עבור לתוכן

מחשבים ניידים עם מעבדים מסדרת SP של אינטל 7,000 ש"ח (גג)

Featured Replies

פורסם

לחברות ולחברים שלום,

קיבלתי הצעת מחיר על Toshiba Tecra R10-10s בגובה של 7,000 ש"ח.

לגבי השימוש במחשב, הוא הרבה מעבר לדרישות שלי, אבל המעבד מצא חן בעיני וגם המשקל (פחות מ-2 ק"ג).

הבעיה היא שהמחיר קצת גבוה עבורי.

הייתי מעוניין לשמוע חוות דעת על המחשב הנ"ל(אם מישהו מכיר)

והאם יש מחשבים עם אותו מעבד (SP9300) או מעבדים מאותה סידרה במחיר נמוך יותר?

כמו כן, מתי אתם חושבים שהמחיר על המחשב ירד? כי אם זה עניין של כמה חודשים אני יכול להמתין...

פורסם

אין לך מה לחכות שהמחיר ירד, זה לא ניתן לניבוי הגיוני וזה תלוי בדולר. ללא קשר, אם אתה יכול להמתין כמה חודשים עם קניית נייד המתן כמה חודשים. נייד כדאי לקנות כשצריך ולא לפני.

למה כלכך חשוב לך שהמעבד יהיה דווקא מסדרת SP?

מהו המפרט המדוייק של המחשב? בדר"כ הוא לא משתלם במיוחד אבל זה תלוי מה אתה מקבל כאן. יש מחשבים מקבילים עם איכות טובה יותר וחיי סוללה טובים יותר במחיר נמוך יותר. כן יש לו יתרון בתחום המשקל שנמוך מעט מרוב המתחרים.

פורסם

מה מיוחד במעבד הזה?

פורסם

קודם כל אני צריך להעמיד אותך על טעותך .. אתה מתכוון לסדרת SU ולא SP ..

קיימים מעבדים בסדרה : SU9300 ו SU9400

במהירות 1.3 ו 1.4 בהתאמה

הם מחליפים את המעבדים הקודמים בסדרה - SL7100 וכו ..

מה הקטע שלהם ? - הם מיוצרים בצורה ממוזערת באופן מיוחד , מככבים במחשבים כגון - מאקבוק אייר , לנובו X301 , וכולי ..

בנוסף צריכת החשמל שלהם נמוכה במיוחד , וכמובן פליטת החום נמוכה בהתאם ...

זה בא על חשבון הביצועים , אבל מי שקונה מחשב אולטרא קטן , לא זקוק לביצועים מטורפים , אלא זמן סוללה ארוך במיוחד, ניידות , וכולי ...

ובתשובה לשאלתך :

הטושיבה הינו המחשב הזול ביותר שאני מכיר בסדרה,

יתרון משמעותי שיש לו על פני שאר המחשבים המקבילים אליו בקטגוריה זה שיש לו דיסק קשיח בגודל 2.5" לעומת 1.8" שיש במחשבים האחרים...

קח בחשבון שהדיסק קשיח שיש בו כסטנדרט הינו במהירות 4200 ומאט משמעותית את המחשב , כמו כן המחשב מצוייד בזיכרון DDR2 ולא DDR3 כמקובל היום ברוב המחשבים בקטגוריה - מה גם שהזכרונות כבר לא כ"כ יקרים כבעבר ... סטיק של 2 גיגה מגיע לכ 195ש"ח ... - קניתי לעצמי בחנות מחשבים כלשהיא בראשון.

כל פשרה במחיר לכיוון למטה תאלץ אותך לחפש מחשב אחר במשקל גבוה יותר , - ישנם מספיק מחשבים זולים משמעותית שנמצאים על הגבול של 2 קילו ,

לדוגמא SL300 של לנובו או M1330 של DELL אני יכול להמשיך עוד הרבה ..

אבל מספיק

מקווה שעזרתי

טל.

פורסם

הוא כתב SP אז כנראה הוא התכוון SP.

מעבדי ה-SP מהירים יותר ממעבדי ה-SU ומגיעים במהירויות של 2.26 עד 2.4 ג'יגה-הרץ.

לשאלתך - DELL LATITUDE E4300

מחשב טוב יותר מהטושיבה, גם כן עם מעבדי ה-SP , וכן DDR3 , כונן קשיח 2.5" עד 7200 סל"ד

פורסם

ה-E4300 מצויין רק הרבה יותר יקר מה-Tecra R10, לא זול ממנו.

אם אתה באמת רוצה לחסוך ולקבל משהו ברמה כזו תשקול יבוא מחו"ל, ניתן לקבל על המחשב הזה אחריות בארץ. אתה יכול גם להסתכל על חלופות זולות יותר כמו ה-Dell E6400

יתרון משמעותי שיש לו על פני שאר המחשבים המקבילים אליו בקטגוריה זה שיש לו דיסק קשיח בגודל 2.5" לעומת 1.8" שיש במחשבים האחרים...

קח בחשבון שהדיסק קשיח שיש בו כסטנדרט הינו במהירות 4200 ומאט משמעותית את המחשב , כמו כן המחשב מצוייד בזיכרון DDR2 ולא DDR3 כמקובל היום ברוב המחשבים בקטגוריה - מה גם שהזכרונות כבר לא כ"כ יקרים כבעבר ... סטיק של 2 גיגה מגיע לכ 195ש"ח ... - קניתי לעצמי בחנות מחשבים כלשהיא בראשון.

אולי אתה מתבלבל עם ה-R500/R600 כי כל זה לא רלוונטי לגבי ה-R10.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים