עבור לתוכן

מעבד ה CELL - מתחרה חדש לAMD ואינטל?

Featured Replies

פורסם

קראתי בגיימר על מעבד חדש, CELL שמוטורולה IBM וסוני סיימו לתכנן שיכנס לייצור רק ב2004 וימכר רק ב2005 שמהיר פי 100 (!) מP4 2.5GHZ. אני לא חושב שAMD או אינטל יכולות להתחרות במעבד כזה עם הפרסקוט והAMD 64. אני זוכר גם לפני כמה זמן שאינטל וAMD טענו שהם כמעט מיצאו את הארכיטקטורה הקיימת של המעבדים שלהם והם מתחילות לתכנן מעבדים חדשים שיצאו לשוק רק ב2007 או משהו כזה, ושעד אז לא יהיה שיפור דרסטי. מה אתם אומרים על המעבד החדש?

http://gamer.co.il/gamer2/php/doc.php?id=21018

פורסם

השאלה היא מה יהיה המחיר שלו.

פורסם
  • מחבר

בטח יקר אבל לא מוגזם בגלל שהוא יהיה בPSX ואנשים לא יקנו אם זה יהיה יקר מדי

פורסם

זה שהוא יכול להיות מהיר פי 100 לא אומר שבאמת ינצלו אותו במהירויות כאלו, יכולים להשתמש בגירסאות "מוחלשות" אבל עדיין חזקות. קחו בחשבון גם שאינטל תמיד מחזיקה בקלפים חזקים ביד שלה אבל אף פעם לא ממהרת להוציא אותם לשוק. תנועה איטית של חידוש פעם בחצי שנה עוזר להם להרוויח את הכסף בנחת

פורסם

קודם כל אינטל לא היתה נותנת להוציא מעבד כזה שבסופו של דבר יהיה הרבה יותר חזק ממעבד שלה (היא הייתה גם חושפת טכנולוגיה דומה או

זהה שמשיגה את אותם ביצועים).

עצם זה שהמעבד הנ"ל לא מיועד לפלטפורמת ה X86 כלומר ה PC יכולה גם כן להסביר את חוסר העיניין של אינטל או AMD בנושא שכן הן לא רואות

בו תחרות למעבדים הבאים שלהם.

שנית המעבד הנ"ל הוא מעבד יעודי - כלומר כל יעודו הוא גרפיקה וחישובי מולטימדיה בעיקר ולכן לא ברור אך מדוד שמעבד זה הוא חזק פי 100

ממעבד מודרני כאמור 2.5. כלומר המעבדים שונים בבניה שלהם בכך שיש אופטימיזציות שונות בכל מעבד ולכן בלתי אפשרי למדוד יחס מהירות שכזה.

יכול להיות אבל שמדודו דבר פשוט ביותר והוא מחזורי שעון 250GHZ שהם בדיוק פי 100 "מהיר" מה 2.5 אבל כולנו יודעים מה זה שווה MHZ - ע"ע AMD .

פורסם
  • מחבר

זה בהחלט יכול להיות מותאם לשוק הביתי!

פורסם

אבל לא בפלטפורמת ה PC - הארכיטקטורה של הנעבד בPC שונה לחלוטין מהמעבד היעודי בקונסולות.

פורסם
  • מחבר

אז איך זה שבאקס בוקס יש P3?

פורסם

כל פלטפורמה והתכנון שלה!!!...

ב XBOX חסכו עליות והשתמשו בחומרה קיימת במקום לתכנן!!!....

וחוץ מזה ...כבר שמענו על המעבדים המהירים פי 100 מהקיימים...

עד שהם מגיעים לשוק הם כבר לא חידוש גדול........

ראה ערך מעבד הבניאס שחברה שאינני זוכר את שמה פיתחה.....

חוץ מזה ...תהיה בטוח שאינטל ו AMD לא יושבות בשקט ...ויש להם עוד הרבה בשרוול......

פורסם

ראה ערך מעבד הבניאס שחברה שאינני זוכר את שמה פיתחה.....

את הבניאס אינטל פיתחה והוא מראש לא היה אמור להיות חידוש גדול בכל מה שנוגע למהירות.

סנוגע לעניין ה"מעבד" החדש - אני לא יודע מאיפה הם הציגו את ההשווות הללו אבל ישנ מספר נתונים ששווה לשים עליהם את הדגש.

א. מדובר בתכנון בלבד, ואנו לא יודעים כיצד המעבד יגיב כאשר יפותח.

ב. מדובר במעבד שאינו מבוסס 8086 ולכן ההשוואה בינו לבין מעבד 8086 מעט קשה.

ג. זה שניתן ליצור מעבד מהיר פי מאה מהמעבדים הקיימים זה לא אומר שכדאי לייצר אותם. במאמר לא מדובר על המהירות בה ימכרו המעבדים אלא במהירות הגג האפשרית מבחינה טכנולוגית.

ד. נקודה נוספת ששוה לשים לה לב היא שמעבד במהירות כזו יצור לא מעט צווארי בקבוק בזכרונות ובהתקנים חיצוניים שלא יוכלו להדביק את המעבד.

פורסם

צודק.....התבלתלתי בשם זה לא הבניאס...זה מעבד אחר ששמו אינו זכור לי (חשבתי שזה הבניאס)

בחברה שהוציאה את המעבד שאני מדבר עליו עובד ממציא הלינוקס...היה על זה כתבה לפני כ 3 שנים...

פורסם

הרעיון הוא עיבוד מקבילי, הם לא בדיוק מסבירים כמה כאלו ליבות צריך בשביל להשיג את אותה רמת ביצועים של פי 100 מאשר P4 2.5GHZ.

הם גם לא מסבירים מה בדיוק הוא עושה. יש מעבדים ייעודיים מאוד חזקים, אבל הם עושים רק מספר מצומצם של פעולות באופן מחזורי לעומת מעבד ראשי של מחשב X86 שצריך לדעת לבצע מגוון עצום של פעולות.

זה כמו השוואה של אופנוע 500 סמ"'ק לסמי טריילר, נכון שהאופנוע מגיע ממקום למקום מהר מאוד, אבל הוא לא עושה הרבה בזה.

דוגמא טובה היא כרטיסי מסך (שאמנם מתפתחים מאוד בזמן האחרון, אבל הם עדיין מעבדים ייעודיים).

NV30 מסוגל במהירות של 500 מה"ז לספק 51GFLOP שזה בערך פי 10 מאשר P4 2.5GHz, אבל זה לא אומר שהוא מסיגל להריץ מערכת הפעלה במהירות סבירה (אם מישהו היה כותב לו אחת).

פורסם

וזה בכלל לא נושא לוויכוח כי אם החברות שפיתחו את המעבד הזה היא אומרות שהוא מיועד לשוק המחשבים האישיים אז הייתה יכולה להיות

תחרות אבל הוא מופנה בכלל לשוק הקונסולות שזה משהו אחר...

וכמו שאמירם אמר יש למעבד ייעוד אחר בכלל...

פורסם
  • מחבר

המעבד בהחלט יכול לבצע הרבה פעולות כי לפני כמה זמן ראיתי את הפונקציות של הPSX והם לא מעטות... לדעתי הוא גם יכול להיות מותאם למחשב אישי. כל שבב כולל בין 4-16 ליבות כמו שתוכלו לקרוא בגיימר ובPSX יהיה משולב שבב עם 16 ליבות שהוא ספציפית מהיר פי 100 מP4 2.5GHZ. יהיו גם שבבים אחרים עם פחות ליבות אז זה כבר אומר שהשבב הזה לא יהיה רק בPSX ובהחלט יכול להיות משולב בPC והמחיר שלו יותאם למספר הליבות. במעבד שטענו שהוא מהיר פי 100 מP4 2.5GHZ יש 16 ליבות.

מה שאני לא מבין זה איך אינטל וAMD טענו לפני כמה זמן שהארכיטקטורה הקיימת במעבדים שלהן כמעט מיצתה את עצמה ולא יהיו שינויים גדולים עד משהו כמו 2007-2008 כשסוני IBM ומוטורולה מפתחות במעט זמן יחסית (לא 5 שנים כמו אינטל וAMD אלא שנתיים אם אני לא טועה) מעבד הרבה יותר חזק.

פורסם

צודק.....התבלתלתי בשם זה לא הבניאס...זה מעבד אחר ששמו אינו זכור לי (חשבתי שזה הבניאס)

בחברה שהוציאה את המעבד שאני מדבר עליו עובד ממציא הלינוקס...היה על זה כתבה לפני כ 3 שנים...

קצת היסטוריה :

ממציא הלינוקס : לינוס טורוולד

השבב המדובר : הקרוזו - מעבד חסכני בחשמל עבור מחשבים נשאים - זאת עושה ע"י פקודות מתוכנתות ולא במימוש בטרנזיסטורים (צמאי חשמל)

החברה : טרנסמטה - מטרתה ויעדה הקרוזו בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים