כמובן כמעט לכל DSLR, אבל נראה לי שבמקרה של ה-K20D הוא נכון במשנה תוקף.

מובאות פה שלוש תמונות מהסטים הראשונים שלי עם המצלמה. אני מאמין שיגיעו עוד בהמשך. התמונות מעובדות מה-RAW דרך צד ג' ומוקטנות. מה שראוי להתייחס אליו הוא בעיקר הצבעים הנהדרים בעיני, כםי שהם באים לידי ביטוי בצילום השני והיכולת להשיג תוצאות יפות גם בתנאים קשים וללא חצובה (במקרה הזה נשענתי על המעקה). התמונה השניה גם חושפת כמה ממגרעות עדשת הקיט (עיוות אופטי, חדות רחוקה ממושלמת ועוד), אולם כאמור עדשה זאת סבירה ואפילו טובה ביחס למתחרות.

[attachment deleted by admin]

פורסם

:xyxthumbs:

למרות שקצת הזוי לי שקנית אותה בארץ, לאור העובדה שלאחרונה המחיר שלה בחו"ל התרסק - וההבדל בין B&H לארץ הוא עצום - זה ממש לא משתלם..

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

למרות שקצת הזוי לי שקנית אותה בארץ, לאור העובדה שלאחרונה המחיר שלה בחו"ל התרסק - וההבדל בין B&H לארץ הוא עצום - זה ממש לא משתלם..

המחיר בארץ כבר מזמן צנח מתחת ל-5K (למעשה נושק ל-4K) וההבדל יוצא כמה מאות ש"ח עם שקלול עניין האחריות (של היבואן הרשמי כאמור) והמשלוח (או מס קניה, אם אתה קונה בניו-יורק). לא כזה מרשים כמו פעם. רציתי את המצלמה גם בהתראה קצרה לאירוע מסוים. בשקלול עניינים אלו הרכישה בארץ כבר לא נראתה כל כך הזויה.

פורסם

באמת? איפה?

עד לפני שבוע-שבועיים עדיין הסתכלתי עליה, והמחיר לא ירד מ-5...

עכשיו אני רואה שהיא הגיעה ל-camera4less במחיר הגיוני (3699 לגוף), אבל במקרה הזה לא מדובר באחריות של קרט..

פורסם

תתחדש ותתפרע, כלי צילומי נהדר. :xyxthumbs:

פורסם

יכולת ההתאמה האישית של תפקידי הגלגלות השונות במצבי הצילום השונים מעולה ובמהירות הוספתי גישה ישירה לרמת הרגישות במצבי AV ו-TV. ניתן לכוון את הרגישות גם בשילוב כפתור ה-OK עם הגלגלת הקדמית, אולם שילוב זה לא נוח לי במיוחד ובכלל שילובי לחיצה-גלגלת בפנטקס נמצאו כפחות נוחים לי מאשר בניקון.

ממשחקים שלי עם ה-K20D, השליטה על ISO באמצעות החזקת הכפתור OK הייתה נוחה, אבל אולי זה בגלל שיש לי ידיים גדולות מהממוצע. ניסית לתכנת את ה-ISO לאחד הגלגלים או להשתמש במצב Sv?

פוקוס אוטומטי - נכתב כאן המון על מערכת הפוקוס של פנטקס לעומת המתחרים. אני עדיין לא צילמתי מספיק על מנת לחרוץ דעה מבוססת. תחושתי היא שהמערכת איטית יותר משל ניקון. יתכן שהיא מדויקת יותר (חישנים מוצלבים ושאר ירקות), אבל את זה אני אוכל לומר רק בעתיד ולאחר בחינת והשוואת תמונות רבות.

היתרון של החיישנים המוצלבים פחות קשור בדיוק, אלא יותר באפשרות להשתמש בהם בכלל. במצלמות שבהן רק החיישן המרכזי מוצלב אנשים נוטים להשתמש רק בו ולוותר על השימוש בחיישנים הצידיים (שגורמים ל-hunting לעיתים קרובות מדי). על המחיר של הוויתור הזה תוכל לקרוא כאן.

לגבי המהירות, נסה את הקושחה החדשה (אם לא התקנת אותה עדיין). יש דיווחים על שיפור בנושא הזה.

לגבי איכות התמונות עצמן אני משער שלכל חובבי ה-pixel peeping והשוואות אחד-על-אחד של צילומי לוחות כיול יש מספיק מידע ברשת. הרשת גם תשמח לספר לך איך פנטקס מנקים רעש ומחדדים את ה-JPEG שלהם ביחס למתחרים, מה שפחות חשוב לי משום שאת התמונות החשובות לי שאני שולח להדפסה אני בכל מקרה מפתח מ-RAW. הרושם שלי הוא שעל מנת להנות ממלוא הטווח הדינמי והרגישות של חיישן ה-K20D אין מנוס מעיבוד התמונות על מחשב, אפילו באופן אוטומטי, על ידי תוכנה לפיתוח RAW.

אני בספק אם המרה אוטומטית של קובצי RAW תספק לך תוצאות טובות יותר מאשר JPEG עם הגדרות תמונה שתואמות לטעם שלך, לפחות לא באופן עקבי. נסה לצלם RAW+JPEG (עם JPEG באיכות מקסימלית) ולהשוות את התוצאות.

פורסם

אחלה review.

לגבי ההמרה האוטומאטית לJPEG בתוכנה כדוגמת LIGHTROOM..

זה נכון.

ה-JPG אחרי עיבוד שכזה יוצאים ה-ר-ב-ה יותר טובים.

פורסם

תוכל להעלות (בדיון אחר) דוגמה להבדלים בין RAW מומר אוטומטית לבין JPEG שמותאם להעדפות שלך (מבחינת ריוויון צבע, קונטרסט, חידוד והסרת רעש)?

פורסם
  • מחבר

תוכל להעלות (בדיון אחר) דוגמה להבדלים בין RAW מומר אוטומטית לבין JPEG שמותאם להעדפות שלך (מבחינת ריוויון צבע, קונטרסט, חידוד והסרת רעש)?

האמת שבאופן "אוטומטי" כוונתי הייתה עם עדיין מספר כיונונים ידניים (בלי התעסקות ברמת העקומות וכו'). אולם גם במספר מקרים שעשיתי המרה אוטומטית לחלוטין שמתי לב לשיפור קל. לא בדקתי את זה באופן קטגורי והאמת שעוד לא כיווננתי את המצלמה לחלוטין מבחינת עיבוד ה-JPEG, אני אעשה זאת ואעלה מספר דוגמאות בהמשך.

פורסם

מצלמה מעולה (אצלי כמעט שנה וחצי)

לפי דעתי יותר טובה מהמתחרות באותו מחיר

אחרי שלומדים אותה מאוד נוחה לתפעול

אני באופן אישי מצלם ב RAW וממיר במחשב ל JPEG

אבל זה לא באמת נחוץ (תלוי לאיזה מטרות)

לגבי פיתוח במצלמה .. המצב האוטומתי לא הכי טוב

אבל אפשר לשלוט בהכל אבל הכל ידנית ולשמור כבררת מחדל

הפוקוס למרות מה שאומרים די מהיר ומשתפר אחרי עדכון קושחה (בתאורה בעייתית)

עובדת עם כל עדשה של פנטקס ויש לה חיבור לבקר תאורת אולפן

אני מאוד מרוצה ממנה ואם הייתי צריך לבחור שוב היום בגוף הייתי ללא ספק בוחר בה

אם אתה צריך עזרה בתפעול, או עוד מיידע בנוגע למצלמה אני אשמח לעזור

ועוד בונוס קטן, אומרים שה LV (התצוגה החייה) לא שימושי...

בעני הוא מאוד שימושי רק מה צריך לדעת לעבוד איתו נכון

מצורפת דוגמא של צילום ב LV + מאה אחוז קרופ לשיפוטכם

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לומד את המצלמה ומכוונן אותה לאט לאט לצרכי. הפיתוח של JPEG במצלמה פחות חשוב לי בגלל אופי העבודה שלי, אני בסופו של דבר מפתח בממוצע מאות בודדות של תמונות בשנה, כך שאני אמשיך לעבוד עם RAW שמאפשר לי יותר גמישות ואת הנוחות בכיוונון התוצאה הסופית מול מסך המחשב הגדול (2209WA, הללויה).

לגבי מהירות הפוקוס, התקנתי כמובן את הקושחה האחרונה, בערך שעה אחרי שפתחתי את אריזת המצלמה, אני עדיין לא בטוח שה-K20D מהירה כמו ה-D80 לדוגמא (לציין במאמר מוסגר שה-D80 המיושנת, עם אחריות רשמית, עולה עדיין בערך כמו ה-K20D!), אני בכל מקרה אנסה להצליב את המצלמות האלו ראש בראש בעתיד הקרוב.

עדכון לגבי עניין המצב הירוק: אשתי השתמשה במצלמה בסוף שבוע, כאשר היא השתמשה במצב הירוק בלבד (אבל היא לומד לאט לאט, בסוף היא תצלם יותר טוב ממני). מלבד העובדה המצערת שה-ISO היה מכוון על 500 קבוע ולא על מצב אוטומטי, היא הצליחה להוציא מהמצלמה הרבה תמונות נהדרות. למרות שאני עדיין חושב שמצב P&S כזה נראה משונה במצלמה שאמורה להיות חצי-מקצוענית (ניקון המקצועיות מסתפקות ב-P/TV/AV/M בלבד אאל"ט), יתכן ויש בכל זאת ברכה בתוספת שלו.

לגבי הסוללה - לא השתמשתי בה עד שהיא נגמרה סופית והוצאתי אותה לטעינה אחרי כ-500 חשיפות (שכללו התעסקות מוגזמת בתפריטים וב-LCD בכלל), לאור זאת אני נוטה להאמין לנתון היצרן של 700 חשיפות ומעלה בין טעינות. לא רע בכלל.

פורסם

אין סיבה להמיר RAW עם ACR / Lightroom.

איכות התמונה פשוט לא ברמה הגבוהה ולרוב JPEG של מצלמה יהיה טוב לא פחות.

אם כבר אתה רוצה להוציא את המירב מהחיישן, נסה את DXO Optics Pro.

פורסם
  • מחבר

אם כבר אתה רוצה להוציא את המירב מהחיישן, נסה את DXO Optics Pro.

ניסיתי, אכן תוכנה מעולה ומוציאה הרבה מאוד מה-RAW.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים