עבור לתוכן

מעבד מתחמם אבל ממש

Featured Replies

פורסם

חברים שלום,

יש לי מעבד P4 3Ghz המעבד בשבוע האחרון סתם ככה התחיל להיתחמם לרמה של 100 מעלות ויותר,

וכמובן שהמחשב קורס תוך כמה דקות.

לפי בדיקה שערכתי המאוורים עובדים על מהירות של 2500RPM אני מדבר על המאוורר של המעבד ( של אינטל)

והמאוורר של המארז, כשאני נוגע בצלעות קירור של המאוורר של המעבד הם רותחות.

עכשיו מה יכולה להיות בעיה אם שניהם עובדים יכול להיות שהמעבד נדפק?

פורסם

מה רמת האבק במארז ועל הקירור של המעבד במיוחד?

פורסם
  • מחבר

אם שכחתי לציין ניקיתי את האבק מסביב למאוורר של המעבד

אתה אומר שכדאי לפתוח ולנקות יש סיכוי לנכנס לשם אבק?

פורסם

אם יש לך את הידע ואת היכולת תמרח משחה טרמית חדשה ... אם לא, תקח את המחשב למעבדת מחשבים ותבקש שימרחו לך משחה טרמית חדשה ...

פורסם

האבק מסביב הוא לא הגורם המשפיע כאן..אלה האבק שנמצא בתוך הצלעות קירור..

כמו כן גם רענון של משחה יעזור.

איך הסירקולציה במארז ?

פורסם
  • מחבר

הין הצלעות קירור היה טונות של אבק נקיתי הוצאתי את המאוורר אבל יש בעיה

איפה אני קונה משחה טרמית ?? וכמה עולה?

ולגבי הסירקולציה במארז היא בסדר לא הכי טובה יש מאוורר של המעבד שמוציא ועוד אחד קטן במאחורה שישאב החוצה

אבל עד עכשיו הכול עבד בסדר... לפי מה שניראה המשחה הטרמית סוג של נהרסה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

וסתם לידע לא כדי לנסות לחבר שוב את המאוורר על המעבד למרות שניראה כאילו יש משחה

חייבים לשים חדשה נכון ?

פורסם

ברור שצריך משחה חדשה. משחה עולה בדרך כלל בין 25-45 תלוי סוג וכמות. המלצה שלי, קנה כבר גוף קירור חדש וטוב יותר שמגיע מראש עם משחה מרוחה. אני מעריך שיש לך מעבד בסוקט 775 אז ההמלצה למשהו שמקרר טוב, זול ושקט היא ALPINE 7 PRO אם בכל זאת מדובר בS478 יש ךהם את הSUPER SILENT שהוא מצוין.

פורסם

המשחה שיש שם כבר יבשה והרוסה מבחינת מבנה..שכן הוצאת את הקירור כבר..רכוש משחה חדש עולה 35+- שקלחם.וזהו.

פורסם
  • מחבר

היי חברים,

היום מרחתי משחה טרמית מחדש אבל עדיין הטמפ' גבוהות ללא מאמץ בדקתי בביוס והמעבד מגיע ל75 במאמץ הוא מגיע לעד 95

אבל המחשב לא קורס...

מה ניראה לכם תקין המצב?? אולי שמתי יותר מדי משחה טרמית ?

פורסם

לא תקין, וכנראה הביצועים של המחשב שלך גם כן נחותים מהפוטנציאל של המעבד בטמפרטורות האלה.

אתה אמור להיות במקסימום 75 מעלות קבוע במצב מאמץ, אחרת המעבד יתחיל להאט. מעל מאה מעלות הוא יכבה את המחשב.

מצורף לינק לכתבה מעניינת על מעבד דומה אני משער שגם אצלך מדובר במעבד ממשפחת Prescott אחרת הוא היה נכבה כבר בטמפרטורות נמוכות יותר:

http://ixbtlabs.com/articles2/p4-throttling/

פורסם
  • מחבר

הקירור מהודק טוב בדקתי שוב

המאוורר על 2500 RPM

ועדיין לא יורד מה95

יש רעיונות ?

ולהזכירכם זה די קרה פתאום

פורסם

אז הקרור לא יושב טוב.

תפרק את הקרור, תבדוק שלא התעקם לך אחד מהפינים הלבנים. כשאתה סוגר (צריך לסובב בחזרה את הקליפסים השחורים) תוודא שאתה סוגר שניים ובהצלבה בו זמנית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים