עבור לתוכן

מחפש עצה בנוגע למסך נוסף (20"-27", 2000-4000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום ליושבי הפורום,

אני ממש חייב עזרה בקשר לקניית מסך חדש!

יש לי את ה Dell 2007FP כבר שנתיים ואני מאושר עד הגג. אני בעיקר משתמש בו לכתיבת קוד וקריאת טקסטים. אני רוצה מאוד להוסיף לו עוד מסך שיגדיל את השטח הקיים לחלונות.

לאחר קריאה מעמיקה של הת'רדים בפורום והתיעצות עם חברים הגעתי למספר אפשרויות שאותן אני שוקל (ופתוח כמובן לכאלה שלא חשבתי עליהן):

1. 2007FP - פשוט לקנות עוד אחד. נשמע הגיוני, המסך מעולה (מנסיוני), המסך החדש יהיה המשך מדויק של הדסקטופ (אותה רזולוציה ודוט פיץ'). המחיר ממש לא השתנה בשנתיים האחרונות (קניתי את שלי ב 2300 ש"ח) - לא ברור לי אם זה טוב או לא. נאמר לי שהמסך שלי, מכיוון שהיה בשימוש רב, יהיה "דהוי" ושונה מהחדש ושאני לא אוכל להנות מהישן כשהחדש יהיה לידו. הגיוני? בכל מקרה, נראה לי שמסך מאותו דגם יהיה בכל מקרה הכי קרוב למה שכבר יש לי, לא?

2. Dell 2209WA - האופציה הזולה. הוא רק 22" ולכן יהיה נמוך יותר אבל הדוט פיץ' קרוב (0.282). יש לו פאנל IPS שאמור להיות פאנל יותר איכותי מה PVA שב2007 שלי (אני חושב). כאמור, חשוב לי שהעבודה עם שניהם תהיה נוחה לעין...

3. 2408WFP או 2709W - ה 24" כמעט באותו גובה כמו ה2007 (30.6 ס"מ מול 32.4 ס"מ). הדוט פיץ' ממש קרוב (0.27) ו 1920x1200 זאת רזולוציה מבורכת. ה 27" כמעט באותו מחיר ולכן אני מתלבט. שניהם עם פאנל PVA כך שאני לא מבין אין ה3" הנוספים עולים רק עוד 600 ש"ח. הפיץ' שלו גדול יותר (מה לעשות, אותה רזולוציה) - 0.303, אבל הגודל מקשה עלי לוותר עליו :)

כמובן שבמחיר של ה 2408WFP אני אוכל לקנות שני 2209WA (אם אניח אותם בפורטרייט הם יהיו ביחס של 4:5 עם 2100x1680)

וכמובן שאני גם מפנטז על ה-30" שאליו יתאים ה2007 בדיוק כשהוא בפורטרייט, אבל הוא יקר מדי :(

אז מה דעת המומחים?

תודה מראש!

פורסם

1) זה כנראה נכון שהחדש יהיה יותר בהיר והישן יותר דהוי, אבל סביר להניח שתוכל בקלות לפתור את זה עם התאמת בהירות/ניגודיות שונה בכל מסך.

באופן עקרוני, זוג 2007FP (או זוג מסכי 20" איכותיים באופן כללי) זה בדיוק מה שאני הייתי ממליץ, כי יותר קל (לי אישית) לעבוד עם שני מסכים זהים מבחינת הפרמטרים שלהם.

החסרון של ה-2007FP הוא המחיר הגבוה. אופציות נוספות ב-20" כמו HP LP2065 ו-LG L2000CP ניתנות להשגה בכמה מאות שקלים פחות. אבל אם יש לך רצון שהמסכים שלך יהיו זהים לחלוטין, אולי שווה לך לשלם את התוספת, מה גם שמדובר במסך שאתה מכיר ומרוצה ממנו.

2) ה-2209WA הוא מסך מאוד משתלם, אבל לעבודה עם טקסטים וחלונות פתוחים רבים הייתי מעדיף את ה-2007FP, משום שיש לו רזולוציה גבוהה יותר, והוא גם 4:3. הייתי אומר שה-2209WA הוא פתרון טוב למי שמוגבל בתקציב, אבל אם אתה יכול להרשות לעצמך את האופציות האחרות שחשבת עליהן, זה יהיה עדיף.

3) ה-2408WFP הוא בהחלט המלצה מפתה. בתוספת של כאלף שקלים לעומת ה-2007FP אתה מקבל יותר גודל ויותר רזולוציה. וזה שהרזולוציה האנכית לא משתנה הוא בונוס חשוב בעבודה עם שני מסכים. כמו כן, במשחקים/סרטים (אם אי-פעם זה יעניין אותך), תקבל חווייה הרבה יותר עשירה.

אופציה נוספת באותה קטגוריה כמו ה-2408WFP הוא ה-Philips 240PW9EB, שהוא מסך IPS ועולה קצת פחות מה-DELL.

4) מסך 27" לטעמי לא מתאים בכלל. הוא מוסיף לך גודל אבל לא שטח עבודה. אם היית אומר שהמטרה העיקרית היא סרטים ומשחקים, הייתי אומר - לך על זה. אבל כשאתה עובד עם טקסט, זה יהיה לדעתי לא נוח בעליל, במיוחד לאור ההבדל הגדול בגודל הנקודה בינו לבין המסך הנוכחי שלך.

5) לקנות שני מסכי 22" במחיר של 24" אחד - כמובן מפתה כשחושבים על זה שמקבלים כך יותר מסכים ושטח עבודה גדול יותר משמעותית, אבל לטעמי זאת אפשרות מועדפת פחות, אלא אם כן אתה ממש זקוק לכל השטח הזה. גם אם יש לך מספיק מקום פיזי על השולחן, עם 3 מסכים פחות נוח לעבוד מאשר עם שניים, כי פתאום צריך 2 כרטיסי מסך (או כרטיס מסך מיוחד שתומך ביותר מ-2 מסכים במקביל).

פורסם
  • מחבר

מעולה! תודה רבה.

אני מסכים איתך לגבי ה-27" ושני ה-22".

האם מסכי IPS באמת טובים יותר (לצרכיי) מ PVA? אם כך, אולי באמת עדיף לשקול מסך שאינו Dell.

אני עדיין מתלבט, אבל נראה לי שאלך על מסך 20", גם בגלל ההמשכיות וגם בגלל שמבחינת מחיר אוכל לקנות מסך שלישי וכרטיס PCI ליציאה שלישית ועדיין יצא פחות מה-24" (ושטח העבודה הנוסף יהיה 3200x1200). זה אומר שאמשיך לראות סרטים על המחשב ב 720p (עם הרבה שחור למעלה ולמטה) אבל כמו שכבר אמרתי אני לא רואה כמעט סרטים על המחשב (בשביל זה יש LCD בסלון) אז זה לא ממש חשוב.

לא הצלחתי למצוא את ה HP LP2065 (יש אולי לינק למקום שמוכר אותו?). ה LG נראה בסדר גמור אבל הייתי שמח להשוות אותו ל HP.

שוב תודה!

פורסם

האם מסכי IPS באמת טובים יותר (לצרכיי) מ PVA?

לא, בכלל לא.

לא הצלחתי למצוא את ה HP LP2065 (יש אולי לינק למקום שמוכר אותו?). ה LG נראה בסדר גמור אבל הייתי שמח להשוות אותו ל HP.

אין ייבוא סדיר של המסך לארץ, זאת הבעיה... נקסטופ הביאו אותו במשך תקופה מסוימת, אך כרגע הוא לא מופיע באתר שלהם. יכול בהחלט להיות שהוא כבר לא זמין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים