עבור לתוכן

קירור מים ללוח asus p6t deluxe

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני חדש לפורום וזאת ההודעה הראשונה שלי, וזו עומדת להיות גם מערכת קירור המים הראשונה שלי :beerchug:

הלוח שאשתמש בו הוא asus p6t deluxe v2 עם מעבד core i7 920

יש לי מספר שאלות:

1. צריך המלצות על waterblock טוב ל-cpu

2. האם שווה להשקיע בקירור מים גם ל-northbridge chipset? האם זה ייתן לי שיפורים משמעותיים ב-overclocking של המעבד ו/או ביצועים טובים יותר על הכרטיס מסך שלי (4850x2 2gb אגב...)? אם כן, אשמח לקבל המלצות גם ל-waterblock מתאים בשביל ה-northbridge, אחד שמתאים אל הלוח

3. האם יש אפשרות לקנות את הרכיבים הנ"ל בארץ או שאין סיכוי ועדיף/חובה להזמין מחו"ל?

אציין גם שהנסיון שלי ב-overclocking גם הוא מועט, ותמיד היה על קירור אוויר, אבל אני להוט ללמוד :lol:

תודה ,

עידן

פורסם

ברוך הבא (אחלה שם... ;D)

נתחיל מכמה שאלות..

למה אתה צריך בדיוק קירור מים ?

מה התקציב שלך..תוסיף אותו בבקשה לכותרת..

ואם אתה מתכנן לרכוש קירור מים אז זה רק מחו"ל..בארץ אתה לא תמצא את המבחר שיש בחו"ל (אם בכלל) ובמקרה ומצאת משהו..הוא יעלה כפול ומשלוש ממחירו בחו"ל..ככה שדי הייתי אומר חובה להזמין מחו"ל...

לקרר את ערכת השבבים זה בגדר EXTRA לא חובה..וזה גם תלוי כמובן בתקציב..

לגבי הOC וכו..אני מציע שתתחיל מלקרוא מדריכים ובסטיקי של האתר....תריץ קצת חיפוש בפורום..

במקרה ומשהו לא מובן שאל כאן..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לא חשבתי על השם בהקשר לפורום האמת, הוא בכלל לקוח משיר ישן של r.e.m. אבל הוא עובד טוב בהקשר של הפורום :lol:

אוקי, לגבי הקירור: הסיבה לקירור הוא כדי לעשות oc יותר גבוה. השימוש במחשב הוא בעיקר לפיתוח (יש לי כמה פעמים ביום צורך לקמפל קובץ הרצה גדול יחסית וזה תוקע לי את המחשב הנוכחי ל-22 דקות, הייתי רוצה לצמצם זמן זה ככל האפשר), וגם לגיימינג. אני רוצה להתחיל לשחק ב-crysis warhead, וזה משחק שכבד גם על מעבדים ולא רק על הכרטיס מסך.

אבל אני משער שהסיבה העיקרית היא סתם כתחביב, זה נראה לי תחום מעניין שהייתי רוצה להכנס אליו, אבל באופן מתון מאוד.

לגבי איזה קירור, לא הייתי רוצה בשלב הזה להרכיב מערכת שלמה מ-0 אלא הייתי מעדיף לקנות סט מוכן. קראתי ביקורות טובות על kandalf lcs שזה מארז שמגיע עם קירור מים מובנה, שזה נשמע לי מאוד נוח:

http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/Kandalf_lcs/vd4000swa.asp

הוא עולה בארץ 1500 ש"ח ואצטרך להשקיע עוד 400 ש"ח בערך על צינורות ו-waterblocks. זה הכיוון שלי כרגע אלא אם למישהו יש משהו לחדש לי על מערכות קירור שלמות. אני מתאר לעצמי שע"י קניית יד-שניה או מחו"ל אני יכול להשיג תוצאות טובות באותה מידה ואף יותר בפחות כסף, אך השיקול העיקרי שלי בנושא הוא שאני לא רוצה למצוא את עצמי מכלה את כל זמני על התעסקות בחומרה. זה נראה לי נחמד וכיף, אבל אני לא רוצה להפוך עבד לתחביב.

הבנתי ש-waterblocks כדאי רק לקנות מחו"ל נכון?

לגבי קירור ערכת השבבים, כמה זה ישפיע על יכולת ה-oc למעבד? ז"א, כמה לצפות ל-oc עם קירור רק למעבד וכמה עם קירור גם לערכת שבבים?

פורסם

אם כבר לרכוש מערכת מוכנה זה ממש לא של TT..שכן המערכות שלהם בינוניות ומטה..

יש ערכה של SWIFTECH שאפשר לרכוש בחו"ל..אבל היא כוללת רק קירור למעבד..ובגדול ב1500+- שקלים אתה תוכל לרכוש קירור מים יעודי בלי הרבה בעיה...

הקירור ללוח האם לא ישפיש משמעותית..שכן הטמפ' ירדו אבל מבחינת OC הוא לא יגיביל אותך גם עם קירור אוויר..

פורסם

יש לי בדיוק (או מאד קרוב) אותה "מערכת" בבית, ואחרי מספר לא קטן של טעויות והתלבטויות, כל חלקי קירור המים שלי הגיעו ואני אעלה תמונות, היום אני מרכיב אותה ומריץ בלילה שלא יהיו לי נזילות.

אם תרצה (אחרי שתראה את התמונות) שלך לי הודעה אני אולי (ומקווה שכן) אוכל לעזור.

פורסם
  • מחבר

whitenoise: זה יהיה מעולה, תודה. אתה מקרר רק את המעבד?

taotao: לא ידעתי ש-Tt נחשבים לבינוניים בתחום. על מי היית ממליץ חוץ מ-Swiftech? תוכל לשלוח לי קישור לקיט שהזכרת?

בגדול אם אני נאלץ גם ככה להזמין מחו"ל אז האופציה של להרכיב בעצמי גם הוא הופך לאופציה, אבל גם קיט מוכן בא בחשבון. מה יותר כדאי מבחינה כלכלית ומה נותן תוצאום יותר טובות?

התקציב לקירור הוא באמת 1500+- וגם הייתי רוצה להשקיע במארז טוב, גדול ושקט, עם זרימת אויר טובה, מספיק מקום ל-3 HD, קירור מים, כ. מסך HD 4850 x2 ועוד 2 כרטיסי pce קטנים, וגם לא יזיק שיראה טוב ;). בואו נגיד +-2000 למארז+קירור כשמסיבות עלות משלוח והועבדה שלא חסר בארץ, את המארז אקנה בארץ.

בשלב הזה הייתי רוצה לקרר רק את המעבד ואולי את הלוח ולא (בינתיים) את הכרטיס מסך.

אז, אני צריך המלצות לרכיבי קירור מים (משאבה, רדיאטור, waterblocks [איך לעזזל קוראים לזה בעברית :s05:], צינורות ומה עוד...?) או קיט שלם טוב...

אם יש קיט טוב שנמכר בארץ, זה הכי טוב. אם לא, אז חלקים או קיט מחו"ל זה הדבר הטוב הבא מבחינתי. גם יד שניה לחלקים זה טוב.

וגם אשמח לקבל המלצות למארז מוצלח העונה לדרישות הנ"ל

אגב, יש מכס/מע"מ/מס קניה על הרכיבים האלו? איך זה בד"כ עובד?

פורסם

טוב, אז ככה, אני מקרר את ה hd4850x2 i7 ו זכרונות (למרות שלא צריך) אתה יכול לראות במפרט מחשב שלי המארז שאני משתמש הוא Antec 1200 יש בו מקום ל 9 HD ו 3 מקומות ל 5 1/4" (CD וכדומה), במשך חודש אני עובד עם הקירור אוויר הסטנדרטי של ה I7 ושל ה hd4850x2, והi7 רוב הזמן על 100% (בגלל SETI@home) ובנתיים אני יכול להסתדר די יפה על משחקים (לא על הרזולוציה הכי גבוהה) ומספר לופים כמעט אינסופים שכתבתי (זה מה שקורה שעוברים מ java ל C). לא בדקתי טמפ' אבל זה מרגיש כמו תנור.

בנוגע להמלצות, taotao יותר טוב בדברים האלה, אבל בנוגע למכס/מע"מ/מס קניה זה עובד ככה :

מכס אין - אבל יש עמלה שיחרור ממכס (אם מזמינים מ UPS יש עמלת שיחרור מהיר אבל אין תלות במחיר החלקים שאתה הבאת) - שורה תחתונה שולי.

מע"מ יש - ועוד איזה יש, לא רק על החלקים שהזמנת אלה גם על המשלוח (מרגישים את זה במיוחד אם מזמנים דרך USPS).

מס קניה אין - כי פשוט אין מס על חלקים למחשב.

קח בחשבון אם אתה מזמין דרך USPS זה יגיע בארץ עם דואר ישראל (שמוכרז פרטי עכשיו) ובנוסף לכול העלויות מסביב צריך לשלם 121 שקלים לא משנה גודל החבילה (נכון למוצר קטן, לא בטוח לגבי מוצר גדול/כבד).

מקווה שעזרתי

פורסם

מאחר וגם אני מתעניין מאוד בנושא , שמתי לי את הת'רד הזה למעקב...

תמשיכו לעדכן (אם אפשר גם שיהיו תמונות)

פורסם

אני אשים תמונות רק ב"קירורים שלכם", פשוט כי אני לא חושב שזה המקום לתמונות כאלו.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע :yelclap:

יש לנו מפרט מאוד דומה אז אני מאוד מתעניין בלראות איך ילך לך. בהצלחנ עם ההרצה היום בלילה :xyxthumbs:

פורסם

פותח התרד שאני מציע לך קיט "מוכן" אני מתכוון לזה שהוא מגיע כקיט..אבל ההרכבה וכו אתה חייב לעשות (-:

אין קיט שמגיע כבר מורכב עם הצינורות וכו..וזה רק לחבר את הבלוק ללוח האם וכו.. ;D

קיט עולה באזור ה300-400+- דולר תלוי ברכיבים וכו..הקיט הספציפי של SWIFTECH מכיל קירור גם לזיכרון וכו..ולך אין בו צורך..

וכלן לדעתי הרכבה יעודית תהיה הכי טובה (-:

לפני הכל..תחשוב טוב לגבי מה אתה רוצה לקרר וכו..שכן אם בעתיד אתה בטוח שתקרר גם את הכרטיס מסך אז צריך לקחת את זה בחשבון..

כמו כן לגבי המארז..אם ניקח הערכה גסה אחרי המכס וכו יצא לך באזור ה1200-1500+- לקירור..מה שמשאיר לך באזור ה500+- למארז..

ולכן אני מציע לך לפתוח תרד בפורום המתאים עם התקציב +- ולהחליט כבר שם.. ;D

ובגדול יש לך סוגי משלוח שונים..המהיר ביותר (EXPREES) ובארץ נקרא EMS יגיע באזור השבוע-שבועיים..עליו תדרש לשלם 125+- שקלים לדואר..על טיפול/שחרור מהמכס וכו..וכמובן מע"מ על המחיר כולל משלוח (כן :bash: אני יודע)..

סוג שני זה הPRIORITY שזמן המשלוח שלו ארוך יותר שבועיים-חודש+-..אבל כאן לא תדרש לשלם דואר אלה רק מע"מ..

והאחרון זה FIRST MAIL אבל הוא לא רלוונטי למקרה שלנו שכן הוא מוגבל מבחינת משקל וכו..ככה שלא יתאפשר לך לשלוח דרכו..

ואני לא ממליץ לשלוח עם UPS/FEDEX וכו..שכן הם גובים עמלות הזויות ויקרות יותר..

כל המשלוחים שציינתי למעלה הינם של USPS ויגיעו לסניף הדואר הקרוב לביתך ;D

פורסם
  • מחבר

תודה על האינפורמציה.

אני צריך קצת להסגר על עצמי. להחליט את מה אני רוצה לקרר ולקבוע לעצמי תקציב לכל המפרט, ואולי אז אוכל לשאול שאלות יותר ספציפיות. כרגע אני כל הזמן מתנדנד בין עלות למחיר שזה יעלה לי.

כשאהיה סגור אעשה bump לשרשור

פורסם

בכיף..תריץ גם חיפוש בפורום וברשת בכללי..אתה תמצא הרבה מידע.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים