עבור לתוכן

בצו מצאו לי סוכר בשתן. יש סיכוי שאני אהיה קרבי? (פרטים בפנים)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. אני מקווה שתוכלו לעזור לי.

אז כמו שציינתי עשיתי בדיקת שתן בצו ראשון ומצאו לי רמת גלוקוזה גבוהה (לא יודע כמה גבוהה) ישר שלחו אותי לעשות בדיקות חוזרות בקופת חולים שלי ומצאו שיש סוכר בשתן אך אין סוכר בדם. רופאת המשפחה שלי לא יודעת בדיוק מזה ולכן אני צריך לעבור סידרת בדיקות ביום רביעי (דם ושתן אני חושב P:) בינתיים היא המליצה להוריד את מינון האוכל המתוק והסוכר.(יותר מהמליצה..)

ועכשיו לשאלתי. יש סיכוי שהצבא ייקח צ'אנס וישים אותי בקרבי אם אני אלחם על זה?. נגיד והבדיקות שאני עושה ביום רביעי יצביעו על רמת סוכר גובהה מהממוצע אבל אפשר לטפל בזה בעזרת דיאטה. תודה מראש!

אהה ורק רציתי לציין שבבדיקה החוזרת מצאו פחות גלוקוזה מאשר בבדיקה של הצבא(עדיין מעל לנורמה) זה אומר משהו...?

פורסם

יש לי דבר אחד להגיד לך...

"מצאת איפה לשאול"

פורסם

תמיד דיאטה והיתעמלות תעזור בהפחתת הסוכר והשומנים..

פורסם

יש הרבה סיבות לסוכר בשתן, אבל אם זה סוכרת אז זה 21 במקום, ותצטרך להלחם קשה מאוד בשביל להגיע לקרבי. קשה, אבל אפשרי.

פורסם

קוראים לז סוכר מכני... פעם היה לך חוסר סוכר הגוף שלך יצר כמויות מטורפות ועכשיו הוא נפטר מהמיותר זה יעבור עם הזמן

פורסם
  • מחבר

בתגובה ללב : :) אני סמוך פה על האנשים! ושאלית גם בפורום מתגייסים של וואלה.

אני לא חושב שסוכרת תגרום לפרופיל 21 אלא ל-24. 21 זה רק נפשי.. 24 זה גופני.. אבל גם זה בספק.. חוץ מזה שאם באמת יש לי סוכרת אז להיות או לא להיות קרבי זאת הבעיה הכי קטנה שלי

סאבX: התחלתי בדיאטה.. לא נגעתי כל היום בסוכרים! אפילו לא מיץ תפוזים! :P

Culandur: שורה תחתונה..? כמה זמן זה יקח?

אגב... זאת דרך נחמדה להשתמט לא? אוכלים פול סוכר לפני הבדיקות.. וזהו...

פורסם

יש גם 21 גופני.

24 זה פרופיל זמני.

פורסם

אחי מצטער לאכזב אותך (ותאמין לי שאין אף אחד כמוני ששונא לעשת את זה) אבל יש לי חבר עם סוכרת והוא על 21 ולא משרת, אבל אני יודע גם שהוא לא נלחם.

פורסם

אכן, כמו שמיני כבר אמר, 21 זה פסול לשירות באופן קבוע (גופני\נפשי, לא משנה), ו 24 זה "21 זמני". כשנותנים לך פרופיל 24 הוא יגיע תמיד עם expire date, שבו תצטרך להגיע לוועדה רפואית (אני מניח..) בשביל שתקבע לך את הפרופיל מחדש... :)

פורסם
  • מחבר

אנשים רגע.... אני אמרתי שיש לי סוכרת?!?!!? זה שמצאו לי סוכר בשתן לא אומר שיש לי פרופיל 21 ושאני צריך להזריק אינסולין שלוש פעמים ביום!

זה יכול להיות משהו קטן... אולי בגלל שאכלתי הרבה סוכר בזמן האחרון כי בבדיקה של הצו מצאו לי כמות גדולה בהרבה מהנורמה (של גלוקוזה בשתן) ובבדיקה החוזרת מצאו פחות ממה שמצאו בצו (עדיין מעל הנורמה)

אוקיי.. אני ינסח את השאלה אחרת. אם מתברר שזה משהו לא רציני.. ואני רק צריך לעשות דיאטה (ואני אכן עושה דיאטה) והרמה יורדת

הצבא יקבל אותי לשירות קרבי? כי אולי הם לא יקחו סיכון שהרמה שוב תעלה ופתאום יקרה לי משהו

זאת השאלה

פורסם

כן, לא נראה לי שצריכה להיות בעיה..

מקסימום, אם תלחץ הם בטוח ישתכנעו.

פורסם
  • מחבר

נקווה :P

תודה.

פורסם

יש 21 רפואי

ויש 21 נפשי...יש ל חבר חלה בצהבת B

וקיבל 21 רפואי במקום.

24 זה זמני, כמו שלי היה.

זה שאתה סומך זה טוב ויפה...אבל עדיף שתשאל את הצבא עצמו...תתקשר ללשכת הגיוס

ולעוד מקומות אשר מספקים מידע בנושא ואתה תקבל שם תשובות הרבה יותר מלאות וטובות...

בינתיים תראה אם באמת יש לך סכרת טפו טפו טפו :)

פורסם

תראה - למרות שאני מעריך את חברי הפורום פה - כל מה שתשמע פה זה ספקולציה...

לעניות דעתי אין לך שום סוכרת - כי בסוכרת יש רמת סוכר גבוהה בדם (מנסיון).

דבר שני ברגע שימצאו מה יש לך וועדה רפואית תחליט על הפרופיל שלך ועל סעיפי הליקוי שלך - לא משנה כמה תקפוץ זה לא ישנה לך את הפרופיל. הצבא לא לוכח על עצמו שום אחריות וברגע שמדובר בבעיה כרונית (משהו שלא עתיד להשתנות עם הזמן) והפרופיל והסעיפי ליקוי שמקבלים מעידים על "פסול יח"ש" לא יעזור כלום.

רק רופא יכול לקבוע אם מדובר בבעיה כרונית או בבעיה זמנית שיכולה להשתנות (ובמקרה זה הפרופיל הוא זמני - בדר"כ לשנה).

עוד משהו - סכרת זה לא אוטומטית פרופיל 21 - תלוי בסוג הסכרת ובחומרה שלה.

ועוד משהו קטנטן - פרפיל 21 יש גם נפשי וגם רפואי - והוא מעיד על פטור משרות ביטחון. פרופיל 24 זה פרופיל זמני (ובכלל לא קשור לנפשי/רפואי).

ודבר אחרון - אני מקווה בשבילך שהל יהיה בסדר ויגלו שזה סתם משהו קטנטן - וזה לא תהיה בעיה שתשפיע על הפרופיל שלך - ואז תוכל להיות רמבו כמו שאתה רוצה ;D

פורסם
  • מחבר

אוקיי עדכון קטן :)

אז סוכרת אין לי.. לפי מומחה שאחותי דיברה איתו אם אין סוכר בדם אין סוכרת אבל הוא אמר שלדעתו זה בעיה בכליות ... הוא הסביר שהכליה אמורה לספוג את הסוכר וכנראה שיש איזה בעיה ובמקום לספוג אותו הוא יוצא לשתן P: ... משהו כזה כי לא הבנתי בדיוק.

אבל זה קצת לא הגיוני כי גם האחות של קופת החולים אמרה לי את זה (שזה בטח בכליות) אבל היא שאלה אותי אם רזיתי בזמן האחרון... וזה ממש לא המקרה אני שוקל 73 קילו. מה שזה בעצם אומר.. שאני יכול לאכול סוכר חופשי ואני לא ישמין כי הסוכר יוצא מהגוף ישר ואין סיכוי כזה.. כי אני כל הזמן משמין.....

היום עשיתי בדיקות (דם ושתן) לקחו לי הרבה דם... הרבה מאד.. (6 מבחנות)

ויש גם חדשות טובות.. מאז הבדיקות (בערך שבוע) לא נגעתי בסוכר... אני שותה רק מים ואוכל ארוחות מסודרות. אז ירדתי במשקל! ואני מרגיש כלי

*שמנמן* משום מה מאז הוירוס אני לא מצליח לפתוח לינקים וכל מיני דברים מוזרים קורים למחשב שלי.. אחד מהם זה שאני לא מצליח לשים סמיילים.

יום טוב!

take care.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים