עבור לתוכן

עצה דחופה ביחס ל HP- 8730W / DELL - 6400M

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

כאדם שעובד בשלש מקומות ולא רואה תועלת ברכישת שלשה מחשבים שולחניים מקצועיים והתניידות בינם , הפתרון שלגביי עובד יפה עד כה הוא לרכוש את הנייד הכי חזק בשוק (וכן , ''17 חשוב עבורי) שעונה על שתי דרישות -

1. כרטיס גראפי חזק ביותר לעבודה גראפית מאומצת .

2. מעבד כונן קשיח וזיכרון שיהיו בגודל ובמהירות עיבוד והעברת נתונים כזו שיכולה לעבוד בצורה אופטימלית בסביבה עם ריבוי שולחנות עבודה שכל אחד מכיל מס' תוכניות כבדות

אחר התייעצויות כולל באתר זה החלטתי להזמין את ה8730W של HP בעיקר בשל איכות המסך שלו וכן העיצוב הנאה ולבסוף משקלו הנמוך ,יחסית , בהשוואה למקבילים לו , ה W700 - LENOVO ן DELL - M6400 .

לפני כחודש וחצי קיבלתי את הנייד במפרט הנ"ל

HP EliteBook 8730w - Core 2 Extreme QX9300 (4x 2.53GHz), 1x 4096MB

17" WUXGA (1920x1200) DREAMCOLORE , nVidia Quadro FX 3700 1.0GB, 320GB( 7200RPM ), /DVD±RW DL/RAM, VGA, bluetooth .HDMI, Gigabit-LAN, WLAN, FireWire 400, ExpressCard, fingerprint reader, Windows Vista Business / XP Pro+ vista business

לצערי למרות האיכות המיוחדת של המסך והביצועים יוצאי הדופן של המחשב הוא סבל מבעיות חמורות ( נזילה חמורה של הסוללה ממאה לאפס תוך 48 שעות של אי שימוש , וכן הפסקת פעילות של המקלדת והעכבר כמעט פעם ביום - בעיות שמתברר שהינן פגם בייצור ומופיעות כמעט בכל הניידים בעלי המסך DREAMCOLOR )

כמובן יכולתי לבצע במקום ביטול עסקא אך אהבתי את המחשב וכן עלות הרכישה הייתה זולה באופן בולט מהניידים דלעיל ( בין 700$- 1000$ לפני מע"מ ]- כתוצאה מקשר מיוחד עם הנהלת HP בארץ קבלתי אותו במחירי חו"ל אחרי 18% הנחת קופון עם אחריות ואישור של HP ישראל . )

בהסכם עם הנהלת HP ניתן לחברה חודש למצוא פיתרון לבעייה אך המועד פג לפני מספר ימים ולצערי אין פתרון .

השאלה שלי

האם לבקש החלפה לדגם במפרט זהה של ה 8730W ולוותר על איכות המסך של הdreamcolor

17.0"Diagonal WUXGA High-Definition RGB LED DreamColor Widescreen Display ( 300NIT 1920 x 1200)

ולקבל במקומו

(17inch diagonal WUXGA+ anti-glare (200NIT 1920 x 1200? , כמובן כולל פיצוי כספי על ההפרש ומבלי להתפשר על כח העיבוד של הנייד

או לבטל את העסקא ולהזמין את ה M6400 במפרט דומה :s05:שמחירו עבורי הרבה יותר יקר ( ה W700 פשוט גדול מדי למרות שלדעתי יותר טוב ) אך להתפשר על אחד משני הפרמטרים או במעבד לקחת את ה X9100 במקום QX9300 או לחילופין לקצץ בכרטיס מסך ולהזמין את ה NVIDIA Quadro FX 2700M בעל ה 512 MB זכרון ייעודי במקום ה FX 3700M with 1 GB זכרון ייעודי ולקצץ בזכרון DDR2 ולהשיג חילופי יותר זול .

ועם זאת לקבל מסך קרוב או שווה באיכותו ל DREAMCOLOR

17" UltraSharp WideScreen WUXGA RGB LED Edge2Edge Covet Display

עם עוצמת הארה של 400NIT

כאמור אני צריך להגיע להחלטה מהירה -אז תודה רבה לכל העונים ולזריזים בפרט

פורסם

אני לא מספיק מכיר את הדגם הזה ואת ההבדלים במסכים. השאלה היא כמה קריטי ה-Dreamcolor לעבודה שלך, ומה חשוב יותר - מסך בהיר או ביצועים גבוהים.

באשכול בפורום HP מתלוננים לא רק על בעיית הסוללה, אלא גם על זה שדווקא מסך ה-Dreamcolor שאמור להיות מותאם במיוחד לגרפיקאים סובל מעיוותי צבע שונים ומשונים.

http://forums13.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?admit=109447627+1242030603244+28353475&threadId=1321010

פורסם
  • מחבר

שלום QTTP

תודה על התגובה

ביחס לעיוותי המסך שתארת מדובר על גוון אדום בקטע התחתון של המסך בגודל סנטימטר שכמעט תמיד מביא להחלפת המסך שפותרת בדרך כלל את הבעיה

עכ"פ לי אין את הבעיה הזו והמסך עובד מצויין .

הייחוד ב DREAMCOLOR הוא שהוא אינו מסך 32BIT רגיל אלא מסך בעל טווח צבעים מלא 100% של סקאלת הצבעים ADOBE RGB דבר שנותן תצוגה אמיתית מדויקת וחיה יותר מכל מסך אחר אמנם גם המסך של M6400 מתקרב לרמה הזו והבהירות היותר גבוהה שלו מועילה בעבודות חוץ כך שזה גם ייתרון .

קשה להמעיט בחשיבות איכות המסך ואופטימליות הדיוק בו אך

מכל מקום עיקר הקושי שלי להחליט כנראה נעוץ בשני פרמטרים

1. מה יחס העבודה בין ה Q9300 וה X9100 עד כמה ההבדל יורגש בריבוי משימות ( כמדומני שהתשובה יורגש בגדול אך אני לא ודאי )

האם יש אתר שהשווה ביניהם?

2. מה יחס העבודה בין ה FX 2700M בעל ה 512 MB זכרון ייעודי במקום ה FX 3700M בעל ה 1GB - בקיצור עד כמה אני ארגיש בהבדל בעבודה מאומצת

ולבסוף - אם אני צריך לקצץ אז במה לקצץ במעבד או בכרטיס הגרפי

מה אתם חושבים ? - תודה

פורסם

לצערי אני בספק שיש פה מישהו מספיק מנוסה באותן תוכנות גרפיות מקצועיות כדי לענות על השאלות שלך. מה גם שזה תלוי ספציפית בעבודה שאתה עושה.

ההבדל בין ביצועי מעבד כפול הליבה ומרובע הליבה יבואו לידי ביטוי כנראה רק באפליקציות שיודעות לנצל היטב ריבוי מעבדים. עם ריבוי משימות פשוט, גם כפול ליבה יתמודד בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

שלום

תודה רבה על כל פנים

האם מישהו מכיר פרום אחר שיוכל לסייע לי ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים