עבור לתוכן

עזרה בבחירת מצלמה.

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? ... התקציב לא רלוונטי, אבל אם יש אופציה זולה ואופציה יקרה - לפרט את היתרונות של היקרה.

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? ... אממ גם צילום יומיומי וגם צילום אומנותי. בכל תנאי התאורה.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). ... אין לי פלאש חיצוני ואני גם לא בונה על אחד. חשוב לי שיהיה מעט noise, עד כמה שאפשר.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? ... בלי חצובה.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? ... לא.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? ... חשוב לי שזה יהיה אפשרי, זה לא צריך להיות מושלם.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? ... לא גדול מדי. בעיקר על מסך, אבל תמונות טובות אני רוצה להדפיס. אבל אני חותך הרבה תמונות - במילים אחרות, 7 מגהפיקסלים ומעלה.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? ... חשוב מאוד שיתחיל מ28, אם לא יותר רחוק. ושיהיה זום טוב - לא X3.5 כמו שיש לי עכשיו, זה הרבה פחות מדי. לא חובה X20 אבל X8 ומעלה זה טוב.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? ... לא מתפשרעל איכות בשביל גודל ומשקל אף פעם, זה פחות חשוב. גם לא צריך להכנס לכיס, אבל שיהיה אפשר להכניס לנרתיק ואת הנרתיק לתיק רגיל, בלי תיק נפרד.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? ... זה לא עקרוני. שיהיה איכותי.

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) ... חשוב מאוד שהמצלמה תהיה מהירה!

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) ... רצוי בהחלט.

תמיכה בפורמט RAW ... חשוב מאוד גם!

מצב M מלא ... זה אלמנטרי. כמה שיותר פונקציות לשליטה ידנית על המצלמה, יותר טוב.

אפשרות לפוקוס ידני ... רצוי, גם אם זה בתפריט ולא בעדשה. האמת שאף פעם לא ניסיתי אחד בעדשה... זה נשמע כיף.

היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) ... לא משנה במיוחד.

תושבת לפלאש חיצוני ... לא משנה במיוחד, אבל אני מתאר לעצמי שבכל המצלמות מהסוג שאני מחפש יש.

מסך מסתובב ... לא משנה בכלל.

עינית אופטית או אלקטרונית ... לא משנה בכלל.

מצב צילום ווידאו מיוצב ... טוב אז כאן יש לי בקשה: אם אפשר לבדוק בנפרד מצלמות רלוונטיות שיש להן גם צילום וידאו באיכות גבוהה זה יהיה טוב! תודה...

כמות פיקסלים ... כתבתי למעלה כבר, 7 ומעלה.

יצרן ... היצרן לא חשוב, חשוב שהמצלמה תהיה איכותית.

האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? ... לא משנה.

כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? אני רוצה עדשה איכותית - חדה גם בטלה, כמה שפחות דברים בהירים "שנשרפים", כמה שפחות דברים כהים שמחשיכים מדי, כמה שפחות noise.

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? ... לא משנה כל כך כל זה. שיהיה פלאש נחמד.

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור ... לא רלוונטי.

תכונות אחרות

תודה רבה מראש על ההשקעה!

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? ... התקציב לא רלוונטי, אבל אם יש אופציה זולה ואופציה יקרה - לפרט את היתרונות של היקרה.

יש מצב שבו מצלמה קומפקטית ב-2500 ש"ח תתאים? אם לא, אז תתחיל מלכתוב את התקציב. אחרת חבל על הזמן של כולנו.

פורסם
  • מחבר

כמו שכתבתי, המחיר לא משנה.

פורסם

המצלמות שהכי קרובות לדרישות הן הפוג'י S9600 ו-S100fs. לשתיהן יש זום גדול שמתחיל ב-28 מ"מ, ושתיהן תומכות ב-RAW, כוללות צילום ווידאו ואת מרבית התכונות האחרות שביקשת. גם מבחינת רמת הרעש הן עדיפות על רוב המצלמות האחרות עם חיישן-קטן. הבעיה שלהן היא שהגודל והמשקל שלהן דומה לזה של מצלמת DSLR, ואם אני מבין נכון אתה מחפש מצלמה קומפקטית יותר. מגבלה נוספת שיש להן היא איכות הווידאו. בשתיהן הווידאו שמיש, אבל לא מאוד מרשים.

פשרה סבירה אחרת היא הקנון G10. היא הרבה יותר קומפקטית מהמצלמות הנ"ל של פוג'י ואיכות הווידאו שלה טובה יותר. הזום שלה מוגבל יחסית (28-140), אבל משאר הבחינות היא די קרובה למה שאתה מתאר.

אם אתה מוכן להתפשר על הגודל (ועל המחיר), אז קנון 500D (מצלמת DSLR) + עדשה כמו קנון 18-200 או טמרון 18-270 תספק לך את כל התכונות שאתה מחפש, כולל זום עם טווח גדול, שליטות ידניות בעלות משמעות של ממש (בניגוד למה שקיים במצלמות חיישן-קטן) וצילום ווידאו HD. באופן אישי אני לא חושב שהדרישות שלך מצדיקות קנייה כזו, אבל אם "המחיר לא משנה", אז למה לא? ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים